Çay Ağacı İle Tedavi: Çay ağacı yağını kullanmadan önce tırnağınızı törpüyle tıraşlayın ve yıkayın. Sonrasında zeytin yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağını karıştırıp pamuk ve kulak pamukçuğu yardımı ile tırnak mantarı enfeksiyonu olan ayak veya el parmağınıza sürün. Açık bir şekilde 10 dakika bekleyin.
AYAK MANTARINA KARŞI
Ama korkmayın, çünkü geleneksel olarak çay ağacı yaprakları zaten kesiklere, yanıklara ve enfeksiyona karşı kullanılır, bu yüzden de ayak mantarı için de mükemmel bir çözüm! Bir pamuğa birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve günde iki kez mantarın olduğu bölgeye sürün.
Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, antifungal özelliklere sahiptir ve mantarı önlemede etkilidir. Birkaç damla çay ağacı yağını, bir pamuklu çubuk yardımıyla tırnağınıza uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımı, mantarı azaltabilir.
Ayak Mantarında Etkili Olabilir
Atlet ayağı ya da sporcu ayağı olarak bilinen ayak mantarlarında çay ağacı yağının etkili olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Günde iki kez uygulanan çay ağacı kremi, ayak mantarı belirtilerini azaltmada önemli bir rol oynamıştır.
İnflamasyon (iltihaplanma) üzerinde baskılayıcı etki gösterebilme, çay ağacı yağının bir diğer özelliğidir. Bu etkisi özellikle histamin tarafından tetiklenen cilt inflamasyonlarında fayda sağlayabilir. Çay ağacı yağı aynı zamanda birçok mantar türüne karşı da etkili bir esansiyel yağdır.
İlgili 18 soru bulundu
Ayak Mantarına İyi Gelen Yağlar
Lavanta Yağı: Kendine has hoş bir kokusu olan lavanta yağını kullanabilirsiniz. Kokuyu ve kaşıntıyı geçirirler. Düzenli kullanımda mantarınızı yok edecektir. Çay Ağacı Yağı: Diğer önemli yağ da çay ağacı yağıdır.
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz.
Topikal olarak kullanıldığında, çay ağacı yağı belirli cilt durumlarını tedavi edebilir veya cildinizin genel görünümünü iyileştirebilir. Ancak çay ağacı yağı direkt olarak cilde uygulanmamalıdır.
Saçınızın daha temiz ve sağlıklı görünmesi için düzenli olarak çay ağacı yağından yararlanabilirsiniz. Çay ağacı yağını tek başına ya da başka yağlarla birlikte kullanabilirsiniz. Yağı bir pamuğa döküp lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca çay ağacı yağı sivilcelerin kurumasına ve sönmesine de yardımcı olur.
Çay ağacı yağını aknenin üzerinde birkaç saat ya da tüm gece bırak. Yağı aknenin üzerinde bırakmak, aknenin içine işleyip işini yapması için gerekli olan zamanı sağlar. Kızarıklık ve şişme azalacak, gözenekler temizlenecektir.
Özellikle akne izlerinin giderilmesi için çay ağacı yağı kullanımı tercih edilebilir. Çay ağacı yağı aynı zamanda hücreleri yenileme özelliğine sahip olduğu için cilt tonunda eşitleme konusunda da etkili olabilir. Ancak aşırı kullanımdan uzak durulması gerektiği unutulmamalıdır.
Ketoral, krem dışında şampuan formu da bulunan ve mantar tedavisinde kullanılan en güçlü ilaçlar arasında yer alan bir ilaçtır.
Tedavi için mantar karşıtı krem ve spreyler tercih edilebilir. Bazı durumlarda oral olarak antifungal ilaçların kullanılması uzman tarafından önerilebilir. İlaçların her gün düzenli olarak aynı saatte kullanılması mantar hastalığının zamanla ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
Ayak mantarı karbonat yardımıyla tedavi edilebilir. Ayak mantarından şikayetçi olanların her akşam karbonatlı suyun içinde ayaklarını bir süre dinlendirmesi önerilir. Karbonatlı su sayesinde, mantarların temizlenmesi hızlanır ve ayak temizliği doğal malzemeler ile yapılır. Karbonat kokuyu ve kaşıntıyı da giderecektir.
Ilık suyun içerisine sirke ilave edildikten sonra ayakların su soğuyana kadar içerisinde bekletilmesi ayak mantarına iyi gelir. Ayaklar, ılık su içerisine eklenen karbonatlı su soğuyana kadar bekletilerek ayak mantarından kurtulmak amaçlanır. Bu da ayak mantarına karşı doğal çözüm olarak kullanılır.
Tırnak mantarına iyi gelen yağlar arasında biberiye yağı ilk sırada yer alır. Bunun nedeni biberiye yağının içeriğindeki antioksidan ve antiseptik bileşenlerin fazla olmasıdır. Buna ek olarak limon yapı, çay ağacı yağı ve kekik yağı da tırnak mantarına iyi gelen yağlar arasında yer alır.
İki tatlı kaşığı bal içine 5 damla çay ağacı yağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı, sivilceli bölgeye bir pamuk yardımı ile uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra uygulanan bölgeyi su ile temizleyin. Günde 1 defa uyguladığınızda düzenli kullanımda sivilcelerin gittiğini ve lekelerin kalmadığını göreceksiniz.
Cilt Kuruluğu ve Egzama
Nasıl kullanılır: Birkaç damla çay ağacı yağını, az miktarda nemlendirici veya taşıyıcı yağ ile karıştırın. Karışımı duştan çıktıktan hemen sonra ve günde en az iki kez egzamadan etkilenmiş bölgelere uygulayın.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı önerilmez. Yağın vajina ile doğrudan temasından kesinlikle kaçınılmalıdır, tahrişe neden olabilir.
Çay ağacı yağı cilt ve saç temizliğinde genellikle su ile seyreltilerek kullanılır.
Cildiniz hassassa, çay ağacı yağını eşit veya daha fazla miktarda zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile karıştırmak en iyisidir.
Bunun dışında çay ağacı yağının göz çevresinde kullanılmaması da gerekiyor. Göz çevresi cildin geri kalanına oranla çok daha hassas olduğu için istenmeyen tahrişlere neden olabilir.
Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır? 50 ml soğuk sıkım taşıyıcı (baz) yağ içerisine 5-10 damla damlatıp karıştırın. Cilt bakımınız için vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Bölgesel olarak kullanımı çok az miktarda alarak cilt sorunu üzerinde doğal çay ağacı yağı uygulanabilir.
Kaşlarınızda ise tüm gece bekletebilirsiniz. Çay ağacı yağı: Özellikle cilt sorunları tedavisinde ve sivilcelerde kullanılan doğal yağlardan olan çay ağacı, nemlendirici bir bariyer oluşturarak kaş gürleştirme ve kirpik uzatmaya yardımcı olur.
Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için koltuk altı kokusu gibi koku problemlerinde kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri