Peki, Avrasya Tüneli kaç TL? Ödemeler HGS hesapları üzerinden yapılıyor, nakit ya da kredi kartı gişesi bulunmuyor. HGS bakiyeniz olmadan tünelden geçtiğinizde ihlalli geçiş yapmış sayılıyorsunuz.
Avrasya Tüneli'nden geçişler serbest akış portalının yardımıyla HGSkullanılarak gerçekleşiyor. Avrasya Tüneli'nde nakit gişesi bulunmadığı için sürücülerin HGS kartını PTT şubelerinden, karayolları giriş çıkışlarındaki satış noktalarından veya anlaşmalı bankalardan temin etmesi gerekiyor.
Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri, son teknoloji ürünü tasarıma sahip serbest akış sistemi yardımıyla ödeniyor. HGS sistemi aynı gişede aktif halde kullanılıyor ve Avrasya Tüneli kullanıcılarına kesintisiz yolculuk sağlayabilmek için gişelerde nakit veya kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmuyor.
Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 2023
Avrasya Tüneli fiyatı, son güncelleme itibarıyla şu şekildedir: Tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL, minibüsler için ise 79,5 TL'dir. Fiyatlara %8 KDV dahildir. Avrasya gece tarifesinde ise %50 indirimli ücretler geçerlidir.
Otoyol ve Köprü OGS Geçiş İhlal Cezalarını Kurumumuz web sayfasında (www.kgm.gov.tr) bulunan ihlalli geçiş sorgulama ve ödeme ekranından ve PTT'nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Bu durumda kaçak geçiş durumu söz konusu oluyor. HGS olmadan geçiş yapan araç sahibi 15 gün içinde HGS alır ve geçiş ücretini öderse herhangi bir ceza uygulanmıyor. 15 günlük süre geçtiği halde ödeme yapılmazsa ceza yaptırımı uygulanıyor.
Avrasya Tüneli geçiş ücretleri ve ceza tutarlarının ödemesi sadece belli ödeme kanalları (https://www.avrasyatuneli.com/ucretlendirme/ ) üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Herhangi bir aracı kişi ya da firmanın doğrudan IBAN bilgisi vererek ya da kredi kartı bilgisi talep ederek tahsilat yetkisi bulunmamaktadır.
Avrasya Tüneli'ni kullanan sürücüler geçiş ödemelerini artık www.avrasyatuneli.com, Yapı Kredi ve Garanti Bankası'nın yanında İş Bankası üzerinden de yapabilecek.
Avrasya Tüneli, kıtaları birbirine bağlayan dünyanın ilk iki katlı karayolu tünelidir. Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlıyor.
Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 2023
2023 Avrasya Tüneli geçiş ücreti otomobil ile kamyonetler için 53,00 TL ve minibüsler için 79,50 TL'dir. Ücretler gece tarifesinde %50 indirimli olarak otomobiller için 26,50 TL, minibüsler için ise 39,75 TL olarak uygulanacaktır.
Avrasya Tüneli Her İki Yönde de Ücretli mi? Avrasya Tüneli geçiş ücretleri tek yön için geçerlidir. Dönüş yolunda da tünelin tercih edilmesi hâlinde yeniden geçiş ücreti ödenmesi gerekiyor. Örneğin bir otomobil ile gündüz tarifesinde gidiş - dönüş yapmak için 2 kez 53 TL, toplamda 106 TL geçiş ücreti ödeniyor.
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
Yeterli bakiye olmadan yapılacak geçişler, 15 (on beş) gün içerisinde hesaba yükleme yapılmaması durumunda 5 kat cezalı olarak tahsil edilecektir.
Eğer HGS hesabı yoksa ve bu şekilde geçiş yapıldıysa mutlaka 2 hafta içinde HGS hesabı açılması gerekir. Peki, HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir? Bir araç sahibi HGS kartı olmadan ya da HGS kartının içinde yeterli bakiye olmadan köprüden ya da otoyoldan geçmeyi denerse ceza ödemek zorunda kalır.
Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri Nereden ve Nasıl Ödenir? Avrasya Tüneli geçiş ücreti, genellikle tünelin girişinde bulunan gişelerden nakit veya kredi kartı ile ödenebilir. Alternatif olarak, HGS veya OGS gibi otomatik geçiş sistemlerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz.
Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine de zam geldi. 25 Ekim itibarıyla Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL'den 80 TL'ye, minibüsler için 79,50 TL'den 120 TL'ye, motosikletler için 10 TL 35 kuruştan 31 TL 20 kuruşa çıktı.
Özet olarak Avrasya Tüneli'nden hangi araçlar geçebilir ? sorusunun cevabı sadece otomobiller ve minibüslerdir diyebiliriz. Avrasya Tüneli'nden geçecek araçlar için belirlenmiş ağırlık sınırı ise 5000 kg. Yükseklik sınırı da 2.8 m.
İstanbul trafiğinden kaçmak için tercih edilebilecek bir diğer alternatif Avrasya Tüneli. Ancak bilmelisiniz ki bu tünelden yalnızca 1. ve 2. sınıf araçlar geçebiliyor. Tek yön olarak hesaplanan geçiş ücretleri 1. sınıf araçlar için 53 TL, 2. sınıf araçlar için ise 79,5 TL olarak değişiyor.
Avrasya Tünelinin resmi işletme süresi 24 yıl 5 ay'dır. Kamuya devri 30.01.2042 tarihinde olacaktır. Günlük araç geçiş ücreti 4 Dolar+Kdv. Günlük garanti edilen araç sayısı 68 Bin'dir.
ATAŞ, Avrasya Tüneli Projesi'nin finansman, inşaat ve yaklaşık 25 yıl boyunca işletmesinden sorumludur. Türkiye'den Yapı Merkezi ve Güney Kore'den SK E&C şirketleri, ATAŞ'ın iki eşit ortağıdır. İki şirketin global deneyimi, Avrasya Tüneli'ne güç katıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının e-Devlet'te hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar artık HGS ve OGS borç ve bilgilerini görebilecek.
Ülkemizde neredeyse bütün köprü ve otoyol gibi paralı girilen yolların ücretlerini ödeyebilmek için Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) dahil olunması gerekmektedir. Bu sisteme dahil olmadan paralı otoyolları ve köprüleri kullanmanız durumunda ise ceza ile karşılaşırsınız.
Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet'i görüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri