Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Sirke ve karbonat karışımı, temizleyici ve ağartıcı özellikleri ile sararmış ayakkabı tabanı beyazlatmak için kullanılabilir. Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin.
Bir yemek kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 bardak ılık suyun içinde karıştırın, Karışımı bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine sürün ve hafif bastırarak fırçalayın ve bir süre bekletin. Bekledikten sonra karbonat ayakkabı yüzeyinde kurumuş olabilir.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Çamaşır suyu, sararan beyaz ayakkabıları beyazlatma konusunda en etkili maddelerden biridir. Bir ölçek çamaşır suyunu bir bardak su ile karıştırın. Spor ayakkabılarınızı temizlenene kadar fırçalamak için bir bez veya eski bir diş fırçası kullanın. Çamaşır suyu sararan ayakkabılarda oldukça etkilidir.
İlgili 24 soru bulundu
Bildiğin üzere karbonat, mutfak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir ürün. Özellikle beyazlatma görevini layıkıyla yerine getirdiği için karbonatı, beyaz spor ayakkabı temizliğinde de rahatlıkla kullanabiliriz.
· Karbonat: Kolay ayakkabı temizliği için karbonat ile mükemmel temizliğe imza atabilirsin. Bir miktar ılık suyu karbonat ile karıştırıp yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeleri kolay ve etkili bir şekilde çıkarabilirsin. Daha sonrasında su ile durulayarak kurumaya bırakabilirsin.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Uygulanışı: Beyaz spor ayakkabı temizliği için önce ayakkabını nemli bir bezle silip üzerindeki fazla toz ve kir kalıntılarını temizleyebilirsin. Daha sonra bu bezi yıkayıp veya başka bir bez alıp bu bezi beyaz sirkeyle iyice ıslattıktan sonra ayakkabının her yerini ovarak temizleyebilirsin.
Yumuşak çözelti ve yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya nemli bir bez kullanarak üst kısımları temizle. Malzemeye zarar vermemek için hafifçe fırçala. Sonuçtan memnun olduğun zaman kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bezle kurulayıp sabunlu çözeltiyi ve kiri yüzeyden olabildiğince temizle.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Nemli bir sünger yardımı ile Cif Krem'i lekeli bölgeye yavaşça uygulayın. Cif Krem'in gücü kauçuk tabanlar ve plastik bölgeler için de geçerli olacaktır. %100 doğal temizleme partikülleri ile iz bırakmadan ve zarar vermeden lekeyi hızlıca temizleyebilirsiniz.
Spor ayakkabıları temizlerken beyaz diş macunundan yararlanılabilir. Kullanılmayan bir diş fırçasına beyaz diş macunu sürülür ve ayakkabıdaki lekeli bölgeler fırçalanır. Böylece lekeler kolaylıkla giderilir.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
Sararmış Ayakkabıyı Beyazlatma Yöntemleri
Nemli bez yardımıyla lekeleri temizlemeyi deneyin. Eğer yeterli gelmiyorsa bez yerine orta sertlikte bir fırça ve beyaz çamaşırlar için kullanılan az miktarda sıvı deterjandan yardım alabilirsiniz.
İkinci seçenek ise, bir bardağa 2 kaşık karbonat ve yarım bardak beyaz sirkeyi köpürene kadar karıştırın. Fırça ve o köpük ile ayakkabınızı ovalayın ve yarım saat bekletin. Bu 30 dakikanın sonunda bol su ile yıkayınız. Ya da nemli bir bezle silin.
Peki, file ayakkabı nasıl temizlenir? Bir kapta biraz sabunu sıcak suyla seyreltin. Fırçayı suya batırıp ayakkabıyı fırçalayın daha sonra temiz bir bezle aynı işlem gerçekleştirin. File ayakkabıları çamaşır suyu ile temizlemek mümkün.
Beyaz çamaşırları hijyenik temizlik için 60 veya 90 derecede yıkamak tavsiye edilse de yüksek su sıcaklığı ayakkabılar için uygun değildir. Bez ayakkabıları veya spor ayakkabılarınızı 30 derecede yıkayabilirsiniz. Yıkandıktan sonra halen lekenin çıkmadığını görürseniz leke üzerinde çalışmaya devam edin.
Sneaker, converse gibi spor ayakkabı çeşitleri makinada kolayca temizlenir. Öncelikle ayakkabının kiri ve tozu nemli bez ile alınır. Ardından çamaşır filesi ya da yastık kılıfının içerisine spor ayakkabılar konularak makinaya atılır.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
En sık tercih edilen beyaz ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri olan cif çok etkilidir.
Ayakkabılara zarar veren ve kullanım ömrünü kısaltan en büyük hatalardan biri de deri, rugan ya da suni deri ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkanmasıdır. Bu tarz ayakkabıların üretim malzemeleri makinede yıkamaya uygun değildir ve yıkanması halinde deri bölgelerinde çatlama gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Ayakkabınızı beyaz sabun ile temizlemek isterseniz beyaz sabunu suda köpürtüp temiz bir bezle ayakkabının içinin silebilirsiniz. Ayakkabınızın içini silerken zorlanmanız halinde iç tabanı çıkarabilirsiniz. Doğal sabun ile ayakkabı içi temizlendiği gibi dış temizliği de yine sabun kullanarak yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri