Saf gül suyu ile jel kıvamına getirilinceye kadar karıştırılır ve yüzde sürülerek 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonra yüz yıkanır. Bunun için ılık su tercih edilmelidir.
Krem kıvamına geldiğinde yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bu maske yağlı ciltlere şifa olacaktır. Yüzünüze uygulanan maskeyi 15 dakika kadar bekletin ve sonrasında ılık su ile durulayın.
Hazırladığınız ayva çekirdeği jelini, 5 gün boyunca ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ayva çekirdeği jelinin en yaygın kullanım alanlarından birisi de ciltte bulunan lekelerin giderilmesini sağlamaktır. Öncelikli olarak ciltte bulunan lekeli bölgelerin üzerine hazırlamış olduğunuz ayva çekirdeği jelini sürünüz. Sürdükten sonra en az 20 dakika boyunca cildiniz de bekletiniz.
Ayva çekirdeği ile yapılan cilt uygulamaları, düzenli olarak kullanıldığında siyah nokta ve sivilceleri yok etmektedir. Ayva çekirdeği peeling özelliği sayesinde daha canlı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Cildinizin nemlenmesinde ve yumuşamasında oldukça etkilidir.
İlgili 39 soru bulundu
Cildi güzelleştirir, gençleştirir
Artan hücre ve oksijen ise cildin sağlıklı, canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Ayva kozmetik sanayisinde de çok kullanılır, birçok ürünün bileşeninde yer alarak cildi destekleyici özelliğinden yararlanılır.
Ayva çekirdeği cilt lekelerini gidermek için kullanılan doğal yöntemlerden biridir.
Ayrıca doğum çatlaklarının üzerine de ayva çekirdeği jeli sürülebilir. Ayva çekirdeği kremi çatlayan dudaklara sürüldüğünde dudakları nemlendirmiş olur. Birçok doğal yollarla yapılan maskeler göz çevresine sürülmez iken ayva çekirdeği maskesi göz çevresine sürülebilir.
Özellikle cildi sıkılaştırdığı bilinen ayva çekirdeği jeli, vücudun farklı yerlerinde doğum ya da farklı nedenlerle oluşan çatlakların da görünümünü düzeltiyor, yeni çatlakların oluşma riskini en aza indiriyor. Sözün kısası ayva çekirdeği jeli, cildin parlak, tertemiz, yumuşak ve sağlıklı olmasını sağlıyor.
Ayva çekirdeği her cilt tipinde kullanılabilir. Yalnız ciltte kurumalara sebep olursa cilt tipine uygun bir nemlendirici ile cilt nemlendirilmelidir. Ayva çekirdeği sadece cilt için değil saçlar için de oldukça yararlıdır. Saç maskesi olarak kullanılabilir.
Göğüs ucu yarasına ayva çekirdeği suyu sürmek için birkaç adet ayva çekirdeğini sıcak suda bekletin. Bekleyen çekirdekler özünü suya verecektir. Bu suyu ılık şekilde meme ucuna masaj yaparak uygulayın. Düzenli uygulama sonucunda meme ucundaki hücreler onarılır ve yaralar ortadan kalkar.
Sakinleştirici etki yaratan ayva çekirdeği kürü tarifi için öncelikle 1 su bardağı suyu kaynatın, içine ıhlamur çiçeği, ayva ve ayva çekirdeklerini ekleyin ve karıştırın. Bu şekilde karışımı 10 dakika daha kaynattıktan sonra çay olarak tüketebilirsiniz.
Ayvanın çekirdeklerini yarım çay bardağı ılık suyun içerisine koyup 1-2 gün boyunca bekletin. Ayva çekirdekleri suda bekledikçe jel kıvamına gelecektir. Jel kıvamına gelen ayva çekirdeği maskesini yüzünüze sürün ve 30-40 dakika bekletin. Cildinizde gerilme, hafif kaşınma ve hafif pembelik oluşumu normaldir.
Ayva çekirdeğinin öksürüğe faydası: 1 bardak ılık suya 1 avuç ayva çekirdeği ekleyin ve jel gibi olana kadar suda bekletin. Bu su tüketildiğinde öksürüğün ve bronşit rahatsızlığın azalmasında etkilidir.
Ayva Çekirdeği Jeli özellikle cilt bakımında gerekli ve faydalıdır. İçeriğinde bol miktarda Potasyum, kalsiyum ve A, B, C vitaminleri bulunan Ayva Çekirdeği Jeli bağışıklık sistemi için de oldukça güçlü bir destekçidir.
Ayva çekirdeği güzel renk vermesinden ziyade harika da bir kıvam verdiği için bence mutlaka kullanılmalı.
Ayrıca günlük alınması gereken C vitamininin yüzde 15'i, tiaminin (B1 vitamini) yüzde 1.5'i B6 vitamininin yüzde 2'si, bakırın yüzde 13'ü, demirin yüzde 3.6'sı, potasyumun yüzde 4'ü, magnezyumun yüzde 2.6'sı bulunur.
AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ KAYNATIP SUYUNU İÇİN
Uzmanlar tarafından yapılan açıklaya göre “Ayvanın yaprağı, kabuğu ve çekirdekleri meyvesi kadar faydalıdır. Ayvanın yaprakları ve kabuğu kurutulup çay olarak tüketilebilir. Çekirdekleri de 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek içilebilir.
Bu ayva çekirdeği çayı öksürüğe de iyi gelmektedir. Ayrıca ayva çekirdeğinden jel yapılabilir. Ayva çekirdeği jeli krem olarak kullanılabilir. Ayva çekirdeği jeli cilt temizliğinde de yoğun olarak kullanılır.
“Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; 'Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar. ' diye vahiy etmiştir.”(İhya, IV/278).
Aslında genetik bir problemdir çoğunlukla iki taraflı görülür nadiren tek taraflı olur. Anne karnında yüz kaslarından “zygomaticus” kasındaki kısa gelişmeye bağlı olur. Kas dokusu kısa geliştiği için cilt ve cilt altı bölgeye yapışır ve gülümseme ile Gamze ortaya çıkar.
Lif içeriği yüksekliği ile aynı zamanda kolesterolü düşürmeye ve dengelemeye de yardımcıdır. Yemeğinize ekleyeceğiniz ayva yemeğinize çok farklı bir tat katacağı gibi aynı zamanda yemeğin de çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, nar, kivi, çilek, turunçgiller gibi C vitamini içeriği yüksek sebze ve meyveler de kolajen üretiminde önemli rol oynuyor. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık gibi kırmızı ve mor meyveler de yüksek antioksidan içerikleri sayesinde kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı oluyor.
Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yumurta beyazı kolajen üretimini destekleyici aminoasitleri içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri