Yeşil pasaport sahipleri de; Avustralya'ya gitmek için vize başvurusunda bulunmalı ve seyahat etme gerekçelerine bağlı olarak gerekli evrakları Avustralya Konsolosluğu'na vermeleri gerekmektedir.
Avusturya. 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla yeşil pasaport sahipleri vizeye gerek olmadan Avurturya'ya turistik seyahat gerçekleştirebilir.
Türkiye'den Avustralya'ya seyahate gidecek olan Umumi (Bordo) Pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahiplerinin tümü vizeye tabidir. Bölge ayrımı olmaksızın Avustralya vize başvurularının Ankara'da bulunan Avustralya Konsolosluğu'na yapılması gerekmektedir.
Vize başvurularında bulunacak olan yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımızın Yeni Zelanda vizesi almaları gerekmektedir. Yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımız vize işlemlerinde muaf olmadığı gibi aynı zamanda gri ve kırmızı pasaportu bulunan vatandaşlarımızın da Yeni Zelanda vize işlemlerinde bulunmaları gerekecektir.
Turist Vizesi (Vize sınıfı 600) - Turistik Vize Kategorisi
Turist Vizesi Avustralya'ya turistik amaçlı veya aile/arkadaş ziyareti sebebiyle (iş seyahati ve tıbbi tedavi dışında) gidecek kişilere uygundur. Öncelikli değerlendirme ImmiAccount kullanılarak internet üzerinden yapılan başvurulara verilecektir.
İlgili 43 soru bulundu
Avustralya yeşil pasaport ile vizesiz gidilebilen ülkelerden biri değildir. Yeşil pasaport sahipleri de; Avustralya'ya gitmek için vize başvurusunda bulunmalı ve seyahat etme gerekçelerine bağlı olarak gerekli evrakları Avustralya Konsolosluğu'na vermeleri gerekmektedir.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
-ABD'ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili tüm kişiler ABD vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar.
Yani Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'a vize almadan, sadece yeşil pasaportunuz ile giriş yapabilirsiniz.
Avustralya turistik vize başvurusu için Avustralya Konsolosluğu'nun aldığı ücret 141 AUD'dir. Online başvuru işlemi esnasında Avustralya Konsolosluğu'nun aldığı ücret dışında, Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş, parmak izi vereceğiniz Avustralya vize başvuru merkezine 74 TL servis ücreti ödemeniz gerekecektir.
1-Avustralya vize işlemi çok uzun ve zahmetlidir!
Avustralya vizesi tüm İngilizce konuşulan ülkelerin öğrenci vizeleri ile karşılaştırıldığında süre olarak en kısa süren vizedir.
Avustralya turistik vizesi başvurusunda bulunacak olanlar, banka hesaplarının son 3 aylık hesap özetini sunmalıdır. Kişinin şahsi banka hesabı aktif olmalı ve hesabında en az 30,000 TL para bulunmalıdır. Hesap özeti belgesi, bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınmalıdır.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Yeşil Pasaporta Schengen Vizesi Gerekir Mi? Yeşil pasaporta ek olarak Schengen vizesi gerekmez. Özellikle bu nedenle de yeşil pasaport ciddi bir avantaj olarak görülmektedir. Özellikle 90 gün sınır da büyük bir sınır olup pek çok kişinin seyahati için de yeterlidir.
Başvuru sırasında Avustralya'da bulunmanız için maddi durumunuzun yeterli görünmemesi. Belgelerinizin orijinal olmaması, eksik olması Avustralya Vize başvuru formunun yanlış, eksik doldurulması Seyahat sağlık sigortanızın geçerli olmaması, yapılmaması gibi nedenlerden dolayı vize reddi alınabilir.
Yeşil pasaport sahipleri, Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor. Ancak Schengen bölgesi dışında bulunan İngiltere için yeşil pasaportluların da vize alması gerekiyor.
Yeşil pasaport sahipleri Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebilir fakat İngiltere için vize başvurusu yapmak ve vize harç ücretini ödemek durumundadırlar. Başvuru için devlet memuru olarak çalışmakta olduğunuz kurumdan çalışma belgesi, izin yazısı, maaş bordroları ve görev kimlik kartı fotokopinizi temin etmelisiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo), Hususi Pasaport (Yeşil), Hizmet Pasaport (Gri) sahipleri Meksika vize işlemlerine tabi olup, pasaportlarında geçerli Kanada, Japonya, Amerika, İngiltere ve/veya Schengen ülkelerine ait vize/oturumolması durumunda vizeden muaftırlar.
Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği diplomatik, hizmet ve özel pasaport sahipleri Kanada'ya seyahatlerinde vizesiz bir şekilde girebilirler ancak yeşil pasaport sahipleri Kanada'ya seyahat etmek istediklerinde Kanada vize başvurusu yapmak ve Kanada vize başvuru formu doldurmak zorundadır.
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ulusal (Umuma Mahsus, Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan tüm kişiler Suudi Arabistan'a seyahat edebilmek için vize başvurusu yapmak zorundadırlar.
Avusturya Turistik vizesi ortalama olarak özel gün ve durumlar hariç 5 ile 10 iş günü arasında çıkar. Başvurular doğrudan randevu alınarak Avusturya Büyükelçiliği ya da Avusturya Konsolosluklarına yapılır.
- Ankara'dan Büyükelçilikten Başvuru yapılmaktadır, Ortalama işlem süresi 7-14 iş günüdür. Detaylı Bilgi için Bize ulaşınız. - Pasaport gönderilmeden Evraklar ve Pasaport Kopyaları ile başvuru yapılabilir.
Genellikle 3 aylık bir kalış süresi verilmektedir, ancak belirli durumlarda 12 aydan – 5 yıla kadar kalış hakkı veren vizeler alabilmekteyiz. Eğer vizenizi 12 aylık almışsak, Avustralya'da 18 ay içinde toplam 12 aydan fazla kalmamanız bu vizenin bir koşuludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri