Ayrıca avokado yağının kullanımında hiçbir zaman aşırıya kaçılmamalıdır. Not: Avokado yağının aşırı tüketimi ve kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Bu etkilerle karşılaşmadan etkili bir saç bakımı yapabilmek adına, avokado yağının haftada ihtiyaca göre 2 ila 3 kez kullanılması yeterli oluyor.
Yüz bölgesine uygulanacaksa meyvesi ile birlikte avokado yağı maskesi yapılarak sürülebileceği gibi tek başına da kullanılmasında bir sakınca yoktur. Avokado yağı cilt lekeleri için kullanılacaksa eğer yatmadan önce cilde sürülüp sabah yıkanması daha etili sonuçlar alınmasını sağlar.
Karışım homojen bir kıvama geldikten sonra temiz cilde maskeyi masaj yaparak iyice yedirin. 15 dakika bu şekilde cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü iyice yıkayın ve durulayın.
İlgili 24 soru bulundu
Oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu yağ, cildin direncini artırırken elastik yapısını da korur. Tüm bu özellikleriyle kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltır. Bu sayede avokado yağı göz çevresi bölgesinde hem nemlendirici hem de yaşlanma karşıtı bir ürün olarak kullanılabilir.
Oldukça güçlü bir içeriği bulunan avokado yağı, cilt lekelerini iyileştirme özelliğine sahiptir.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
Tüm vücudunuzda kullanabileceğiniz ve yukarıdaki etkilerle karşılaşabileceğiniz avokado yağı yüzdeki sivilcelere iyi gelmesi sayesinde de en çok tercih edilen doğal içerikler arasında. İçerdiği anti-inflamatuar özellikler sayesinde iltihapları önleyerek sivilcelerin oluşmasını engelleyebilir.
Özellikle lavanta yağı, saç derisi için oldukça faydalıdır. Saça sürülen avokado yağı 15 dakika sonunda mutlaka durulanmalıdır.
Avofarm Avokado Yağı, özel bir yağdır.
Avokado yağı: Özellikle kuru yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir. Cildi nemlendirir ve canlandırır.
Avokado yağının saça faydalarından birisi de dökülmeleri engellemesidir.
Hindistan cevizi yağı, shea yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar yüzyıllardır cilt ve saç bakımı için kullanılmaktadır. Bu yağlar nesilden nesile çeşitli nemlendirici, koruyucu ve anti bakteriyel nitelikleri için pazarlanmıştır.
Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Avokadonun içeriğinde bulunan sağlıklı yağlar cildin elastikiyetini artırır ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardım eder.
Avokado meyvesi -4 dereceden fazla soğuğa karşı dayanıklı olmadığından oda sıcaklığında bir süre saklandıktan sonra tüketilmediği takdirde bozulabilir. Avokadodan elde edilen yağ ise daha uzun süre saklanabilir.
Gözaltı kırışıklıklarında etkili sistemlerden biri Emerge lazerdir. Hassas ve ince bir deriye sahip olan gözaltlarına güvenle uygulanan Emerge lazer, ciltteki kolajen ve elastin üretimini artırarak gözaltındaki çizgilerin hafiflemesini sağlar. Optimum sonuçlar için tedavi mezoterapi ile desteklenebilir.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Sivilce Lekelerine İyi Gelen Yağlar ve Bitkiler
Kekik yağı, biberiye yağı, jojoba yağı, kuşburnu yağı, kadife çiçeği yağı… Bu yağların her biri sivilce lekelerinizi en kısa sürede yok edecek özelliğe sahipler. Bu yüzden de cildinizi temizleyin ve bu yağları kullanın. Ardından cildinizi nemlendirin.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri