Önemli Yerler / Gezilecek Yerler. Şeytan Sofrası: Sarımsaklı merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta, ilginç efsaneleri ve muhteşem kızıl gün batımı manzaralarıyla ünlü Şeytan Sofrası yer alıyor.
Şeytan Sofrası girişi ücretsiz. Şahsi aracınla gelirsen otopark ücreti mevcut. Şeytan Sofrası giriş otopark ücreti 2022 yılı için 30 TL olarak belirlenmiş. Şeytan Sofrasını her saat ziyaret edebilirsin fakat özellikle akşam 18.00 sonrası oldukça kalabalık olduğunu söylemeliyim.
ŞEYTAN SOFRASI NEREDE? NASIL GİDİLİR? Ayvalık merkezine 8 kilometre mesafede bulunan tepeye ulaşım için belirli saatlerde Sarımsaklı'dan minibüsler geliyor.
Ayvalık'a gelipte görmeden dönülmeyecek bir yer olan şeytan sofrası her saat ziyaret edilebilir.
Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Ege'nin en uzun kumsallarından birine sahip olması ile öne çıkan Sarımsaklı; tertemiz denizi, tarihi evleri, canlı gece hayatı ve nefis Ege lezzetleri ile tatilcilerin beğenisini kazanan yerlerden biridir.
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Şeytan Sofrası'nın toplam alanı 17 hektar büyüklüğündedir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır. Demir kafes içine alınan ayak izine benzeyen şekil turistlerin özellikle uğradığı yerlerden biridir. Ayrıca gün batımını seyretmek için de gidilir.
Ayvalık-Cunda arası 8 kilometredir. Bandırma-Cunda arası yaklaşık olarak 3,5 saat sürmektedir.
Penelope gelenlere çok zengin bir sofra hazırlamış. Kuraklık ve kıtlık yüzünden uzun zaman aç kalan halk, güzel sofrayı görünce onu unutup yiyeceklere hücum etmiş. Penelope de bu durumdan yararlanarak kaçıp kurtulmuş. Bu nedenle de buranın adı, Şeytan Sofrası kalmış.
Ayvalık deyince akla gelen yiyecek Ayvalık tostu.
Akçay Ayvalık arasındaki en kısa otobüs seferi 1 saat sürmektedir.
Ayvalık her ne kadar -güzel sahilinin etkisiyle- yaz esintisi verse de her mevsimde sokaklarında dolaşılabilecek, kocaman ağaç gölgelerindeki kafelerinde oturup Kuzey Ege'nin tadına varılabilecek bir yer. Deniz tatili için Ayvalık'a gelmeyi düşünüyorsanız Haziran-Eylül arasında tatilinizi planlamaya çalışın.
Ayvalık Şeytan Sofrası, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yer alan, şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan bir tepedir.
İzmir yolunun üzerinde bulunan Sarımsaklı girişinden bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Ve 1 km'lik bir yokuşu çıktıktan sonra Şeytan'ın Ayak İzi'ne ve sofrasına ulaşmış olursunuz.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden her gün Midilli Adası'na çift yönlü olarak feribot seferleri düzenlenmektedir. Yolculuk normal feribotlarla yaklaşık 1,5 saat sürmektedir, ancak hızlı feribotlarla bu süre 1 saat ya da 45 dakikaya düşebilmektedir.
Ayvalık, Antik Çağ'da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia olarak anılıyordu. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli'nin Kydona köyünden ya da Girit'in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir. Bazı görüşler de Ayvalık'ın (Eolya'nın) bozulmuş şekli olduğudur.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Yöresel yemekler, Yunan mezeleri ve elbette taze balık, Ayvalık lezzetleri içinde en belirgin olanlarıdır. Ayvalık Tostu, Lor Tatlısı, peynir çeşitleri, Sakızlı Dolma, Papalina, Girit Leblebisi, Koruk Suyu başta gelen ve denenebilecek yöresel tatlar arasında gelmektedir.
Dante şeytanı betimlerken şeytanın “ancak bir kuşa yakışabilecek olan, kendisinin daha önce hiç görmediği türden büyük bir yelkenliye benzeyen kanatlara sahip olduğunu fakat bu kanatların tıpkı bir yarasanınki gibi tüysüz olduğunu” (Kıta: 34: 49-51) söylüyor.
Almanya'da Pergamon Museum'da sergilenen Pergamon Sunağı Odasının bugünkü hali.
Hz. Hatice'nin develeriyle. İşte bu sebeple Şam hem ticaret merkezi hem de kandıran, aldatan, şeytana dahi pabucunu ters giydirecek kadar kurnaz, akıl çelen adamlarla doludur. Bu yüzden yalancı, yemini çok eden, aldatan kandıran insanların en kötüsü anlamında söylenmiş, “Şam şeytanı” sözü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri