Ünlülerin ve pek çok kişinin uyguladığı ayran diyeti, son günlerin popüler diyet listelerinde yer alıyor. Yoğurtta bulunan probiyotiklerin bağırsaklara olan etkisi ile, metabolizma hızlanıyor ve istenmeyen kilolar bir bir gidiyor.
Mutfağımızla özdeşleşen efsane tatlardan ayran, yağ yakma işlevini hızlıca yerine getirdiği için gerek doğru gerekse kalıcı yollarla kilo vermek isteyenlerin gönül rahatlığıyla yararlanabileceği mucize besindir.
Kalori oranı oldukça düşük olduğu için ayran vücutta kilo yapmaz. Hatta diyetlerde tavsiye edilmektedir. Tok tutuculuğu ve düşük kalorisi sebebi ile kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Ayran detoksu, ayran aşı çorbasının tüketilmesi ile yapılan bir diyet türüdür. Besin değeri oldukça yüksek olan ayran aşı çorbası, uzun süre tok tutması ve kilo vermeye yardımcı olmasıyla da biliniyor. Ayran detoksu ya da ayran aşı diyeti, 2 gün boyunca bu çorbanın tüketilmesi şeklinde yapılıyor.
Kilo Vermeye Yardımcıdır:Ayran diyette olan kişilerin tükettiği en temel besin kaynaklarının başındadır. Bunun en önemli sebebi uzun süre açlık hissini bastırması ve gıdaların az tüketilmesi sonucu meydana gelebilecek vitamin ve mineral eksiklerini giderebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Ayranın 100 gramında 37 kalori bulunmaktadır. 1 su bardağı (200 ml) ayran 74 kaloridir. Ayranın 100 gramı 2.71 gram karbonhidrat, 1.98 gram protein, 2 gram yağ içermektedir.
1 bardak tam yağlı yoğurt kullanılarak yapılan ayran 150 mililitredir ve yaklaşık 60 kaloridir. Yarım yağlı ayran yaklaşık 40 kalori, Yağsız ayran yaklaşık 15-25 kaloridir. 1 kutu ayran yaklaşık 200 mililitredir ve yaklaşık 80 kaloridir.
Evet, sodalı ayran göbek çevresindeki yağların daha kolay parçalanmasını sağlıyor. Bağırsakları canlandıran, metabolizmaya hız kazandıran ve tok tutan sodalı ayran zayıflama iksiriniz olacak. Gün içinde düzenli olarak sodalı ayran içerek, bağırsaklarınızı da bu hareketliliğe alıştırabilirsiniz.
Metabolizmayı hızlandıran ayran, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Bağırsak problemlerini ortadan kaldırma etkisi ile de birçok kişinin mutlu bağırsaklara sahip olmasını sağlar. Ayran tansiyon dengeleyen ferahlatıcı bir içecektir.
Ayran diyetini belirtilen şekilde uygulayarak hem vücutta biriken toksinlerden hızlıca kurtulabilir hem de bir hafta içerisinde 5 kilo verebilirsiniz. Düzenli uygulandığında çok etkili olan ve yüksek kilo kaybı sağlayan bu diyet kesinlikle bir haftadan uzun süre devam ettirilmemelidir.
Aç karnına tüketildiğinde daha etkili sonuçlar alınır, mideye zarar vermez. Kolesterol seviyesinin belli bir dengede tutulması için ayran tüketimi önemlidir. Kolesterol seviyesinin düzenlenmesine katkıda bulunan bileşenleri içeren ayran, düzenli beslenmenin yanında tüketildiğinde kolesterol seviyesini dengede tutar.
Ayranın uyku problemine koşulsuz iyi geldiği herkes tarafından bilinmektedir. Geceleri uyku problemi çeken kişilerin uyku vaktinden birkaç saat önce bir bardak ayran tüketmeleri o gece deliksiz bir uyku çekebilmelerine olanak sağlayacaktır.
Kilo vermeye yardımcı olur. Ayran diyette olan kişilerin tükettiği en temel besin kaynaklarının başında gelir. Bunun en önemli sebebi uzun süre açlık hissini bastırması ve gıdaların az tüketilmesi sonucu meydana gelebilecek vitamin ve mineral eksiklerini giderebilir.
Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte.
Bir bardak limonlu ayran faydaları sayesinde, mide ekşimesinden kurtulabilirsiniz. Güçlü bir iskelet ve bağışıklık sistemi için; protein önem arz eder. Proteini alabileceğiniz en iyi seçimlerden biri de şüphesiz ayran! Ayran tüketerek vücudun protein ihtiyacını kolayca karşılayabilirsiniz.
Sağlık açısından birçok faydası olan ayranın doyurucu özelliği de vardır. İçerdiği yüksek değerdeki vitamin, mineral ve bileşenler yardımıyla başta sindirim sistemi olmak üzere kemik sağlığına, kan basıncının düzenlenmesine, kolesterole ve daha birçok açıdan sağlığımızın korunmasına katkıda bulunur.
Laktoz da metabolizmayı yavaşlatan yiyeceklerde bulunur. Süt, peynir ya da yoğurt yediğinizde bağırsaklarınız çalışması gereken yerde duruyorsa laktoz intoleransı vardır denilir. Süt ve süt ürünlerini tüketmek istediğinizde laktozsuz seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
Genellikle yemek ile beraber tüketilen ayran, aslında ara öğünlerin en leziz ve doyurucu tercihidir. Sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde uzun süre tokluk sağlar.
Ödem atmaya yardımcı olan özelliğiyle bilinen sodalı ayran aynı zamanda yağ yakımını hızlandıran ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olan bir içecektir. Özellikle diyet listelerinde sıkça yer verildiğinde kişinin daha kolay bir zayıflama süreci geçirmesine katkıda bulunur.
Gün içerisinde en az 3-3.5 litre su içmek, göbek eritme yolunda oldukça faydalı olacaktır.
Soda ayran, özellikle yaz aylarında sık tüketilen ferahlatıcı bir içecektir. Ayranın içerisine eklenen sodanın sağlığa birçok faydası bulunmaktadır.Soda ayran limon faydaları şunlardır: sindirimi kolaylaştırır, içerisindeki karbonat, sindirim sistemine yardımcı olur ve hazımsızlık gibi problemleri azaltır.
Göbek yağının eritilmesi için basit karbonhidrat, basit şekerler, kızartmalar, kavurmalar, şarküteri ürünleri, asitli ve şekerli içecekler, alkolden uzak durması gerekir. Ayrıca düzenli yürüyüş yapmak göbek erimesinde çok etkilidir. Bireylerin kilolarına uygun bir şekilde su tüketmeleri de çok önemlidir.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
1 salatalık kaç kalori? 1 adet yaklaşık 120 gramlık büyük boy salatalık 20 (kcal) kaloridir. 100 gramın altında küçük boy bir salatalığın ortalama kalori değeri 9 (kcal) kaloridir.
O halde dürüm şeklinde tüketeceğiniz 1 döner kaç kalori diye bir hesaplama yapalım: 250 gram ağırlığında hazırlanan tavuk döner dürüm 309 kalori. 250 gram ağırlığında servis edilen et döner dürüm ise 320 kalori olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri