Ayakkabıyı Çamaşır Makinesinde Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler. Kısa ve 30 derecelik bir programda çalıştırılmalıdır. Daha yüksek bir derece veya uzun bir program ayakkabıya zarar verecektir. Ayakkabılar ile birlikte başka bir giyim parçası veya benzeri eşyanın yıkanmaması gerekmektedir.
Spor ve Bez Ayakkabılar
Kadın spor ayakkabılarınızı, erkek spor ayakkabılarınızı, bez ve file ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde 30 derece, 600 devir ve kısa programda yıkayabilirsiniz. Ayakkabınız siyah ya da renkli ise renk koruma özelliği olan sıvı deterjan kullanabilirsiniz.
Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız, kısa programda ve sıkma olmadan (veya düşük seviye sıkma) ayarlanması gerekir. Spor Ayakkabı kaç derecede yıkanır? İdeal sıcaklık ise 30-40 derece civarlarıdır. Daha yüksek sıcaklıkta yıkamaktan kaçınmalısınız.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
Bu makale 111.063 defa görüntülenmiştir. Ayakkabıların çok kirlendiyse ya da kokuyorsa onları çamaşır makinesinde temizleyebilirsin. Kanvas (keten) ya da suni deri ayakkabılar hassas programda rahatlıkla yıkanabilir ve yıkandıktan sonra da açık havada kurutulabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Genel bir kural olarak, naylon, pamuk, polyester ve ketenden üretilen ayakkabıların yanı sıra koşu, yürüyüş, tenis vb. gibi tüm spor ayakkabılar, deterjan kullanılarak çamaşır makinesinde yıkamak için güvenlidir. Öte yandan, deri kunduralar, süetler ve kauçuk ayakkabılar ne yazık ki makinede yıkamaya uygun değildir.
Çamaşır makinesinin içerisine ayakkabınız sağa sola vurup darbe almasını önlemek için birkaç tane temizlik havlusu ekleyin. Makinenin deterjan gözüne sıvı deterjan ekleyip, 30 derecede, sentetik program ayarında ve 600 devirde yıkayın. Yıkama işlemi bittikten sonra ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
Ayakkabıyı Çamaşır Makinesinde Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler. Kısa ve 30 derecelik bir programda çalıştırılmalıdır. Daha yüksek bir derece veya uzun bir program ayakkabıya zarar verecektir. Ayakkabılar ile birlikte başka bir giyim parçası veya benzeri eşyanın yıkanmaması gerekmektedir.
Kısa ve 30 derecelik bir programda çalıştırılmalıdır. Daha yüksek bir derece veya uzun bir program ayakkabıya zarar verecektir. Ayakkabılar ile birlikte başka bir giyim parçası veya benzeri eşyanın yıkanmaması gerekmektedir.
Elbette, tüm ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkanması mümkün değildir. Esasen, makinede yıkama, tenis ayakkabıları veya geniş anlamda spor ayakkabıları için ve sneakers, espadril gibi diğer bez veya pamuklu ayakkabılar için mümkündür.
Çamaşır makinesinde sentetik programı, bu tip kıyafetler için özel olarak geliştirilmiştir. Makine bu programda çalıştırıldığında çamaşırlar, kumaşları zarar görmeyecek şekilde yıkanır. Su sıcaklığından sıkmaya kadar yıkamanın her aşaması, sentetik çamaşırlara göre programlanır.
Nike, ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkanmasını önermez. Düzgün şekilde elde yıkamak, ayakkabıların süreçte yanlışlıkla zarar görmemesi için en iyi yöntemdir.
Ayakkabıyı farklı renkteki ürünlerle birlikte asla yıkamayın. Ayakkabı yıkanırken beyazlatıcı madde kullanmayın.
Eğer çıkarmayı tercih etmiyorsanız ayakkabılarınızı bir yıkama filesi içinde de makineye yerleştirebilirsiniz. Seçim sizin. Eğer ayakkabılar çamaşır makinesinde yıkanmaya müsait değilse sakın deneme.
Günlük Hızlı program; 28 ila 88 dakika arasında değişen zamanlarda, 20°C ila 90°C arası seçilebilir farklı sıcaklık ayarlarında çamaşırlarınızı istediğiniz gibi, kısa sürede yıkama imkânı veriyor.
Ilık su içerisinde seyrek hale getirilen karbonatla diş fırçası yardımıyla ayakkabıları temizlemek mümkün. Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir.
Diş fırçasını su ile ıslatın ve bir miktar diş macununu fırçanın üzerine sıkın. Macunu temizlemek istediğiniz yere sürün ve hafif bastırarak fırçalayın. Ayakkabıları bu şekilde 10-15 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra nemli bir bez yardımı ile bütün macunu temizleyin ve ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
Çamaşır makinesinde yıkama: Çamaşır makineleri, çamaşır yıkamak için üretilmiştir. Koşu ayakkabısının kumaşı, çamaşır makinesinde hasar görebilir veya renk değiştirebilir. Biraz daha zaman ayırarak ayakkabılarını elde yıkamanı öneririz.
İki yemek kaşığı sirkeyi bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Ardından bir bardak ılık suyla seyreltin ve sonra bir diş fırçasıyla veya bir bezle ayakkabıyı karışımla ovun. Bu karışım çabuk kurur ve daha sonra su ile temizlenebilir ve kurumaya bırakılabilir.
Kullanmadığın diş fırçanı, bir kase ılık sabunlu su ya da diş macunu ile etkili ayakkabı temizliği için kullanabilirsin. Gliserin: Küf Temizleyici ya da gliserin uzun süre dolap içinde kalan ayakkabılarda oluşan küfler için idealdir. Böyle durumlar için en etkili yöntemlerden biri gliserindir.
Temizlemek için ılık su ve sabun, misel suyu, kabartma tozu veya kabartma tozu ve çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz. Özellikle beyaz renkli spor ayakkabı temizleme için bağcıklarını ayrı bir fileli torbaya koyarak tüm ayakkabıyı çamaşır makinesinde yıkamanız da mümkün.
Beyaz çamaşırları hijyenik temizlik için 60 veya 90 derecede yıkamak tavsiye edilse de yüksek su sıcaklığı ayakkabılar için uygun değildir. Bez ayakkabıları veya spor ayakkabılarınızı 30 derecede yıkayabilirsiniz. Yıkandıktan sonra halen lekenin çıkmadığını görürseniz leke üzerinde çalışmaya devam edin.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
Örneğin spor ayakkabınızı sıvı çamaşır veya bulaşık deterjanı ile birlikte elinizle temizleyebilir, bu sırada ısrarcı lekeleri çıkarmada yardımcı olması için bir diş fırçası, sünger veya bez kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri