Bursa'nın Tarihi. Bursa'nın yüzölçümü 10.819 km kare, rakımı 155m.'dir. Güneydeki toprakları Ege bölgesi sınırları içine girer. İznik gölünün güneyinde Gemiç Dağı da denen Katırlı Dağı (1283 m) ve Avdan Dağı yer alır.
Herhangi bir nesnenin bilinen düzeye göre yüksekliğine rakım denilmektedir. Rakım genellikle ortalama deniz seviyesine göre ölçülmektedir. Rakıma en yüksek ve en düşük alanın ortalama metresi tespit edilerek bakılır. Ayrıca aynı yer şekilleri bazen farklı yüksekliklere sahip olabilir.
Bir yol çizin veya mevcut bir yolu açın. Yükseklik Profilini Göster'i tıklayın. 3D Görüntüleyici'nin alt kısmında bir yükseklik profili gösterilir. Yükseklik ölçümünüz "0" değerini gösteriyorsa arazi katmanının açık olduğundan emin olun.
İlgili 29 soru bulundu
Google Earth, sanal bir yerküre üzerinden dünyayı dolaşmanıza ve öğrenmenize olanak sağlar. Uydu görüntülerini, haritaları, araziyi, 3D binaları ve daha fazlasını görebilirsiniz.
Profil resminiz veya adınızın baş harfi. dokunun. Ayarlar. Ölçeği haritada göster öğesine dokunun.
Dağcılıkta üç tür rakım vardır: Yüksek rakım = 1.500 m – 3.500 m (5.000 – 11.500 ft) Çok yüksek rakım = 3.500 m – 5.500 m (11.500 – 18.000 ft) Aşırı rakım = 5.500 m – ve daha yüksek (>18.000 ft)
ÖZET: GPS ile belirlenen yükseklikler, elipsoidal yükseklikler olup, pratik haritacılıkta kullanılan ortometrik yüksekliklerden farklıdır. Bu nedenle, GPS ile belirlenen elipsoidal yükseklikler ortometrik yüksekliğe dönüştürülür.
Altimetre statik basınç ile çalışmakta olan bir cihazdır. Çalışma prensibi ise üzerinde bulunan statik basınç deliklerinden aldığı havayı hava basıncına göre yüksekliğin feet cinsinden ölçülmesini sağlamaktır. Bu gösterge özellikle dağcılık ve havacılık ile uğraşan kişilerce sıklıkla kullanılmaktadır.
Altimetre veya yükseklikölçer, rakım veya irtifayı ölçmekte kullanılan bir cihaz. Radar altimetresi ve aneroid altimetre gibi farklı prensiplere göre çalışan altimetreler bulunur. Bununla birlikte altimetre sözcüğü ile genellik aneroid (barometrik) altimetre kastedilir.
Türkiye'nin en yüksek noktası 5.137 m. rakımlı Ağrı Dağı'dır. En alçak noktası Çukurova'daki Akyatan Gölü yakınlarındaki isimsiz çöküntü alanıdır. (-2,8 m.) En yüksek rakımlı il merkezi Erzurum'dur.
Ağrı Dağı (Ermenice: Արարատ, Ararat ya da Մասիս, Masis; Kürtçe: Çiyayê Agirî; Selçuklular döneminde: Eğri Dağ), 5.137 metrelik rakımıyla, Türkiye'nin en yüksek dağıdır. Ağrı Dağı, Türkiye'nin doğu ucunda, İran'ın 16 kilometre batısında ve Ermenistan'ın 32 kilometre güneyindedir.
Ülkenin yarısından fazlası, yükseltisi 1.000 metreyi aşan yüksek alanlardan oluşur. Türkiye'nin ortalama yüksekliği 1141 metredir.
Bir GPS alıcısı Dünyanın yükseklerinden GPS uyduları tarafından gönderilen hassas zamanlama sinyalleri ile konumunu hesaplar. Her uydu sürekli GPS sinyali iletileri iletir ve: zaman iletisi iletilir ve dahasında. mesaj iletimi sırasında uydu konumu bildirilir.
Küresel yer belirleme sistemi (GPS), dünya üzerindeki konumu belirlemeye yarayan bir uydu sistemine deniliyor. Uydular ile birey ya da araç arasındaki mesafenin ölçülmesine olanak sağladığı için kişinin dünya üzerindeki kesin yeri saptanabilir.
Rakım yükseldikçe atmosfer basıncı ve oksijen oranı azalır. Hava sıcaklığı düşer. Bu durumda vücut, oksijen basıncının azalışını telafi etmek için birtakım fizyolojik değişimler gösterecektir. Vücudunuz yüksekliğe daha uyum göstermemişse baş ağrısı, bulantı, nefes darlığı ve çarpıntı yaşayabilirsiniz.
Deniz seviyesinden 1500 metre ve üzeri yüksek rakım olarak kabul edilir. Yüksek rakımda, bir takım önemli rahatsızlıklar meydana gelebilir.
Google'ın ücretli hizmetlerinden Google Earth, artık aylık abonelik ücreti istememeye karar verdi. 399 dolarlık abonelik ücretini kaldıran Google, Google Earth Pro'ya erişimi tamamen ücretsiz hale getirdi.
Google Earth Windows başta olmak üzere IOS ve Android sistemlerinin de desteklediği bir uygulamadır.
Resmi olarak Google Earth Türkiye'de yasaklı olmamasına karşın Android Google Play Mağazası'ndan indirilemiyor. Ancak Google Earth APK dosyasını indirerek mobil cihazınızda kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri