Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası),
Aydın'da olan yalnızca üç ilçenin denize kıyısı vardır ve bu ilçeler de Didim, Söke ve Kuşadası ilçeleridir. Aydın Ege Bölgesi'nde olmasından dolayı birçok plajı olan ve yaz aylarında tatil için tercih edilen illerimizden biridir.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan Kadınlar Denizi Plajı, il merkezine yaklaşık olarak 55 kilometre mesafede yer almaktadır. Bu plaja gitmek için il merkezinden ilk olarak Kuşadası minibüslerine binmeli ardından da Kadınlar Mahallesi'ne giden minibüsler ile plaja ulaşmalısınız.
Kumsalı tıpkı altın gibi sapsarı, incedir. Denizi de son derece temiz ve berraktır. Deniz o kadar temizdir ki yüzdüğünüzde sizinle birlikte salto atan balıkları görebilirsiniz. Deniz suyunun sıcaklığı hava durumuna göre ortalama 23 derece ila 25 derece arasında değişkenlik göstermektedir.
Ege bölgesinin tarihi ve kültürüyle en önde gelen şehirlerinden olan Denizli, adından da anlaşılacağı üzere bir kıyı kenti desek yalan olur. Çünkü Denizli'nin Ege Denizi ile herhangi bir bağlantısı yok.
İlgili 22 soru bulundu
Denizli iline yakın olan ve denize girilebilecek olan yerler arasında ilk sırada Muğla gelmektedir. Özellikle günübirlik olarak gidilebilecek Muğla'nın Akyaka plajı çok sık tercih edilmektedir. Bunun dışında Marmaris'te denize girilebilecek pek çok yer de bulunmaktadır.
“Tengiz” kelimesi eski Türkçe'de “deniz” demektir. “Tengüzlü” ise bugünkü imlâsıyla “Denizli” demektir. Netice olarak yukarıda ifade ettiğimiz açıklamalarda belirtildiği gibi, kesin bir ad veremiyoruz. Kanaatimizce “Tonguzlu” ve “Tenguzlu” kelimeleri zamanla ağızdan ağıza değişerek “Denizli” şekline gelmiştir.
Kuşadası merkeze yakın olan plaj ince kumlardan oluşuyor. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Kadınlar Plajı'nın denizi, Kuşadası'ndaki mavi bayraklı plajlardan. Deniz seviyesi sığ ve aniden derinleşmeyen bir denize sahip olan plaj, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için iyi bir alternatif oluşturuyor.
Ege Bölgesi'nde turizm ve tarım açısından en gelişmiş iller arasındadır. Ege Denizi'ne kıyısı bulunan Aydın, Didim ve Kuşadası gibi Türkiye'nin iki önemli turizm merkezi ve çok sayıda tarihi eseri ile turizm potansiyeli yüksek bir ildir.
Aydın Didim arası mesafe 100 kilometre olup özel araçla 1 saat 30 dakika sürmektedir.
ile doğayı ve denizi ayağınıza getiren harika bir proje.
Söke, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin batısında yer alan Ege Denizi'ne kıyısı olan bir ilçedir.
Merkezi İzmir şehri olan Aydın Vilayeti, İzmir Merkez Sancağı, Aydın Sancağı, Saruhan (Manisa) Sancağı ve Menteşe Sancağı'ndan oluşmaktaydı. 1892'de Aydın Vilayeti'nin 4 sancağına Aydın Sancağı'ndan ayrılarak sancak olan Denizli'nin eklenmesiyle, toplam sancak sayısı 5'e çıktı.
Aydın ili, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerinden meydana gelmiştir.
Açık denize bakması nedeniyle çevrenin en temiz denizine sahip Karaburun Kuyucakbalıkçılık ve dalış turizmi konusunda önemli potansiyeller barındırmaktadır.
Aydın'a bağlı 17 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 36 belde ve 491 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.
Dünya çapında turizm noktalarıyla ün yapan Aydın, nüfus bakımından en büyük ilçesi merkez ilçe Efeler'dir. Kentin kalbi konumunda olan Efeler ilçesi, birçok özelliğinden dolayı rağbet gösterilen bir yer.
01.04.2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Aydın'ın tek merkez ilçe belediyesi olan Efeler Belediyesi; 5 belde, 56 köy ve merkez mahallelerin bağlanmasıyla 83 mahalleden meydana gelmektedir.
Aydın'ın Türk egemenliğinde bir yönetim birimi statüsü kazanması 1390 yılında Yıldırım Beyazıt'ın şehzadesi Ertuğrul Bey'in Vali olarak Aydın'a atanmasıyla başlamıştır. Aydınoğulları zamanında şehrin adı Aydın Güzelhisarı olmuş, daha sonra Aydın adını almıştır.
Kuşadası deniz suyu sıcaklığı yıllık ortalaması 19.2 derecedir. Mayıs –Ekim ayları mevsim özelliklerinden ve sıcak havanın etkisi ile 20.03 derecenin üstündedir. Sıcaklık ve etkili hava kütlelerine göre rüzgarında yıllık seyri değişmektedir.
Venedikliler ve Osmanlılar tarafından şehir için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.
Denizli'nin eski adı “Ladik” ya da “Lazik” idi. Bu kelime Laodikeia kelimesinden gelmektedir ve Türkçe'de bir anlam ifade etmemektedir. Yukarı Menderes Vadisinde (bugünkü Denizli şehrinin 6 km kuzeyinde) bulunan Laodikeia şehrinin Türklere geçişi sırasında “Ladik” ismi de miras kalmıştır.
Türkler göle 'deniz' derler. Denizli adı da söylendiği gibi domuzlardan değil, bu gölden gelir. Domuzlu, Tonguzlu, Tengizli şeklinde kelimeler uydurma. Bölgede 11. yüzyıldan itibaren Türk vardır.
1071 Malazgirt Savaşı'nın ardından Türkler, Anadolu'da büyük bir fetih hareketine girişmişlerdir. Denizli ve çevresi Kutalmışoğlu Süleyman Bey maiyetindeki kumandanlar tarafından fethedilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri