Zebra perde modelinin kullanım alanları oldukça fazla çeşide sahiptir. Yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilen zebra perde, yatak odasında, salonda, mutfakta ve oturma odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Dışarıdan içeriyi göstermeyen stor perde özelliğinin yanı sıra dışarıdan içeriyi göstermeyen tül perde seçeneği de sunan zebra perdeler oldukça şık tasarımlardır. Gece içeriyi göstermeyen tül perde özelliğini içerinde barındırması nedeniyle doğal olarak zebra perdeyi tercih sebeplerinden yapmaktadır.
Dışarıyı Gösteren İçeriyi Göstermeyen Zebra Perde
Tül sayesinde ofis ya da ev odaları güneşten maksimum aydınlık sağlarken içerde gölgelik bir ortam oluşturur. Güneş odanın içindeki kişileri rahatsız etmez.
Yukarıda belirttiğimiz gibi ülkemizde salonlar için genel olarak tül perde tercih edilir. Tül perdeler tek tip olmayıp büzgülü ve pileli modeller sunar. Renk skalası olarak ağırlıklı olarak beyaz, bej ve krem gibi açık tonlar tercih edilir. Tül perde dışında desenli veya düz kumaş perdeler de bulabilirsiniz.
Bu yenil nesil perde gurubu hem temizliğinin yapılması hem de kullanım kolaylığı açısından sadece evlerde değil işyerlerinde de fazlası ile tercih edilen bir perde çeşididir. Bunun yanı sıra görünüm bakımından modaya çok uygun ve şıktır.
İlgili 39 soru bulundu
Yatak odası dekorasyonu için zebra perde modelleri arasında birçok farklı seçenek bulunur. Yatak odası, oturma odası, salon, mutfak ve balkonda kullanılan zebra perdeler, konforlu kullanımı içinde barındırır. Yatak odasında zebra perde tek başına kullanılması dışında güneşlik olarak da kullanılabilir.
32 TL m2 olan zebra perde fiyatı 2 m2 için 68 TL dir.
Pamuk - Pamuk, muhtemelen en kullanışlı perde kumaşıdır (ve temizlenmesi en kolay olanı). Akla gelebilecek renk ve stilde pamuk perde mevcuttur ve stile bağlı olarak resmi veya gündelik olabilir. Ancak diğer kumaşlardan biraz daha sert olma eğilimindedir. Keten - Keten hafif ve genellikle şeffaftır.
Perde rengi seçiminde, evinizin duvar rengine uyumlu olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Bu sayede perdelerinizin rengini ortaya çıkarabilirsiniz. Açık renkli duvarlarda birçok farklı tonda perdeleri kullanmanız mümkün. Koltuklarınız pastel rengi ise çoğu renk ile uyumu yakalayabilirsiniz.
Dekoratif salonlar için kesinlikle koltuk renkleri, duvar rengi, halı ve odada kullanılan diğer mobilyalar dikkate alınmalı ve perdeler odaya uyumlu olmalıdır. Salonunuzda en çok dikkat çeken aksesuarlar perdeler olduğuna göre, perde seçiminin en uygun renk ve desenlerde yapılması gerektiğini unutmayın.
Zebra stor perdeyi silerek veya kuru temizlemeye vererek temizleyebilirsiniz. Silme işleminde hangi deterjanı kullanacağım diye sorarsanız size sabun cevabını verebiliriz. Stor perdeleri temizlerken en güzel yardımcı ürün sabundur. Sabun tüm lekeleri çıkarabileceği gibi perdenizi yıpratmaz.
► Temiz bir kovanın içerisine biraz Arap sabunu koyarak asılı olan stor perdenin her tarafını bu sabunlu suyla temizleyebilirsiniz. Perdeyi temizlerken arka tarafını sabitlerseniz daha kolay temizleyebilirsiniz. ► Her tarafını iyice köpürtüp sildikten sonra temiz bir suyla perdenin her yerini durulayın.
Stor perdeler tek kat yukarı ya da aşağı doğru çalışır. Ancak zebra perde çift kat yukarı aşağı doğru çalışır. Böyle çalışmasını sağlayan perdenin arka kısmı perdenin monte edildiği çıtaya entegre edilmesidir. Bu sayede yarım ya da tam açık olarak kullanılabilir.
Zebra Perdenin Kullanım Alanları Zebra perdeler ev ve ofislerde sık kullanılan bir perde modelidir. Evlerde hemen hemen tüm odalarda kullanılabilen zebra perdeler hem tül ve güneşlik yerine tek bir perde olarak kullanıldığı için hem de ekonomik bir perde modeli olması nedeniyle tercih ediliyor.
Gündüz dışarıdan bakıldığı zaman içerisini göstermez, akşam ışık yoğunluğu içeride olduğu için dışarıdan bakıldığında düşük bir oranda içerisini gösterir.
Stor perdelerin güvenli bir şekilde yıkanması için kuru temizleme yapan ve özel olarak bu işi yapan firmalara verilmesi gereklidir. Mekanizmalı bir perde oldukları için; evinizdeki çamaşır makinesinde yıkanması mümkün değildir. Fakat evinde yıkamak isteyenler tıpkı bir halı yıkar gibi stor perdelerini yıkayabilir.
Birçok mobilyayla uyumu sayesinde beyaz keten tül perde sıklıkla tercih edilir. Kırışmaz yapısıyla keten tül kumaş perde üretimin çoğunlukla kullanılan malzemeler arasındadır.
Oturma odasında kendi zevkinize göre kendi tasarımlarınızı yapabilirsiniz. Krem, bej, ekru, beyaz gibi tonlarda kullanacağınız perdeler genellikle her evde kullanılan mobilyalar ile uyum sağlar. Stor perdeler, zebra perdeler ve fon perdeler oturma odası için uygun perde modelleridir.
Yoğun desenli perdeler küçük salon dekorasyonu için pek uygun seçimler olmayabilir. Eğer küçük bir eviniz varsa kısa ve az desenli ya da tek renk perdeleri tercih edebilirsiniz. Küçük salonlar için ince kumaşlı, “uçuş uçuş” diye tabir edilen kumaştaki perdeler daha uygun olabilir.
Bazı tül perde modelleri ütü gerektirmez. Bunlar arasında örme tül, dantel tül, krinkıl tül perde modelleri sayılabilir. Keten tül, yıkanması ve ütülenmesi oldukça zor perde modelleri arasındadır.
Ahşap jaluzi perdeler, temizliği en kolay perdelerdir. Perdenizi indirmeden yerinde rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Salon balkon penceresi için aldım, hem yere kadar hem de tamamen açmadan içinden balkona geçilebiliyor. İstediğinizde karartma istediğinizde tül olan gerçekten kullanışlı ve akıllı perde tavsiye ederim.
*Stor, tül, Zebra gibi perdelerin ömrü en fazla 6,7 yıldır. Ancak Plise perdenin ömrü en az 10 yıldır. *Stor, tül, zebra gibi perdeler sık sık kirlerin Ancak Plise perde toz itici özelliğinden dolayı uzun yıllar yıkama gerektirmez.
Karartma zebra olarak bilinen bu perdeler ısı ve ışık geçirmeyen stor perde modelleri arasında en başarılı modellerden bir tanesidir. Çünkü hem kullanımı çok basittir hem de güneşten çok büyük bir oranda korunma sağlamaktadır.
Her iki perde çeşidinin de mekanizmalı bir yapısı olmasına rağmen çalışma prensipleri farklıdır. Zebra perdeler çoğunlukla balkonlardan ziyade iç mekanlar için uygundur. Plise ev perdeleri ise cam balkonlarda daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri