b. SHALLOW FRY (PAN FRY): Ürünlerin tavada ½ yağ içerinde pişirilmesi. c. SAUTE: Bazen yağda pişirme tekniği olarak ta sınıflandırılır. Ürünlerin az yağ ilave edilmiş tavada alt üst edilerek pişirilmesidir.
Yavaş pişiricilerin çalışma mantığı yemek pişirmeyi seven birçok kişi tarafından merak ediliyor. Mekanizma oldukça basit… İç kabın çevresinde bulunan su belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılıyor. Ve yemek pişene kadar bu sıcaklıkta kalıyor. Bu şekilde yemek uzun sürede ve sağlıklı bir şekilde pişiyor.
Derin yağda kızartma, bir gıdanın kızgın yağa batırılarak pişirilmesi yöntemidir. Genellikle bu yöntem için fritöz kullanılır. Kızartma kap içinde yağ eklenip ısıtılarak da gerçekleştirilebilir. Derin yağda kızartma sıcak yağ pişirme yöntemi olarak sınıflandırılır.
İlgili 45 soru bulundu
Kızartma, yiyeceklerin kızgın yağ içinde pişirilmesi işlemidir.
9- Frit Pişirme Yöntemi
Frit pişirme tekniği bol yağda kızartma olarak ifade edilir. Malzemeyi kızgın yağın içerisine daldırarak, yiyeceğin yüzeyinde birden, gevrek bir kızarmış tabaka oluşturulup içinin yumuşak kalması sağlanır.
Breze, Braise veya Türkçe anlamıyla yahni usulü pişirme tekniği olarak ifade edilmektedir. Braise Pişirme yönteminde az yağlı bir tavada etlerin mühürlenerek pişirilmesi tekniği olarak tanımlanmaktadır. Burada pişirme yağı az ancak soslar veya baharatlarla zenginleştirilerek etin pişirilmesi sağlanmaktadır.
Türkçede “breze etmek” olarak kullanılan bu terimin diğer adı sosta pişirme diyebiliriz. Özellikle büyük parça etler için bu yöntem sıklıkla kullanılır. Burada esas nokta ürünleri yavaş pişirmektir.
Baking, fırında pişirme yöntemidir. Bu pişirme yöntemi genellikle un ve unlu mamullerin pişirilmesinde kullanılır. Fırın ısısı fırın modeline ya da markasına göre değişse de genellikle ev tipi fırınlar 220 dereceye kadar ısınma özelliğine sahiptir. Fırında farklı modlar ve farklı pişirme teknikleri vardır.
Buharda pişirme bir diğer adı ile steaming buharda pişirmeye verilen isimdir.
Silkme nedir? Silkme; yapılan yemeğin kaşık ya da kepçe ile karıştırmadan sadece tencereyi kapağıyla beraber iki kulpundan tutup, silkelenmesidir. Yani tencereyi sallayarak, karıştırmadır. Bu yüzden yemek silkme adını bu yöntemden alıyor.
1- Tavada pişirme yöntemi. 2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, iri parça yiyecekleri yavaş yavaş, kapak kapalı şekilde pişirme usulü.
Baking (Fırında Pişirme)
Bu pişirme yöntemi genellikle un ve unlu mamüllerin pişirilmesinde kullanılır. Fırın isteğe göre farklı seçeneklerde çalışsa da en büyük özelliği eşit ısı vermesi. Fırında pişen ürün her bölgesinden eşit ısı alarak pişer. Genellikle kurabiye, kek ve börek gibi ürünler fırında pişer.
Fransızca bir terim olan sous vide tekniği, özellikle moleküler gastronomide kullanılan bir pişirme metodudur. Temel olarak vakumda pişirme anlamına gelir. Diğer bir deyişle; yiyeceklerin, havası tamamen alınmış naylon poşetler içerisinde pişirilmesine verilen isimdir diyebiliriz.
Simmer: Slimmer de oldukça teknik bir terimdir. Sıvı içerisinde sabit 93 derecede pişirme olarak bilinir. Hafif ateşte kaynatma olarak da tanımlanabilir. Shallow Poaching: Tavaya alınmış gıda ürünlerinin yarısına kadar gelen suyla birlikte üstlerine yağlı kâğıt serildikten sonra pişirilmesine bu isim verilir.
Sous Vide, hassas sıcaklık kontrollü bir sirkülatöre dayanan pişirme yöntemidir. Gıda, vakumlu, mühürlü ve tam kontrollü su banyosu içinde nazik bir ısıda pişirilir. Her zaman tekrarlanabilir mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz. Istakoz ya da balık gibi hassas yiyecekler için idealdir.
Klasik buharda pişirme yöntemi şöyledir; bir pişirme kabına su ile birlikte tuz ya da suyun dörtte biri kadar aromalı bulyon konduktan sonra pişirilecek malzemeyi kaynayan sıvıyla aynı düzlemde bir ızgara ya da sepet içine yerleştirmek, genellikle kabın kapağını kapayarak kısık ateşte, buharın etkisiyle pişmeye ...
simmer {fiil}
hafif ateşte pişirmek {fi.}
Grill, ızgarada pişirme yöntemidir. Bu yöntem de ısı sabit bir şekilde aşağıdan gelir ve ürünler hızlıca pişer. Bu yöntemde et, sebze, kümes hayvanı, balık pişirebilirsiniz.
Buharda Pişen Sebzelerin Dokusu ve Lezzeti Daha İyi
Fırında pişen sebzeler dokularını kaybedebilir. Haşlanan sebzeler ise fazla yumuşar, gereksiz su çeker ve erime tehlikesi yaşar. Bu yüzden sebzelerin hem dokularını hem lezzetlerini hem de aromalarını korumalarını sağlayan en iyi yöntem buharda pişirmedir.
Asitte pişirme kimyasal bir yöntemdir. Kısaca asitli gıdalar ile pişecek olan gıdayı birleştirmektir. Örneğin , Eti sirke ,Limon , şeker ve tuz ile marina edip kapalı bir kabın içerisinde beş yada altı saat beklettiğinizde bir nevi eti pişirmiş sayılırsınız.
Rare – Az Pişmiş: 40 Derece 1 Dakika
Yüksek ısı altında eti çok kısa sürede pişirme yöntemidir. Uygun görülen süre etin her iki yüzeyinin de yüksek ısıda 1 dakika kalmasıdır. İki defa mühürlenen et, eti biraz kanlı yemek isteyenler için ideal bir tat verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri