Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
-- Avokadonuzu yanında bir muzla bir kesekağıdına koyun (ya da gazeteye sarın) ve ağzını gevşekçe kapatın. Paketi fırın yanı gibi ılık bir yere koyun. Bir-iki gün içinde avokadonuz olgunlaşacak. -- Avokadonun olgunlaşmasını sağlayan bir diğer meyve de elma.
Avokadonuzu bir kase içerinde güneş gören bir yere bırakırsanız, birkaç gün içerinde yumuşayacaktır. Avokadonuzu kese kağıdına koyarak bekletin. Avokado hasattan sonra olgunlaşmak için etilen gazı üretir. Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır.
1 gün sonra tüketeceklerimi de bir elma ile birlikte gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum. Yani elma avokadonun olgunlaşıp yumuşamasını hızlandırıyor.
İlgili 30 soru bulundu
Işık geçirmeyen bir kese kâğıdı içerisine avokadoları muz, şeftali ya da elma ile birlikte doldurun. Bu meyvelerin salacağı etilen gazı sayesinde ham avokadoların yaklaşık 2 gün gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde olgunlaşıp yenebilecek kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.
Avokado depolama koşulları sebebiyle olgunlaşmadan sert olarak satılan meyvelerden bir tanesidir. Satın alınmasının ardından bir hafta gibi bir sürede yumuşayarak yenebilecek kıvama gelmektedir.
Avokadonun hızlı bir şekilde olgunlaşması için, ortadan ikiye bölün. İçindeki etli kısmın üzerine, fırça yardımıyla limon suyu sürün ve ikiye böldüğünüz avokadoyu, tekrar bir araya getirerek streç film ile hava almayacak şekilde sarın. Birleştirdiğiniz avokadoyu, buzdolabında 2-3 gün bekletin.
Kesilmemiş, olgunlaşmamış avokadoları oda sıcaklığında tut.
Onları buzdolabına koymak olmaz. Avokadolar soğuk ortamlarda olgunlaşmaz.
Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır.
Birinci yöntem avokadoları muz, şeftali ya da elma gibi, beklerken etilen gazı salan meyvelerle beraber, ışık geçirmeyen bir kese kağıdında bekletmektir. Bu yöntem ile avokado yaklaşık iki gün içerisinde yenilebilecek olgunluğa ve yumuşaklığa ulaşır.
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Ham avokadoları oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Ancak birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Aksi takdirde avokadolar daha kısa sürede olgunlaşır ve yumuşamaya başlar. Ham avokadoyu hemen tüketmeyecekseniz, streç film ile sararak buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Bunun için kesilen avokadonun çekirdek kısmına öncelikle limon suyu sürmek gerekir. Daha sonra meyveyi tekrar bir araya getirerek bir folyoya sarılmalıdır. Bu şekilde birkaç gün buzdolabında avokado kararmadan bekletilebilir. Özellikle bu gerçekleştirirken avokado bu süre zarfında olgun açabilir.
Avokadolarımızın kabuklarını güzelce soyup doğruyoruz. üzerine bol limon sıkıyoruz. ( ben limonu sevdiğim için bol limon sıkıyorum. ) Sonra üzerine damak tadınıza göre tuz atıp afiyetle yiyoruz :) :) Benim severek yediğim bir tariftir.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin.
Mart ve Nisan ayı, ekim için en ideal zamanlardır. Avokado hasadı ise, Eylül-Haziran ayı arası olarak bilinir. İlkbaharda ekilen avokadolar, Kasım ayında meyve vermeye başlar. Yaz aylarında tüketilen avokadoların birçoğu ise, ithaldir.
Avokadoyu pişirmek zorunda değilsiniz, hatta çiğ yenebilen her meyve/sebzeyi olabildiğince, yani bebek sindirebildiğince az pişirmeli veya pişirmemeliyiz. Olgun bir avokado, pişirmeksizin tel süzgeçte kolayca geçirilerek, bebek maması haline getirilebilir.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
Avokado sapı, olgun olup olmadığını belirlemek bir ölçüdür. Sapı çekin ve direnç yoksa çıkarın. Sap kökünün altındaki küçük daire kahverengi ise, avokado çoğunlukla olgunlaşmıştır. Sarı-yeşil renkteyse yenilmeye hazır olmadığı; parlak yeşil renk ise mükemmel bir şekilde olgunlaştığı anlamına gelir.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir. Tek tük, küçük kahverengi lekeler şeklinde bazı ufak çürükler varsa avokado yenebilir.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
😍 Hemen hemen her öğünde tüketebileceğiniz avokadonun en sağlıklı meyveler arasında yer aldığını da söyleyelim! Haliyle düzenli olarak avokado tüketmek, vücudunuza yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri olarak kabul ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri