Doğru bilinenin aksine ne büyük ayakkabı ayağın büyümesine ne de küçük ayakkabı ayağın küçük kalmasına sebep olur. Büyük ayakkabılar ayak vurması ve denge sorunu dışında bir işe yaramamaktadır. Aynı şekilde küçük ayakkabılar da ayağın küçük kalmasına sebep olmaz.
Ayakkabılarınızı ağzını sıkıca kapattığınız su dolu torbalarla doldurun. Ayakkabılarınızı, su dolu torbalar tamamen donana dek buzlukta bekletin. Kısa bir süre çözülmeleri için bekleyin ve sonra buz torbalarını alın. Ayakkabınızın yapıldığı malzemenin, öncekine kıyasla biraz daha esnemiş olduğunu göreceksiniz.
Genel olarak kısa sürede ayakkabının genişlemesi için gazete kağıtları sirke ile ıslatılır. Nemli haline gelen gazete kağıtları ayakkabının iç kısmına sıkı bir şekilde doldurulur. Bir gece boyunca gazete kağıtları bu şekilde bekletilir. Ertesi gün ayakkabınızda genişleme olduğunu fark edeceksiniz.
Ayak sağlığı açısından uygun bir ayakkabı, ayak şekline, genişliğine ve kemer yapısına uyum sağlamalıdır. Ayakkabı, ayağı sıkmamalı ve aynı zamanda ayak hareketlerini kısıtlamamalıdır. Ayrıca, taban desteği sağlamalı ve yumuşak, esnek bir tabana sahip olmalıdır.
İlgili 34 soru bulundu
En uzun parmak ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmalıdır. Gün sonuna doğru ayaklarınız şişeceğinden, ayakkabı almak için en uygun zaman dilimi gün sonudur. Yüksek topuklu ayakkabılar kadar babetler de ayak sağlığınız için uygun değildir. İdeal topuk yüksekliği 3-4 cm olmalıdır.
Su torbalarını ayakkabılarınızın içerisine yerleştirin ve ayakkabılarınızı başka bir poşete koyarak buzdolabınıza kaldırın. Ayakkabınızı 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ayakkabınızı denediğinizde artık ayağınıza uygun olduğunu göreceksiniz.
Donan su, özellikle yanlardan ya da parmaklardan sıkan ayakkabınızın genişlemesini sağlayacaktır. Ayakkabınızın burun kısmı çok sıkıyorsa patates burada! Patatesi soyun ve ayakkabınızın uç kısmına doğru yerleştirin. Bir gece beklettikten sonra ayakkabınızın genişlediğini göreceksiniz.
Ayakkabı Giydikçe Açılır mı? Ayakkabılar deri, bez, kauçuk, plastik, kumaş gibi çeşitli materyallerden üretilir. Bazı materyallerde kullanıma bağlı olarak esnemeler görülür. Örneğin; bez spor ayakkabılar giyilmeye bağlı olarak esneyerek genişler.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Bir ayakkabının büyük olduğunu anlamak için ayakkabının ucunda ne kadar boşluk olduğuna bakılmalıdır. Ayakkabı içerisinde yer alan ayağın en uzun parmağı ile ayakkabının ucu arasında bir parmak genişliğinde boşluk olması gerekmektedir. Fazla oluşan boşluk ayakkabının kullanıcı için büyük olduğu anlamına gelmektedir.
Peki, ayakkabı ayağımıza neden vurur? Yeni üretilen, kalıptan yeni çıkmış ayakkabılar daha hiç giyilmediği için kişilerin ayaklarına alışma süresi boyunca ayağa vurabilir. Sert materyalden üretilen ayakkabılar deri üzerinde sürtündükçe ayağın o bölgesinde tahriş ve su toplama meydana getirir.
Vazelin sürüldükten sonra ayakkabının içerisien bolca bez sıkıştırılır. Ayakkabı istenen genişliğe gelene kadar uygulama tekrar edilir. İkinci olarak ise ayağınıza vazelin sürerek ayakkabıyı giymeniz. Dilerseniz bu yöntem sırasında ayağınıza ince bir çorap giyebilirsiniz.
Sıkan ayakkabılarınızın açılması için kalın bir çorabı giyinerek ayakkabılarınızı giyinin. Bu şekilde 1-2 saat dolaştıktan sonra ayakkabılarınızın genişlediğini göreceksiniz. Saç kurutma makinesi yöntemi ile ayakkabılarınızın kolaylıkla açılmasını sağlayabilirsiniz.
Ayakkabı tamirci ve satıcılarından kolayca temin edebileceğiniz ayakkabı kalıpları dar gelen ayakkabılarınızı genişleterek hareket kabiliyetinizi artırır. Dar ayakkabı genişletme yöntemlerini kullanmadan önce özellikle büyük ayakkabı kalıplarını tercih etmeniz tavsiye edilir.
kalın havlu çorapları giydikten sonra ayakkabıyı giyiyoruz (bu aşamada ayaklar ağlayacak) sonra orta sıcaklığa ayarladığımız fön makinesini çok fazla yaklaştırmadan ve sıkan yerlere yoğunlaşarak ayakkabıya 30-40 saniye kadar tutuyoruz. bu esnada ayaklarınızı hareket ettirerek deriyi esnetmeye yardımcı olmalısınız.
Ayakkabınızın parmaklarınızı fazla sıkması form bozukluklarına, nasır oluşumuna vb. problemlere yol açabilir. Bu yüzden ayakla ayakkabı arasında 1 cm kadar boşluk olması gerekir. Aynı zamanda topuk yüksekliğine de dikkat edilmelidir.
Adım-1 Ayakkabılarınızı temiz ve kuru haldeyken, genişlemesini veya yumuşamasını istediğiniz bölgeye uygulayınız ve hemen giyiniz. Adım-2 Ürünün uygulamadan önce ayakkabılarınız kirli ise SHOW® Temizleme Köpüğü kullanabilirsiniz. Adım-3 Ürün üzerindeki talimat ve uyarıları okuyunuz.
Deriler bacaklardan omuz ve ön kollara yönünde yani dikey olarak esnemektedir. Bilindiği gibi derinin en gevşek kısımları koltukaltı ve etek olarak isimlendirilen karın kısımlarıdır.
Ayakkabı küçültme pedi, adından da anlaşılacağı üzere büyük gelen ayakkabıların yaklaşık 1 numara küçültülmesi için kullanılan bir üründür. Söz konusu ürün, ayakkabı tabanlarının içerisine yerleştirilerek kullanılır. Yarım numara farklılık görülen durumlarda tercih edilir.
üzülmeyin, bildireceklerimizden dilediklerinizi tatbik ederek süet, deri, keten, bez, rugan ve spor size küçük gelen her türlü ayakkabıyı genişletebilirsiniz.
Orijinal Nike ürünlerinde, genellikle ayakkabının kutusu üzerinde veya içinde bir barkod bulunur. Barkodu kontrol etmek için markanın resmî web sitesinde veya yetkili satıcıların web sitelerinde bulunan barkod sorgulama aracını kullanabilirsin.
Ayakkabıda topuğunuz en az parmaklarınız kadar rahat olmalıdır. Ayakkabının ucuyla en uzun parmağınız arasında 1cm boşluk olmalıdır. Ayakkabının içinde parmaklarınızı rahatça hareket ettirebilmelisiniz.
Ayakkabı içinde parmakların uç kısmı ile ayakkabı ön kısmı arasında 12 mm'lik boşluk olmalıdır. Parmakların üst kısmı ayakkabıya sürtünmemesi için burada boşluk olmalı aksi takdirde parmak üstlerinde ve tarak kemikleri başlarının altında nasırlar oluşur.
Ayakkabıların arka bölümleri topuğu sarmalı, topuk ayakkabı içinde hareket etmemeli, ön bölümü de esnek olmalıdır.Topuk nispeten sıkıca oturmalıdır. Yürüdüğünüzde topuk yukarı, aşağı veya yanlara kaymamalıdır. Parmak ucunda boşluk olmalı, tüm ayak parmakları rahatça hareket edebilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri