Yenilebilir bir yağ olma özelliği ile bilinmekte olan avokado yağı hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılabilir. Tropikal bir meyve olan avokadonun aynı zamanda kozmetikte de kullanıldığı bilinmektedir. Avokado yağının hem cilt için hem de sağlık için birçok faydası bulunmaktadır.
Avokadolar ızgarada da pişirilebilir. Bu özellikle mangalda yapılan etler için harika bir garnitür olur.
Derin yağda tavada kızartabilir veya yağlı kağıt üzerinde, önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Avokadoları gruplar halinde pişirin. Avokado kızartmasını fırında, tavada veya fritözde aşırı doldurmayın. Bu sayede, tüm avokado dilimleri eşit şekilde pişecektir.
Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Avokado dilimlerini sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve pankoya bulayın. Sonrasında kızgın yağda hafif bir renk alana kadar kızartın.
Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Yağ Yakıcı Süper Meyve Avokado
Tam anlamıyla yağ yakıcı bir diyet ürünüdür. Doymamış yağ asitleri sayesinde çok iyi derece yağ yakan bu besleyici meyve, kolesterol seviyesini dengede tutar. Yağ yapısı sebebiyle çok iyi derecede enerji verir. Yüksek lif oranı ile de zayıflama diyetlerinin baş köşesinde yer alıyor.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Avokado klimakterik bir meyvedir (muz da bir diğeri) bunun anlamı, meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur. Avokado yeşil olarak toplanır ve dondurucuda 3.3 ile 5.6 derecede saklanır ve son güzergahına ulaştırılır.
2 adet avokadoyu kabuğunu soyduktan sonra çatal yardımıyla ezin. Taze soğanları da doğradıktan sonra karışıma dahil edin. Daha sonra biraz limon sıkıp karıştırın. Ardından bir tutam tuz, bir tutam karabiber ekleyip tekrar karıştırın.
Avokado yağı, yemeklerin besin değerini koruyarak, sağlıklı pişirilmesine olanak sağlar. Zeytinyağına göre daha üstün özelliklere sahip olan avokado yağı, kızartma yapımında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Salatalara hoş bir aroma katan avokado yağı, salata soslarına da lezzet kazandırmaktadır.
Aslında kullanımı oldukça kolay, zeytinyağını kullandığınız her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yağın dumanlanma noktası zeytinyağından daha yüksek olduğu için pişirmeye de uygundur. Avokado yağında ki yağ asitleri yüksek ısıda değişime uğramaz. Soğuk çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
Soğuk pres yöntemiyle elde edilen avokado yağı, zeytinyağı ile karıştırılarak yemek yapımında da kullanılabilir. Aromatik bir kokuya sahip olan avokado yağı, çorbalara veya kurabiyelere 1-2 damla olacak şekilde eklenebilir.
Avokadoyu yarıya bölüp, çekirdeğini kaşık ile çıkarın. Yarım avokadonun içine yumurtayı kırın. Karabiber serpin ya da isteğe göre kekik ve pul biber ilave edin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
Avokadoyu pişirmek zorunda değilsiniz, hatta çiğ yenebilen her meyve/sebzeyi olabildiğince, yani bebek sindirebildiğince az pişirmeli veya pişirmemeliyiz. Olgun bir avokado, pişirmeksizin tel süzgeçte kolayca geçirilerek, bebek maması haline getirilebilir.
Avokado, vücudumuzdaki karotenoid seviyesini arttırır. Bu sayede görüşümüzü iyileştirir. Yani görme fonksiyonlarınızı iyileştirmek için her gün bir adet avokado yiyebilirsiniz!
Potasyum deposu olarak bilinen avokado genellikle tatlı tariflerinde kullanılsa da, son zamanlarda salata ve yemeklerin içerisinde de yer almaktadır. Kalp krizi, damar tıkanıklığı felç gibi hastalıklara karşı vücut direncini koruyan avokado; hem çiğ, hem de pişirilerek tüketilebilir.
Olgunlaşmış yarım parça avokadoyu kaseye alıp çatalla iyice eziyoruz. Yumurta ,lor peyniri ,pulbiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yanmaz yapışmaz tavaya tereyağını alıp eritiyoruz. Omlet harcını döküp arkalı önlü pişiriyoruz.
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir. Tek tük, küçük kahverengi lekeler şeklinde bazı ufak çürükler varsa avokado yenebilir.
Avokado, bağırsakları yatıştırarak sindirime yardımcı olur. Avokado çözünür ve çözünmez lifleri sayesinde sindirim sistemini sorunsuz şekilde çalıştırır.
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar.
Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın, Derin bir kapta çatalla ezin, İçine yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın, Servis tabağına alıp minik doğranmış mor soğan ve ince kıyılmış yeşillikle süsleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri