Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
e-Devlet üzerinden aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama ve doğrulama hizmetimiz hayata geçmiştir❗️ Siz de oturduğunuz adreste kayıtlı kişileri turkiye.gov.tr/nvi-ayni-haned… linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Kişiler kendilerine ait ikametgah belgesini ve kendisiyle aynı adreste oturan kişilerin ikametgah belgesini herhangi bir nüfus müdürlüğünden alabilirler.
3. Adres kodumu nasıl öğrenebilirim? Muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca www.dask.gov.tr adresinden ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de adres kodunuzu sorgulayabilirsiniz.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış resmi nitelikli yerleşim yerinde oturanlar Belgesidir; aynı adreste (hanede) ikamet edenlerin listesi bu şekilde alınabiliyor. PDF formatında belgeyi, dilerseniz indirip resmi kurumlara sunabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Bildirim süresi içinde ikametgâhını bildirmeyen kişilere 128,00 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2.673,00 TL idari para cezası uygulanacak.
T.C. ile adres sorgulaması yapamazsınız.
T.C. Kimlik kartlarında yer alan bilgiler il-ilçe, cilt numarası, aile sıra numarası, sıra numarası ayrıca cinsiyet, medeni durumu gibi bilgiler de yer almaktadır. T.C kimlik numarası sorgulama işlemlerinde de bu bilgilerden yararlanılarak sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.
İkametgah adresi öğrenebilmek için 'https://www.turkiye.gov.tr/nvi-yerlesim-yeri-ve-diger-adres-belgesi-sorgulama' sayfasında yardım alabilirsiniz.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
Yerleşim yeri belgesi (ikametgâh belgesi) yaşanılan yerin adresini, kapı numarasını ve içinde yaşayan hane üyelerinin bilgilerini içeren resmi bir evraktır. Yerleşim yeri belgesi, e-Devlet uygulamasından kolayca alınabilmektedir.
Adres bildirimi nedir? “Yerleşim Yeri” kavramı, Türk Medeni Kanunu'nun 19'uncu maddesinde tanımlanmıştır. Maddede: “Yerleşim yeri bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir. Bir kimsenin aynı zamanda birden çok yerleşim yeri olamaz. ... ” denilmektedir.
Beyan vermeye çalıştığınız adresin durumu adres beyanına uygun değildir, en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne başvurunuz.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. 2. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
Kişilerin doğum tarihi, doğum yeri ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN) gibi kimlik bilgileri, İlgili kişi hakkında açılmış dava ve verilmiş olan hükümler, İlgili kişi hakkında verilen adli uygulama tedbirleri ve kararları, İlgili kişi erkek ise askerliğini yapıp yapmadığı bilgisi.
T.C. kimlik numarası ile kredi başvurusu ancak başka bilgilerle ortak kullanılarak mümkündür. Genellikle T.C. kimlik numarası ile yapılan kredi başvurusu işlemlerinde doğum tarihi, doğum yeri veya baba adı gibi ilave kimlik teyit bilgileri de istenir.
Çalınan kişisel veriler ve kimlik bilgileriyle adınıza banka hesabı açılabilir, yeni telefon hatları alınabilir, kredi çekilebilir, şirket kurulabilir, interaktif bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu işlemlerin bazılarını ve daha fazlasını yapabilmek için sadece çalıntı kimlik bilgileri yetmez.
Adresini bulamazsınız.
E devlet uygulaması üzerinden yaptığınız soy ağacı araştırması ile bütün akrabalarınızın tc kimlik numarasını bulabilirsiniz.
1-T.C. Kimlik Numaramı nasıl öğrenebilirim? T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden vehttp://tckimlik.nvi.gov.trinternet adresinden öğrenilebilir.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
EMNİYET GÜÇLERİ DEVREYE GİRİYOR
Sizin eski evinize taşınan kişi, kendisi için adres beyanında bulunduğunda, bu ev hala sizin üzerinize kayıtlı gibi göründüğü için, ilçe müdürlüklerindeki sistem bu beyanı “incelenecekler” listesine atıyor ve adres otomatik olarak emniyet güçlerine bildiriliyor.
Bu işlem 1 yıl içinde en fazla 2 kere yapılabilir. İkinci adımda ise adres değişikliği başvurusunda bulunacak kişinin “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma için/Muvafakatlı) hizmetine girerek muvafakatı onaylaması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri