Pamuk veya bambu gibi doğal kumaşlardan üretilen çoraplar ayakların nemini emdiği için en iyi seçeneklerdir. Çoraplarınızı günde en az bir kez değiştirin. Kanvas veya deri gibi nefes alabilen malzemelerden üretilen ayakkabılar giyin. Yaz aylarında sandaletler veya terlikler ayaklarınızın nefes almasına yardımcı olur.
Evde uygulanabilecek bir çözüm kafeinli (siyah) çay ile ayakları ıslatmaktır. Çayda bulunan kafein ve teninlerin ter bezlerinin aşırı üretimini engellediği tespit edilmiştir. Bu çözümün etkili olması için günlük olarak uygulanması tavsiye edilmektedir. İlaç bakımı de uygulanabilir.
Ayak terlemesi nedenleri arasında heyecan ve stres gibi duygu değişimleri olabildiği gibi, egzersiz yaptığınızda da ayak terlemesi meydana gelebilir. Vücudunuzun diğer yerlerinde oluşan ter hızlı bir şekilde buharlaşabilir, ancak ayak parmakları çorap ve ayakkabı arasında sıkıştığı için ter burada uzun süre kalabilir.
Ayakların sık ve çok terlemesi, mantar hastalığına sebep olabilir. Normal terlemenin üzerinde olan, aşırı terleme durumuna “hiperhidrozis” denilmektedir. Hiperhidrozis bir hastalıktır. Hiperhidrozis'in türleri vücudun hangi bölgesinde olduğuna bağlı olarak şekillenmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Yani vazelin burada kütiküla gibi iş görmüş ve terlemeyi engellemiştir. O yüzden su buharı çıkışı olmamıştır. Vazelin sürmediğimiz yaprak ise terleme yaptığı için poşetin iç kısmında su buharı bulunmuştur.
Sinir sisteminin ve kasların çalışabilmesi açısından önemli görevlere sahip olan D vitamini eksikliği ile birlikte kişide, yorgunluk, halsizlik, kemik ağrıları, ishal, aşırı terleme gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.
Ayak terlemesi çözümü iyontoforez ve botoks ile çözüm üretilebilir. İyontoforez uygulamasında, ayakta bulunan ter bezlerine şok etkisi yapılır ve aşırı terleme belirli bir süreliğine geçer. Botoks uygulamasında ise ayak parmaklarına ve tabanına botoks enjeksiyonu yapılarak ter bezlerinin çalışması engellenir.
Ayaklarda terleme çok sık olmadığı durumlarda normal bir sorun olarak görülebilir. Fakat bazı durumlarda bir hastalık habercisi olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden ayaklarda uzun süreli terleme durumlarında bir doktora başvurmak en doğru tercih olacaktır.
Aşırı terleme sorunu ile karşı karşıya gelen kişiler farklı doktorlara gidebilmektedir. Fakat genel olarak aşırı terleme sonucunda gidilmesi gereken doktor, dermatoloji uzmanı ya da göğüs cerrahi doktoruna başvurmak gerekmektedir.
Terlemenin etkilerini minimuma indirmek için ise Tereson markasının ürünleri tavsiye edilir. Tereson krem sayesinde kötü ayak kokularını da hayatınızın gerisinde bırakabilirsiniz.
Ayak terlemesi ve ayak kokusunu gideriyor
Bunu önlemek için pudra kullanabilirsiniz. Bir miktar pudrayı çorabınızın içerisine dökerek, teri emmesini sağlayabilirsiniz. Ayakkabı içinde oluşan kötü kokuyu da engelleyen pudrayı ayakkabınıza dökerek kullanın.
Adaçayı, siyah çay, karbonat, sirke, lavanta yağı gibi doğal yöntemler kullanılarak kötü kokuya son verilebilir. Ayakları tuzlu su ile yıkamak da terlemenin etkilerini azaltabilir.
Aşırı terleme sorunu daha çok koltuk altı bölgesinde yaşanmakla birlikte ayaklarda da ortaya çıkabilmektedir. İçerisine adaçayı, papatya, kekik ve deniz tuzu attığınız ılık suda ayaklarınızı dinlendirerek, terleme probleminin yarattığı rahatsızlıkları hafifletebilirsiniz.
Aşırı terleme yaşanılan, koltuk altı, eller, ayaklar gibi belirli bölgeleri JABON Terleme Önleyici Sabun ile yıkayınız. Düzenli kullanımda aşırı terlemeyi en aza indirmeye yardımcı olur. Bu ürün İFS Kozmetik tarafından gönderilecektir.
Soğuk ayakların, hava sıcaklığından dolaşım ve sinir hasarına kadar çeşitli nedenleri olabilir. Soğuk hava, stres, yüksek tansiyon, kolesterol, şeker hastalığı, anemi, kardiyovasküler hastalıklar ve kan dolaşımı ile ilişkili birçok durum ayak üşümesi nedenleri arasındadır.
Sekonder hiperparatiroidizm Günde 10-25 damla 1330-3340 I.U. Gebelik ve emzirmede günlük rutin kullanım dozu 400-800 IU olmakla birlikte, gerektiğinde takip edilerek 4000 IU/gün dozuna kadar çıkılabilir. Uygulama yolu ve metodu: D-COLEFOR günde bir kez ağızdan alınır.
Terlemeyi kontrol etmeye yardımcı olan bazı gıdalar vardır. Terleyen eliniz için, magnezyum ve B vitaminleri açısından zengin gıdaları tüketebilirisiniz.
DEVİT-3; - D vitamini eksikliğinin önlenmesi ve tedavisinde, - D vitamini eksikliği veya yetersizliği riski olan hastalarda spesifik osteoporoz tedavisine destek olarak kullanılır.
Güzel bir banyodan sonra yarım limon suyunu koltuk altlarınıza sürerek oluşacak ter kokusuna karşı şahane bir önlem almış olursunuz.
Dr. Yegane K. Özcan, “Tıpta hiperhidroz olarak geçen aşırı terlemeye karşı doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Başta elma sirkesi olmak üzere, papatya, ısırganotu, ve ada çayıyla hazırlanan bitkisel karışımlar terleme soruna çözüm olabilir” dedi.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri