Aynı anda birden fazla sertifika programına kayıt yaptırabilir miyim? Sertifika Programlarına kayıtlı bir öğrenci iken, kayıtlı olduğu programdan, başka bir programa başvuranlar, önceki kaydını sildirmek koşuluyla, başvurdukları programa kayıt yaptırabilirler.
e-Sertifika Programlarında aynı anda birden fazla sertifika programına kayıt yaptırabilir miyim? Bir dönemde sadece bir sertifika programına kayıt yaptırılabilir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
İlgili 19 soru bulundu
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Bir CV'de olması gereken 5 sertifikadan sonuncusu ise Office 365 Programları Sertifikası'dır. Günümüzde işe alım yapılırken işverenler için vazgeçilmez kriterlerden birisi, kişinin Office 365 programlarını kullanabiliyor olmasıdır.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Özgeçmişte olması gereken sertifikalar şunlardır: Ofis programları, bilgisayar işletmenliği, İletişim becerileri, yabancı dil, satış-pazarlama ve işletme eğitimleri. Eğitimler ve eğitim sertifika programının detaylarını öğrenmek için önerdiğimiz eğitimlerin sayfasına göz atabilirsiniz.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Hasta kabul sertifika eğitimi alan kişiler hastanelerin yanı sıra muayenehanelerde ya da polikliniklerde de kolaylıkla iş bulma imkanını elde etmiş olmaktadır. 30 günlük bir hasta kabul eğitimi programına katılarak alınacak olan belge aynı zamanda diş kliniklerinde de çalışmak için gerekli bir belgedir.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Üniversite onaylı sertifikalar, bir kişinin sahip olduğu bilgi ve becerileri belgelediği için işverenlerin işe alım sürecinde öncelik vermesini sağlar. Bu sertifikalar aynı zamanda, bir kişinin kariyerinde yükselmesine ve daha yüksek maaşlar kazanmasına da yardımcı olabilir.
Sertifikalar, işverenlerin adaylar üzerinde güven ve güvenilirlik duygusu oluşturmasına yardımcı olur.Ayrıca, sertifikalar kariyer gelişimi için önemlidir. Sertifikalı olmak, mevcut işinizde terfi etme veya daha iyi pozisyonlara başvurma şansını artırır.
MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır. Ayrıca sertifika alabilmek için Milli Eğitim tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Sınav sonucu da başarı notu olarak sertifika üzerinde yer almaktadır.
Sertifika kodu ya da başarı sertifikası alabilmek için yapılan sınavda en az 70 almanız gerekmektedir. Bazı derslerde sınavdan daha önemli olan ödev etkinliği bulunmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek. Gülin Çifçi, yaklaşık 6 aylık güzellik uzmanlığı ve estetisyenlik kursu ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı 4. seviye bir sertifika almanın yeterli olduğunu söyledi.
Bu bölüm özellikle işiniz veya başvurduğunuz konum ile ilgili daha önce aldığınız bir sertifika var ise sizi rakiplerinizin bir adım önüne geçirecektir. Bu yüzden CV hazırlarken gerek mezun olduğunuz bölüme ait diploma, gerekse de almış olduğunuz sertifikaların eklenmesi güç katacaktır.
CV'ye eklenecek kurslar ve sertifikalar
Fakat, eğer bu eğitimin üzerinden birkaç yıl geçmişse ve yeni sürümler hakkında güncel eğitimler almadıysanız bu eğitimi özgeçmişinizden çıkartmanız gerekir. Genel kural, yalnızca mevcut çalışma ortamıyla ilgili kurs ve sertifikaları eklemektir.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
Günümüzde özellikle uzaktan veya örgün olarak düzenlenen ve sertifika veya kurs bitirme belgesi ile tamamlanabilen mesleki eğitimlerin olması sayesinde de kişilerin meslek edinebilme imkanı doğmuş oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri