Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen kına kültürü, ayak sağlığı için oldukça etkilidir. Ayaklarınızda oluşan kokudan kurtulamadıysanız, ayaklarınıza kına yakmak çok iyi gelecektir. Hint kınasını dönem dönem uygulamalısınız. Kına ayaklarınızı bakteriden korur ve nem oranını dengeler.
Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur.
AYAK ALTINA SİRKELİ KINA YAKMANIN FAYDALARI
Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar. Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. El ve ayaklarda üşümeyi keser. Ayak ve tırnak mantarının oluşmasını engeller.
Adaçayı, siyah çay, karbonat, sirke, lavanta yağı gibi doğal yöntemler kullanılarak kötü kokuya son verilebilir. Ayakları tuzlu su ile yıkamak da terlemenin etkilerini azaltabilir.
Ayak ve tırnak mantarının oluşmasını engeller. Ayak kokularını engeller. Ayaklardaki ve parmak aralarındaki kaşıntıyı önler. Ayağa kına yakmak bir rahatlama hissi yarattığı için ruhsal anlamda da bir takım olumlu etkileri bulunmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Ömer`in de yalnız saf kına ile boyadığını nakletmiştir (Yusuf el-Kardâvî, a.g.e., 103). Erkeklerin süs için el ve ayaklarını kınalaması mekruhtur. Kadınların el ve ayaklarını kınalaması ise caizdir.
SİRKELİ KINA KARIŞIMI
Ayak tabanlarınıza parmak aralarına da sürün. Ayak üzerine ve tırnaklara sürmenize gerek yoktur. Bu şekilde 1-2 saat kalsın ayak tabanınızda üzerine örtü örtmeyin iyice kurusun. Kuruduktan sonra ayaklarınızı ılık su ile yıkayın.
Ayakkabılarınızın içine damlatabileceğiniz birkaç damla portakal ya da limon yağı bu problemden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayakkabı kokusu için ne yapılır sorusunun bir diğer cevabı da karbonat. Ayakkabılarınızın içine biraz karbonat serpin ve bir gece bekletin. Bu, ayakkabınızdaki nemi emerek kokuyu yok eder.
Ayak kokusu neden olur, nasıl geçer? Ayak kokusunun giderilmesi için sık kullanılan yöntemlerden biri sirkeli sudur. Haftada bir defa 2 litre suyun içerisine 2 bardak sirke konulması ve 10-15 dakika bekletilmesi ayak kokusunun zamanla giderilmesini sağlamaktadır. Bir diğer yöntem ise tuzlu su yöntemidir.
Erkelerin el ve ayaklarına tedavi amaçlı olarak kına yakmaları caiz, süslenmek ve güzel görünmek için kına yakmaları ise mekruhtur.
Zeytinyağı kullanmak ellerdeki ve ayaklardaki kınayı çıkarmak için en etkili ve doğal yöntemlerin başında gelir. Zeytinyağı emülgatör vazifesi görüp kınanın ciltten çıkmasına yardımcı olur. Kına olan bölgeye zeytinyağı sürün. Zeytinyağı ile tuzu karıştırmak çıkarma işlemini hızlandırır.
Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen kına kültürü, ayak sağlığı için oldukça etkilidir. Ayaklarınızda oluşan kokudan kurtulamadıysanız, ayaklarınıza kına yakmak çok iyi gelecektir. Hint kınasını dönem dönem uygulamalısınız. Kına ayaklarınızı bakteriden korur ve nem oranını dengeler.
Yaraların yol açtığı acıları dindiren kına; kırılma, burkulma ve çıkma gibi vakalardan kaynaklı çeşitli ağrılara karşı da iyileştirici bir özellik taşıyor. Kına kendine özgü kokusu ile merkezi sinir sistemine iyi geliyor ve sinirlerin gevşemesini, rahatlamasını sağlıyor.
Kına ve elma sirkesi ise bu noktada öne çıkıyor. 2 yemek kaşığı kına ve 4 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırdıktan sonra ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürebilirsiniz. Ayak üzerinde ve tırnaklarda uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Bu şekilde yaklaşık 2 saat bekledikten sonra ayaklarınızı iyice yıkayın.
Ayak kremi kullanmak ya da ayaklara vazelin sürmek de ayak kokusunu büyük oranda önlemektedir. Eğer ayaklarınızda oluşmuş bir nasır varsa banyo yaptıktan sonra ayaklarınızı nasır taşı ile ovun.
Travazol Krem
Ayak mantarı ilaçları içerisinde en etkili olanlardan biridir.
Pudra ile Ayakkabı Kokusuna Savaş Açın: Talk pudrası veya bebek pudrası gibi ürünler, nemi hapsedici özellikleriyle, ayakkabı kokusunu gidermek amacıyla kullanılabilirler. Yapmanız gereken sadece gece ayakkabınıza biraz talk pudrası veya bebek pudrası dökmeniz ve sabaha kadar beklemenizdir.
Ayakkabı kokusu karbonat ile yok edilebilir. Kullanılan yaygın doğal çözümlerden biri olan karbonat koku baskılayıcı özelliktedir. Gece ayakkabılarınızın içine serpiştireceğiniz karbonat sayesinde sabah kokular yok olur. Silkeleyerek ayakkabınızın içindeki karbonatı temizleyebilirsiniz.
Ayakkabı kokusunu engellemek için ayakkabıyı sık sık giymeyin. Ayrıca ayakkabı kokusunu önlemek için ayakkabının içerisine kesinlikle kolonya dökmeyin ve parfüm sıkmayın. Bu şekilde davranışlarda bulunduğunuz takdirde ayakkabı kokusu çok daha ağır bir hal alabilir.
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Ayaklarınız sık sık terliyorsa ve kötü kokuyorsa, sirkeden yardım alabilirsiniz. Sirke hem bakterilere, hem de mantarlara iyi gelir. Ayrıca ayaklarda oluşan ter kokusunu da önler. Kuru ayaklar hem ağrılı, hem de tahriş edici olabilir.
Bir gün öncesinden hazırlanarak bekletilen kına daha iyi sonuçlar verir. Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın. Kıvamı çok koyu olan kınayı bitki çayı ile açılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri