Avokado vitamin ve mineral açısından çok değerli. Avokado B6 acısından cok zengin seratonun sağlıyor. E vitamini acısından çok zengin. Yumurta kalitesini iyileştiriyor ,spermlerin testesteron salınımını artırıyor.
Avokado, fındık, zeytin, ayçiçeği ve üzüm çekirdeği yağı vücuttaki inflamasyonu azaltmaya ve bu da düzenli yumurtlamaya yardımcı olur.
Hamileler avokadoyu sanılanın aksine yumuşak olduğunda tüketmelidir. Avokado çeşitli şekillerde tüketilebilir, meyve salatası yapılarak, sade olarak, et, tavuk ve mantar gibi yemeklerle karıştırılarak veya omletin içerisine peynirin yerine rahatlıkla yenebilmektedir.
Hamilelerde anemi eksikliği erken doğum riskini 2 katına çıkmaktadır. Bu yüzden gebelik döneminde günlük 1-2 dilim avokado yemek anemi riskini gidermeye yardımcı olur. Gebelikte sıklıkla karşılaşılan kabızlık sıkıntısının nedeni progesteron hormonun düz kas gevşemesi oluşturmasıdır.
Avokadonun niasin, demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum minerallerini içermesi onu bebeğinizin beyin gelişimine karşı oldukça faydalı bir besin yapmaktadır. Bir diğer yandan hamilelik döneminde istikrarını kaybeden kolesterol ve şeker değerlerinizi avokado ile normal dengesine getirmeniz mümkündür.
İlgili 24 soru bulundu
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
Hamileliğin erken döneminde bıngıldak gelişimi için önemli olan folik asit, avokadoda bol miktarda bulunur.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Folik asiti doğal yollardan alabileceğiniz en iyi gıda ise kesinlikle avokadodur. Yarım su bardağı dilimlenmiş avokado, yaklaşık 59 mcg folik asit içermektedir. Yeşil yapraklı sebzeler tüketerek de folik asit ihtiyacınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz.
Avokadoyu satın aldıysanız, kötüye gidip gitmediğini belirlemenin en hızlı yolu budur. İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir.
Çinko içeren besinlere örnek olarak kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık, fasülye ve süt ürünleri sayılabilir. Magnezyum alımı doğurganlığı artırmaktadır. Magnezyum içeren besinler badem, fındık, fıstık, ceviz, muz, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerdir.
Libidoyu hızlandırarak cinsel enerjiyi artıran avokado, cinsel gücü artırdığı kabul edilen E vitamini bakımından da zengindir. E vitamini, yaşlanmayı yavaşlatırken, cinsel organlara oksijen ve kan akışını artıran bir antioksidandır.
Avokado doğurganlığı artırıyor
E ve C vitamini açısından da zengin olan avokadoyu çocuk sahibi olmak isteyen tüm kadınların tüketmesi gerekir.
Yumurta kalitesini artırmak için; mercimek, bezelye, fasulye, ceviz, fındık, muz ve yeşil yapraklı sebzeler gibi magnezyum bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca doğal maden suları da magnezyum bakımından zengin bir içecektir. Günde bir su bardağı doğal maden suyu tüketebilirsiniz.
Bu bileşenler genel olarak tükettiğimiz günlük gıdalarımız olan tahıl, taze meyve, sebze ve kuruyemişlerde bolca bulunuyor” diyor. Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri zengin folik asit sayesinde yumurta kalitesini artırıyorlar.
E ve B6 vitamini ile bol miktarda folik asit içeren avokado, spermlerin yumurtaya nüfus ederken daha güçlü olmasını sağlar.
Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.
Muz da folik asit bakımından yararlı bir meyvedir. 2- Fetüste bulunan merkezi sinir sistemi hücrelerinin gelişimine yardımcı olur. 3- 225 gramlık muzda %3 oranında demir vardır. Hamilelikte sık görülen kansızlığa karşı muz tüketimi iyi gelir.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Avokadoyu kahvaltıda yemek istiyorsanız, yumurta ve baharatlarla nefis bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Uzmanlar gün aşırı olacak şekilde avokadoyu yarım olarak tüketmenin daha faydalı olacağı kanaatini taşıyor. Ayrıca bir orta boy avokado, içerisinde taşıdığı 2 gram şekerle kan şekeri ihtiyacınızı da karşılamış oluyor.
Besinlerin hemen hepsinde farklı oranlarda folik asit bulunur. Folik asitçe en zengin besinler ise baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et şeklinde özetlenebilir.
Pekmez, domates gibi birçok kan yapıcı meyve ve sebzenin yanı sıra avokado da kansızlığı önlüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri