Öncelikle erkek ve kadınlar tarafından kullanılabilen kolye, yüzük ve bileklik gibi takıların altından üretilenleri erkeklere haramdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) şu şekilde buyurmuştur: “İpek ve altın, ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına ise helal edilmiştir” Erkeklere de gümüş ve taş takılar helaldir.
Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir.
Ayetel Kürsi Kolye Modelleri
Ayetel Kürsi duasının insanları kötülüklerden, nazarlarda, kaza ve bela gibi musibetlerden koruduğuna İnanılır. Bu sebeple birçok kullanacağım Ayetel Kürsi duasının yazılı olduğu kolyeleri takmayı tercih eder.
el Cevab: Caizdir.
Değerli kardeşimiz, Kolyenin, harekesiz olanla harekeli olanı arasında hiç bir fark yoktur. Tuvalete girerken elbisenin içine koymak uygun olur. Âyet veya dua yazılı şeyleri üzerimizde taşımak caizdir.
İlgili 36 soru bulundu
Ayetel Kürsi'yi okuyana, Allah (CC) hemen bir melek gönderecektir ve bu melek ertesi güne kadar kişini iyiliklerini yazarak kötülüklerini silecektir. Farz namazlarının ardından okunması tavsiye edilir. Bunu yapan kişinin öldüğünde cennete gireceği kabul görür. Ayetel Kursi'nin Kur'an'ın dörtte biri olduğu belirtilir.
Ayetel Kursi'nin, Kuran'ın dörtte biri olduğu vurgulanması sebebiyle, duaların kabul olması için bol bol okunmalıdır. Nazara karşı okunursa koruma sağlar. Şeytanın vereceği kötülüklerden korur. Cennetin kapılarının açılmasını sağlar.
Değerli kardeşimiz, Allah ismi veya besmele yazılan kolye takmak caizdir. Kaşında Allah'ın ismi veya Peygamber (asm)'in adının yazılı olduğu bir yüzükle helâya giren kişi, yüzüğünü gizlemelidir. Eğer yüzük sol elinde ise taharetleneceğinde parmağından çıkarmalıdır.
Üzerlerinde âyet, duâ, tuğrâ gibi yazıların bulunduğu yüzük, kolye, bileklik gibi açıkta bulunan takıların, çıkarılmaları kolay ve güvenli ise tuvalete girmeden önce çıkarılması, Peygamberimiz'in (s.a.v.) sünnetine muvafık olması bakımından en güzel davranıştır.
Yüzüklere süsleme yapılması ve yazı yazdırılması, bu çerçevede âyet, zikir cümlesi veya isim nakşedilmesi mubah kabul edilmiştir.
Ayetel Kürsiyi her gün okumayı adet haline getiren kişinin Allah geçmiş günahlarını bağışlar. Okuyan hem tevhid hem de tilaveti yerine getirmiş olur. Bu da üstün bir zikir olur.
Öncelikle erkek ve kadınlar tarafından kullanılabilen kolye, yüzük ve bileklik gibi takıların altından üretilenleri erkeklere haramdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) şu şekilde buyurmuştur: “İpek ve altın, ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına ise helal edilmiştir” Erkeklere de gümüş ve taş takılar helaldir.
Her şeyin şerrinden Allah'a sığınarak sürekli şekilde Ayetel Kürsi okunmalıdır. Nazara karşı okunması gereken dualar arasında yer alır. Namazlardan sonra Ayetel Kürsi okumak menduptur. Özellikle geceleri yatmadan evvel okunması halinde okuyan kişinin evine kötülükler gelmeyecek, şeytanın şerrinden korunacaktır.
- Ayet-el Kûrsi, Kur'ân-ı Kerimin dörtte biridir. - Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur. - Evden çıkarken, eve gelince okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır.Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.
Kur'ân-ı Kerîm'in, ezberden abdestsiz okunabileceği konusunda bir ihtilaf yoktur.
Tuvalette Allah kelimesi geçen her konuşma haramdır. Normal bir konuşma ise müslüman edebinde göre yanlıştır. Kısaca özetle tuvalette telefonla oynamak yada konuşmak zor da kalmadığı sürece dinimizce günahtır.
Soru: Tuvalette tükürmek neden günahtır? el Cevab: Tuvalette tükürmek hükümsüz bir fiildir. Tuvalet ihtiyacını giderirken tükürmek ihtiyacı oluşursa tükürülebilir. Tükürmek ihtiyaç dışı olarak mescidde mekruhtur.
Cevap metni. Allah'a hamd olsun. Allah -azze ve celle-'nin Kelâmı'na hakâret anlamına geleceğinden, içinde/üzerinde Kur'an-ı Kerim âyetlerinin bulunduğu bir şey ile tuvalete girmek caiz değildir. Bu yüzden, hanımınızın, tuvalete girmeden önce onu çıkarması gerekir.
Tuvalete girerken kişinin üzerinde Allah adının yazılı olduğu kâğıt, kitap veya Mushaf bulunması mekruhtur (Şürünbülâlî, Merâkı'l-felâh, 27).
Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
ERKEĞİN ALTIN TAKMASI NEDEN HARAM? İslam âlimlerinin çoğunluğu erkeğin altın kullanımının haram kılınışının sebebinin israf ve övünme olduğunu belirtmiştir. İbni Abbas Radıyallahu Anhümâ'dan rivayet edildiğine göre; Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, bir adamın elinde altın bir yüzük gördü, onu çıkardı ve attı.
Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. Ama ikincisi caiz değildir.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Ayetel Kürsi, Felak ve Nas surelerinin devamlı olarak ve düzenli bir şekilde okunması kişileri ve konutları olası doğal felaketlerin zararlarından da koruyacaktır. Ayetel Kürsi, Felak ve Nas Surelerinin özellikle gece ve karanlıktan korkanların okuması tavsiye edilmektedir.
41 Ayetel Kürsi Mucizesi | Rabbine sığınmak için okumalı Rabbimiz'in büyüklüğünü ve azametini anlatan bu sûre, bizleri her türlü şer ve beladan en güzel şekilde korur ve muhafaza eder. Bunu okuyan kişiye cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan cennete girer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri