Lapitak Ayak Kokusu Önleyici Krem 60ml Kullanıldığı ilk günden itibaren ayaklardaki kötü kokuları giderir, içeriğindeki bileşenler sayesinde ayakları ferahlatır ve ayak kokusunu önler.
Kullanıldığı ilk günden itibaren ayaklardaki kötü kokuları gidermeye yardımcı krem. İçeriğindeki bileşenler sayesinde ayakları ferahlatır ve ayak kokusunu gidermeye yardımcı olur. Çoraplarda ve diğer temas ettiği dokumalarda leke yapmaz.
Çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan ayak kokusu bitkisel çözüm yöntemleri ile giderilebilmektedir. Adaçayı, siyah çay, karbonat, sirke, lavanta yağı gibi doğal yöntemler kullanılarak kötü kokuya son verilebilir. Ayakları tuzlu su ile yıkamak da terlemenin etkilerini azaltabilir.
Terlemenin etkilerini minimuma indirmek için ise Tereson markasının ürünleri tavsiye edilir. Tereson krem sayesinde kötü ayak kokularını da hayatınızın gerisinde bırakabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Çok terli ayakları kurutmaya yardımcı olması için duş veya banyodan sonra parmak aralarını tuvalet ispirtosu ile silin. Koku gidegiderici rme tabanlıklar ve ayak pudraları teri emmeye ve ayakkabıları temiz tutmaya yardımcı olabilir. Özellikle sıcak iklimlerde ayak sabunu veya deodorant kullanmayı düşünün.
Ayak terlemesi çözümü iyontoforez ve botoks ile çözüm üretilebilir. İyontoforez uygulamasında, ayakta bulunan ter bezlerine şok etkisi yapılır ve aşırı terleme belirli bir süreliğine geçer. Botoks uygulamasında ise ayak parmaklarına ve tabanına botoks enjeksiyonu yapılarak ter bezlerinin çalışması engellenir.
Özellikle sıkı ayakkabılar giyme, ayak hijyenine yeterince dikkat etmeme veya bakteri oluşumu gibi durumlar kokuya sebep olabilir. Ayak kokusuyla başa çıkmak için düzenli olarak ayakları uygun sabunla yıkamak, pamuklu çoraplar giymek önemlidir. Ayrıca, ayakkabıların dışarıda havalandırılması kokuyu azaltabilir.
Ayakkabılarınızın içine damlatabileceğiniz birkaç damla portakal ya da limon yağı bu problemden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayakkabı kokusu için ne yapılır sorusunun bir diğer cevabı da karbonat. Ayakkabılarınızın içine biraz karbonat serpin ve bir gece bekletin. Bu, ayakkabınızdaki nemi emerek kokuyu yok eder.
Lavanta yağı, çay ağacı yağı ve okaliptüs yağından 10 damla olacak şekilde bir kovaya damlatın. Kovaya ılık suyu ekleyin ve karıştırın. 20 dakika kadar ayaklarınızı bu suda dinlendirin. Bu üç etkili yağ ayaklarınızda oluşan bakterileri temizleyerek kokuyu ortadan kaldırır.
Travazol Krem
Ayak mantarı ilaçları içerisinde en etkili olanlardan biridir.
Ayak kremi kullanmak ya da ayaklara vazelin sürmek de ayak kokusunu büyük oranda önlemektedir. Eğer ayaklarınızda oluşmuş bir nasır varsa banyo yaptıktan sonra ayaklarınızı nasır taşı ile ovun.
3) Pudra. Bebek pudrası da karbonat gibi koku giderici özelliğe sahiptir. Yine geceden ayakkabılarınızın içine dökeceğiniz pudra sabaha kötü kokuların kaybolmasını sağlar.
Fakat ayak kokusu önleyici krem ve türevleri ile bu durumdan rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşmadan bu durumun önüne geçebilirsiniz. Son derece zararsız maddeler bulundurdukları için her kesimden bireyin kullanması mümkündür. Oldukça çeşitli formlarda karşınıza çıkabilir.
Genellikle yıkama ile ayaklardaki nem miktarı ve mikroorganizma sayısı geçici olarak azalır. Daha sonra tekrar hem koku hem terleme hem mikroplar eski seviyesine ulaşır. Eğer koku çok ise ılık su içerisine biraz kolonya ya da ispirto koyarak ayakları bir kaç dakika banyo yaptırmak ayaklardaki kötü kokuları alacaktır.
Ayak terlemesi ve ayak kokusunu gideriyor
Bunu önlemek için pudra kullanabilirsiniz. Bir miktar pudrayı çorabınızın içerisine dökerek, teri emmesini sağlayabilirsiniz. Ayakkabı içinde oluşan kötü kokuyu da engelleyen pudrayı ayakkabınıza dökerek kullanın.
Kabartma tozu ayaklarda ki teri almaktadır. Ayak kokusunun başlıca nedenlerinden biri de ayakların yoğun bir şekilde terlemesidir. Ayağın terlemesini engelleyen kabartma tozu yöntemini her hafta uygulayabilirsiniz. Böylece ayak kokusunu giderir ve önlersiniz.
Karbonatı yalnızca kötü kokuları gidermek için değil; kötü koku oluşmasını engellemek için de farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz. Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Duyar duymaz herkesin yüzünü buruşturduğu 'ayak kokusu', özellikle sosyal ortamlarda insanı çok zorda bırakan bir soruna dönüşebilir. Ayak kokması öyle nadir rastlanan bir rahatsızlık falan değildir ama bazı kişiler diğerlerine göre, ayaklarının kokmasından daha çok şikayetçidir. Öte yandan, 'Herkesin ayağı kokar.
Ayak kokusu ayakların fazla kapalı kalması ya da çok fazla terlemesi ile meydana gelir. Bireyin sosyal yaşamını kötü etkileyen bir problemdir. Erkek ya da kadın olması fark etmeksizin toplumda çok fazla rahatsız edici bir durumdur. Ayaklarda kokuyu oluşmasına neden olan bakterilerdir.
1) Karbonat: En bilinen yöntem karbonat ve su karışımıdır. Orta boy bir leğenin içine ayaklarınızı kaplayacak kadar ılık su ve 2 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Ayaklarınızı bu karışımın içinde yaklaşık 20 dakika bekletin. 1 hafta boyunca bu işlemi tekrarlarsanız kokunun azaldığını veya tamamen bittiğini görebilirsiniz.
Ayakların sık ve çok terlemesi, mantar hastalığına sebep olabilir. Normal terlemenin üzerinde olan, aşırı terleme durumuna “hiperhidrozis” denilmektedir. Hiperhidrozis bir hastalıktır. Hiperhidrozis'in türleri vücudun hangi bölgesinde olduğuna bağlı olarak şekillenmektedir.
Ayak terlemesi nedenleri arasında heyecan ve stres gibi duygu değişimleri olabildiği gibi, egzersiz yaptığınızda da ayak terlemesi meydana gelebilir. Vücudunuzun diğer yerlerinde oluşan ter hızlı bir şekilde buharlaşabilir, ancak ayak parmakları çorap ve ayakkabı arasında sıkıştığı için ter burada uzun süre kalabilir.
Aşırı terleme sorunu daha çok koltuk altı bölgesinde yaşanmakla birlikte ayaklarda da ortaya çıkabilmektedir. İçerisine adaçayı, papatya, kekik ve deniz tuzu attığınız ılık suda ayaklarınızı dinlendirerek, terleme probleminin yarattığı rahatsızlıkları hafifletebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri