Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.
Avakado dışı soyulur mu? *Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin.
Avokadonun kabuğu çok sert olmadığı için kolayca soyulur. Avokado soyma işleminde kullanılan ikinci yöntem ise kaşık kullanmaktır. Yemek kaşığını kabuk ile meyve arasına yerleştirin. Kaşığı oyacak olarak kullanabilirsiniz.
Büyük bir çekirdeği olan avokadoyu en kolay şekilde tüketmek için ortadan ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Daha sonra arzu ettiğiniz tarife göre tüketebilirsiniz. Dilerseniz çatalla ezip, limon, sarımsak ve zeytinyağı veyda dilediğiniz malzemeyi ekleyerek kızarmış ekmeğin üzerine sürebilirsiniz.
Sapı çekin ve direnç yoksa çıkarın. Sap kökünün altındaki küçük daire kahverengi ise, avokado çoğunlukla olgunlaşmıştır. Sarı-yeşil renkteyse yenilmeye hazır olmadığı; parlak yeşil renk ise mükemmel bir şekilde olgunlaştığı anlamına gelir. İyi bir avokado için iri olanları seçin.
İlgili 25 soru bulundu
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Yoğurdunuz cıvıksa direkt olarak, toksa bir miktar sulandırıp, püre halindeki avokadoyla karıştırın.
Ayrıca avokado uyku hormonu üretiminde gerekli olan triptofan amino asidini içermektedir. Geceleri bu maddeden uyku hormonu olan melatonin üretilmektedir. Melatonin sakin ve rahat bir uyku için gereklidir. Uyku problemi yaşayanlar için avakado bire birdir.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Aslında bu kabuğu yiyemiyoruz. SAKIN AVOKADO ÇEKİRDEĞİNİN KABUĞUNU YEMEYİN. Kabuklar olağanüstü tıbbi uygulamaları bulunan bileşikler içeriyor olsalar da, aynı zamanda bazı zehirli maddeler de içeriyorlar. Bu maddeler, aslen plastik üretimine uygundur ve insan tüketimine uygun değildir.
Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.
Avokado nasıl yenir diye soranlar için en pratik tüketim şekli olan limon ve tuz ilavesinden söz etmek gerek. Üzerine limon sıkılmış ve tuz serpiştirilmiş, olgun bir avokadoyu beğenmeyen sayısı oldukça azdır. Bu basit hazırlama şekli, avokadonun tüm faydalı içeriğini de almamızı sağlıyor.
Olgun avokado nasıl anlaşılır? Olgun avokado ele yumuşak gelmesinden anlaşılabilir, rengi parlak yeşilden daha koyu bir yeşile dönüşür ve sap kısmının olduğu tepeye bastırdığınızda kolaylıkla ezilir. Ham ve olgun avokadoyu dokunarak birbirinden ayıramıyorum derseniz bir bıçakla kesmeyi deneyin.
Hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda ağaçlar kendisini korumaya alarak meyvelere besin elementlerini göndermemektedir. Bu yüzdende meyveler dökülür. Bu sebeple ihtiyaç duyulan besinler yaparak gübrelemesi yapılarak meyve dökümü önlenebilir.
Libidoyu hızlandırarak cinsel enerjiyi artıran avokado, cinsel gücü artırdığı kabul edilen E vitamini bakımından da zengindir. E vitamini, yaşlanmayı yavaşlatırken, cinsel organlara oksijen ve kan akışını artıran bir antioksidandır.
Avokadoyu kesip aç.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Avokadonun faydaları arasında mide ve bağırsakları rahatlatması, hazmı ve sindirimi kolaylaştırması da vardır. Kabızlığa ve mide üşütmesine iyi gelen avokadonun antioksidan özellikte oluşu da vücuttan toksinlerin atılmasına, vücut hücrelerinin yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin hep güçlü kalmasına olanak sağlar.
Terbiyeleme
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
Avokadoyu parçalar halinde, püre olarak ya da yarım olarak buzlukta saklayabilirsin. Ancak her zaman dikkat etmen gereken bir şey var. Buzluğa koymadan önce eğer parçalar halinde saklayacaksan üstüne limon suyu sıkmak ve kapalı bir kapta ya da buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde saklamak.
Peki avokado kabuğu yüze sürülür mü?” Avokado kabuğunun cilde faydaları da avokadonun içeriği ile aynı. Cildin yağ oranını artırır, nemlendirir ve yumuşak olmasını sağlar.
Adeta bölgesel zayıflama ajanı olan avokado, ideal bir zayıflama ürünüdür. Tam anlamıyla yağ yakıcı bir diyet ürünüdür. Doymamış yağ asitleri sayesinde çok iyi derece yağ yakan bu besleyici meyve, kolesterol seviyesini dengede tutar. Yağ yapısı sebebiyle çok iyi derecede enerji verir.
Avokado, C, E, K ve B6, B2, B3, B5 vitaminlerinin yanı sıra folat, magnezyum ve potasyum kaynağıdır. Ayrıca lutein, beta karoten ve omega-3 yağ asitleri içermektedir. Avokado, bir kişiye yardımcı olabilecek yüksek düzeyde sağlıklı, faydalı yağlar içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri