Aydın ilinin güzide bir ilçesidir, aklınıza yazın. Son yıllarda popüleritesini kaybetmiş olsa da müdavimlerine (bizlere) güzel anılar yaşatan bir tatil şehri Kuşadası. Beton görünümüne rağmen seviyorsunuz burayı, aktivitesi bol, eğlence hayatı hareketli, her daim canlı ve kalabalık bir merkezi var.
Mavi bayraklı plajları, yemyeşil ormanları, temiz havası ve masmavi denizi ile Kuşadası hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi konumunda.
Kuşadası'nın Nesi Meşhur? Kuşadası her şeyden önce turistik faaliyetleri ve turizmin beslendiği doğal güzellikleri ile meşhur. Bunların yanında bu bölge, çok ciddi bir kültürel mirasın yanında Avrupa'nın en büyük golf sahasına sahip olma gibi sıra dışı öğelere de sahip. Ayrıca portakal ve turunç bahçeleri de ünlü.
Türkiye'nin önemli ve gelişmiş merkezlerinden biri olan Kuşadası; iki yat limanı, çok sayıda plajı, kamp alanları, tatil köyleri ve eğlence mekanları ile bilinir. Kadınlar Denizi Plajı, Sevgi Plajı, Milli Park Plajları, Yılanlı Burnu Plajı ve Güzelçamlı Plajı denize girmek için en ideal noktalarındandır.
Denizi, güneşi, kumu, mavi bayraklı plajları, tarihi, kültürü, milli parkı, kruvaziyer limanı, marinası, Kongre Merkezi, termal tesisleri, yöresel yemekleri, alışveriş imkânları, eğlence hayatı ile Kuşadası, gerçek bir turizm cennetidir.
İlgili 15 soru bulundu
Ne zaman gidilir? Kuşadası'nı ziyaret etmek için en uygun dönem mayıs-eylül arası dönemdir. Daha çok yaz turizmi için tercih edilen bölgede nem oranı düşüktür ve bu dönemde hava sıcaklıkları bölgenin imkanlarından faydalanmak için oldukça uygundur.
Masmavi denizi ve uzun kumluk plajları ile Ege Bölgesi'nin en ferah sahillerine ev sahipliği yapan Kuşadası'nın her köşesinde bir cennet saklı. Kuşadası'nın mavi bayraklı plajları o kadar temiz ki caretta carettalar bile bu sahilleri tercih ediyor.
Güzelçamlı'yı çevreleyen Milli Park, flora ve faunasıyla Türkiye'nin en zengin doğallıklarından biridir ve ölçümlere göre çok temiz havası olduğu kanıtlanmış, astım hastalarının yaşam için tercih etmesi gereken bölgeler içerisinde dahi önerilmiştir.
İzmir - Kuşadası arası yaklaşık olarak 94 km'dir. Kamil Koç ile İzmir - Kuşadası seyahatiniz tahmini olarak en az 1 saat 5 dakika saat sürer.
Kuşadası Türkiye'nin Aydın ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi, doğusunda ve güneyinde Söke ilçesi, batısında Ege Denizi bulunmaktadır.
Ama bana soracak olursanız Kuşadası'nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi. Kuşadası nereleri gezilir? Kuşadası'nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.
Milli parkın içerisinde eşsiz doğa ve deniz manzarasına sahip harika plajlar ve koylar da bulunmaktadır. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltaları Milli Parkı içerisinde bulunan plajların ve koyların herhangi giriş ücreti yoktur.
Mutlaka Kadinlar denizine gidin, deniz mukemmel, plaj ve kum harika. Etrafta da cok guzel bir alisveris merkezi var, yeme icme ve alisveris icin cok uygun bir yer...
Tarihi zenginliği, yeşil ve mavinin iç içe geçtiği tabiatı ve turistik varlığıyla, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kaç günde gezilir: Kuşadası gezisi için ortalama 2-3 gün yeterli olacaktır.
Dünya Sağlık Örgütü'nün aynı raporuna göre Türkiye'nin havası en temiz illeri ile sırasıya şöyle; Rize, Artvin, Kırşehir, Tunceli, Kırıkkale, Ardahan, Bitlis, Eskişehir, Bolu ve Zonguldak illeridir. Ancak temiz illerin hepsi Dünya Sağlık Örgütü'nün kriterine uymuyor.
Avrupa'nın en kirli havasına sahip beş şehrinden ikisi de Türkiye'de yer alıyor: Bu iller Iğdır ve Düzce. Türkiyenin en temiz illeri ise Çankırı, Kırşehir, Ordu, Çanakkale ve Kırklareli olarak rapora geçti.
Her daim sabah akşam öğlen çok ama çok dalgalı olduğu için Deniz güzel değil. Kum plaj sevenler gidebilir. Denize girmektense sahilde oturup Güneş'in batışını izlemek çok daha güzel. Deniz için değil günbatımı ve dalga sesleri dinlemek için şahane!
24 derece olan sıcaklık ortalamasıyla temmuz ayı Kuşadası'nda yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayı yılın en soğuk ayı olup bu dönemde Kuşadası'nda ortalama sıcaklık 8 derecedir. Kuşadası'nda denize girmek için en ideal dönem haziran ve eylül arası dönemdir.
Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.
Venedikliler ve Osmanlılar tarafından şehir için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.
Türkiye'de en sıcak deniz suyu Akdeniz bölgesindedir. Akdeniz'in körfezlerinde deniz suyu sıcaklıklarının 27 dereceye kadar çıktığı gözlemlenir.
Osmanlı döneminde yalnızca kadınlar tarafından kullanılması adına tasarlanmış olması sebebiyle Kadınlar Plajı olarak anılan bu plaj günümüzde hem kadın hem de erkekler için hizmet veriyor. Plajın denizi oldukça sığ. Bu özelliği ile yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için de uygun.
Yıllık ortalama sıcaklık 16 derecedir. En sıcak ay 25, 1 derece ortalama ile Temmuz, en soğuk ay 9.0 derece ortalama ile Ocak ayıdır. Uzun yıllar ortalamasına göre en sıcak gün 41,6 derece ile 5 Temmuz 1998 de olmuş ve en soğuk gün 3 Ocak 1942 senesinde -10,2 derece ile gerçekleşmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri