Elde edilen avokado yağı, dinlendirme sonrası filtre edilir ve ardından soğuk hava depolarında ya da soğuk bir ortamda muhafaza edilir.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin. Avokadoların oda ısısında olgunlaşmalarını beklerken ise birbirlerine değdirmemelisin çünkü değdikleri noktalardan kararma yapabilir.
Olgunlaşmış ve yumuşak kıvama gelmiş 1 adet avokadoyu soyun ve ezerek macun kıvamına getirin. Ardından içine birkaç damla avokado yağı ekleyin. Elde ettiğiniz maske yüzünüze uygulayın ve ardından 10-15 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Kesilmiş avokadoyu saklamak için, avokadonun iç kısmına (çekirdeğin yanlarına) limon suyu sürün. Ardından streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına kaldırın. Kesilmiş avokadoyu saklamak için bir diğer yöntem de saklama kaplarıdır. Ancak yine çekirdekli kısmı saklamanız gerekir.
Yalnız dikkat, avokado çok soğuğa alışık olmadığından buzdolabınızda da çok uzun süre bekletmemeli, birkaç gün içinde tüketmelisiniz. Eğer olgun avokadoyu keser ve yarısını tükettikten sonra kalanını saklamak isterseniz avokadonun çekirdekli yarısını saklamak üzere ayırıp çekirdeksiz kısmı tüketmelisiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Avokadoyu satın aldıysanız, kötüye gidip gitmediğini belirlemenin en hızlı yolu budur. İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Yüz bölgesine uygulanacaksa meyvesi ile birlikte avokado yağı maskesi yapılarak sürülebileceği gibi tek başına da kullanılmasında bir sakınca yoktur.
Cildi sıkılaştırır ve dış etkenlere karşı direncini arttırır. Önemli bir antioksidan kaynağıdır.
Avokado yağı dudak ve göz çevresi için harika bir nemlendiricidir. Avokado yağı göz çevresi kırışıklıkları ve göz altı morlukları için doğrudan cilde sürülebilir.
Avokadonun buzlukta en iyi şekilde saklanabilmesi için avokado kabuğundan ve çekirdeğinden ayrılarak çatal veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirilir, üstüne birkaç damla limon suyu sıkılır ve hava geçirmez bir saklama kabına konur.
1 gün sonra tüketeceklerimi de bir elma ile birlikte gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum. Yani elma avokadonun olgunlaşıp yumuşamasını hızlandırıyor. Eğer aceleniz yoksa avokadolar 3-4 gün kendi halinde oda sıcaklığında bırakılırsa da olgunlaşacaktır.
Olgunlaşmış avokadonuzu bir çatal ya da kaşığın tersi yardımıyla püre haline gelene kadar ezin. Ardından yulaf ezmesini ve püre halindeki avokadoyu bir kapta güzelce karıştırın ve parmaklarınız yardımıyla cildinize uygulayın. 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayın.
Yağ Yakıcı Süper Meyve Avokado
Tam anlamıyla yağ yakıcı bir diyet ürünüdür. Doymamış yağ asitleri sayesinde çok iyi derece yağ yakan bu besleyici meyve, kolesterol seviyesini dengede tutar. Yağ yapısı sebebiyle çok iyi derecede enerji verir. Yüksek lif oranı ile de zayıflama diyetlerinin baş köşesinde yer alıyor.
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
•Avokadonun rahime faydaları da oldukça fazladır. Şifa kaynağı olan bu yeşil tropikal meyve rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlar ve hormonların dengesini düzenlemeye faydası bulunmaktadır. Bağırsaklara ve sindirime iyi gelir.
Avokado toplandığında serttir ve acı bir tada sahiptir, avokadoyu eve götürüp yemeniz tavsiye edilmemektedir. Evde oda sıcaklığında 3 ya da 5 gün arasında beklemelidir. Kavun ve muz gibi bir yapıda olan avokadonun yüzeyini ellediğinizde hafif içe bastırılabiliyorsa, yenecek kıvama gelmiştir demektir.
Her çiçek ilk açıldığında dişi safhadadır. Bu safhada dişi organ başka çiçeklerden gelen çiçek tozlarını kabul eder, erkek Page 2 organlar çiçek tozu saçmazlar. Bu safhaya “Dişi Safha” denir. Daha sonra çiçek kapanır, gece kapalı kalır, ertesi gün aynı çiçek tekrar açılır.
Mart ve Nisan ayı, ekim için en ideal zamanlardır. Avokado hasadı ise, Eylül-Haziran ayı arası olarak bilinir. İlkbaharda ekilen avokadolar, Kasım ayında meyve vermeye başlar. Yaz aylarında tüketilen avokadoların birçoğu ise, ithaldir.
Ham avokado için;
İlk olarak, eğer avokadonuz ham ise ortadan ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Kararmaması için açık yüzeyine limon suyu sürebilirsiniz. Avokadolarınızı sağlam bir poşete koyun ve mutlaka vakumlayarak havasını alın. Bu şekilde 4-5 aya kadar avokadolarınızı buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Adım: Keseye Avokado ile Elma veya Muz Ekleyin
Şimdi yeşil ve sert avokadonun olgunlaşmasını kolaylaştıracak yardımcı bir meyveye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir.
Avokado depolama koşulları sebebiyle olgunlaşmadan sert olarak satılan meyvelerden bir tanesidir. Satın alınmasının ardından bir hafta gibi bir sürede yumuşayarak yenebilecek kıvama gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri