Peki yer yatağında uyumaktan kimler kaçınmalı? Zemin, üzerinde uyuyabileceğiniz en sert yüzeydir ama yerde uyumanın birçok faydası olmasına rağmen, bazı insanlar için tavsiye edilmez. Alerjik hastaları olanlar: Zemin kir ve tozu topladığı için alerjik reaksiyonlara yatkın kişiler öksürük ve burun akıntısı yaşayabilir.
Doğal bir pozisyonda uyumak, dolaşım bozukluğunun neden olduğu uyuşma ve karıncalanmayı da önleyecektir. Örneğin, yan tarafınızda kıvrılmış bir şekilde uyuyorsanız, kan dolaşıma girer ve daha sonra kalbinize geri akarak kan pıhtıları ve varisli damarlar gibi çeşitli sağlık sorunlarına neden olur.
Uyku pozisyonlarına göre bakıldığında ise yan ve yüz üstü yatanların çok sert yatak tercih etmemesi gerekir. Yüz üstü yatıldığında yatağın sertliğinden karın bölgesi olumsuz etkilenebilir. Çok sert yataklar ise yan yatan kişilerin omuz ve kalça kısımlarında ağrıya sebep olabilir.
Japonya'da çok fazla deprem olduğu için Japonlar, yer yatağı kullanıyor. Yüksek bir yatakta yatarken depreme yakalandığınızı düşünün, muhtemelen yataktan düşecek ve belki de bir yerinizi sakatlayacak olabilirsiniz. İşte bu yüzden Japonlar yer yatağında yatmayı daha emniyetli buluyor.
Japonların rahat uyumalarını sağlayan yataklara ise futon denilmektedir. Japon yer yatağı olarak da bilinen futonlar, Japonca'da şilte anlamına gelmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Japonların günlük ortalama uyku saati, dünya ortalamasının altında. 28 ülkede yapılan bir araştırmaya göre, Japonların ortalama uykusu günde 6 saat 35 dakika. Bu, uluslararası ortalamanın 45 dakika altında.
Siesta, öğle arasında dik güneş ışınlarının sıcaklığınından veya öğle yemeği sonrası metabolizma faaliyetlerinin hızlanması sebebiyle vücudun anlık mayışma durumunun, kısa süreli uyku ile hissedilen dinlenme ihtiyacına siesta denir.
Japonların tarih sahnesine çıktığı günden beri var olduğu kabul edilen, Japonların millî inanç sistemidir.
Yatak Sertliği
Uzmanların da belirttiği üzere yatakların çok sert veya çok yumuşak olması, omurga ve iskelet sistemini olumsuz etkiliyor. Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor.
Bir asırlık ömrü geride bıraktıktan sonra bile sağlıklı bir hayat sürebilen Japonların sırrı ne? Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
Bu pozisyonda uyumak omurga etrafındaki bağların ve kasların gerilmesine, omurgadan sinirlerin çıktığı deliklerin sıkışmasına sebep olur. Bu da omurga ve disk üzerine yük bindirir. Tüm bunlar ise bel ve boyunda eğriliklerin artmasına bağlı olarak omurgada zedelenmelere ve fıtık gibi sonuçları ortaya çıkarır.
Omurga bir bütün olarak düşünüldüğünde bel ve boyunun baştan aşağıya düz bir şekilde durması sağlıklıdır. Bu pozisyonun en önemli noktası yatak seçimidir. Lateks yatak veya direkt olarak kişiye özel yataklardan edinmen mantıklı bir seçim olacaktır.
Sırt üstü yatmak, asit reflüyü azaltır. Bunun yanı sıra bel ve boyun ağrıları için de faydalı bir pozisyondur. Özellikle de bel fıtığı gibi bir rahatsızlığı olanlar sırt üstü yatarak omurgalarını dinlendirebilirler. KOAH ve Astım gibi solunum yolu hastalıkları için de faydalı bir pozisyondur.
Elbette sadece güvenlik için değil sağlıklı ve konforlu olmaları ile öne çıkarlar. Lateks, organik yün ve pamuk gibi doğal içeriğe sahip malzemeler kullanılarak üretilen yer yatakları doğallıkları ve geleneksel yapıları sayesinde her zaman kaliteli bir uyku sunan yataklar olarak tercih edilmektedirler.
Sırtüstü, yüzüstü ya da yan yatarken vücudu en iyi şekilde destekler. Özellikle doğru bir yastık türü ile birlikte kullanıldığı zaman, uyku için en uygun pozisyonu sağlar. Kilolu olup aynı zamanda bel ve boyun fıtığı bulunan kişiler için sert yataklar tedavi edicidir.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Çok sert olan yataklar bel fıtığı olan bireyler için uygun değildir. Çünkü bu yataklar yapısından dolayı omurganın yana eğilmesine neden olur. Oysaki kaliteli ve ağrısız bir uyku için omurganın düz durması gerekir. Bel ağrısı olan bireyler sert yataklardan uzak durmalıdır.
Çıplak uyumak daha mı sağlıklı? Çıplak uyumak, vücudun doğal soğuma sürecini hızlandırabilir. Bu da sadece daha hızlı uykuya dalmanıza değil, aynı zamanda uykuda kalmanıza da yardımcı olur. Yüksek kaliteli uyku, stresi azaltır, bağışıklığı arttırır ve metabolik sağlığı iyileştirir.
Bir Yatağın Ortopedik Olduğu Nasıl Anlaşılır? Vücudunuzun uyguladığı basınç yatak üzerinde azalıyorsa o yatak ortopediktir. Kişilerin vücudunun şeklini alan yataklardır. Yani kişiler yatak üzerine uzandığında yatağın içinde gömülmez.
Çinliler esas olarak Budizm, Daoizm, İslamiyet, Katoliklik ve Hıristiyanlığa inanırlar. İstatistiklere göre, Çin'de çeşitli dinlere inananların sayısı 100 milyonu aştı. Dini faaliyetlerin yapıldığı yerlerin sayısı 85 bin civarındadır. Din adamlarının sayısı yaklaşık 300 bindir.
Dr. Duran Canatan'ın verdiği bilgiye göre; 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelendiği araştırmada Türkler ve Japonların ortak bir genetik geçmişe sahip ve akraba olduğu, özellikle Ege ve Trakya'da yaşayan Türkler ile Japonların aynı kan özellikleri taşıdığı ortaya çıkmıştır (Asialogy, 2017).
Türkiye'deki oran yüzde 4'ün altında. Başka bir araştırma bu oranı yüzde 2 olarak saptamıştı. The Independent'ın haberine göre Çin nüfusunda kendilerini 'ateist' diye niteleyenlerin oranı yüzde 40 ile yüzde 49.9 arasında değişiyor. Şintoizmin yaygın olduğu Japonya'da ise bu oran yüzde 30 ile 39 arasında değişiyor.
Sosyal medya kullanıcıları arasında popülerleşen “bu gece ay çok güzel değil mi” cümlesinin Japonya'ya ait bir sevgi mesajı olduğu iddia ediliyor. Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
3. Japon Inemuri
Japonya'daki insanlar her gece dünyadaki hemen hemen tüm diğer ülkelerdeki insanlardan daha az uyur. Bu yüzden Japonlar, yorgunlukla savaşmak için, "inemuri" adlı bir şekerleme uygulaması geliştirdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri