Azeri giyim kültürü hem kadınlar hem de erkekler için alt ve üst giysilerden oluşmaktadır. Üst giyimlerinde genelde işlemeli kaftanlar, gömlekler ve baş örtüleri yer alırken, alt bölgede ise ipekten etekler, erkekler için pantolonlar ve uzun çizmelerden oluşmaktadır.
Azerbaycan Geleneksel Kıyafetleri
Bazı isimler verecek olursak çepken denilen yalancı kolları olan omuzüstü kadın elbisesi vardır. Omzun üstünden giyilen yeleğe lebbade denilir, yine aynı şekilde güleceyik de vardır. Kadife ve kürkten yapılma kürdü denilen bir ışlık elbise çeşidi de bulunur.
Hevsureti çohası, Büyük Kafkas Dağları'na sınırı bulunan Hevsureti bölgesinde giyilirdi. Hevsureti çohası, Orta Çağda giyilmiş çohalara en yakın çoha türü olarak kabul edilir. Yamuk şekilli olan Hevsureti çohaları genellikle kısadır.
Bulgaristan Geleneksel Kıyafeti
Bulgaristan'a ait olan geleneksel kıyafetler “Bez” ve “Ferace” olarak ikiye ayrılır. Feraceler genelde koyu renktedir. Bu bezler ve feraceler bulundukları bölgelere göre kalınlık ve kumaş bakımından farklılıklar gösterir. Kol kısımları bilekten dirseğe kadar beyaz renktedir.
İlgili 18 soru bulundu
Sari. Hindistan ve Pakistan kültürünün önemli parçalarından olan Sari kıyafeti, ipekten yapılıyor ve dikilmemiş kumaşların omuzlardan başlayıp aşağıya kadar vücudu sarmasıyla giyiliyor.
Japonya'nın geleneksel kıyafeti kimononun kökeni 8. yüzyıla kadar uzanır. Çok çeşitli tasarımlarla kimono, Japonların güzelliğe yaklaşımını ifade eder.
Katar'ın farklı renk ve süslemelerde hazırlanan geleneksel kıyafeti, özel ve resmi günlerde sıkça tercih edilen kostümler arasında yer alıyor. Körfez ülkelerindeki Arapların giydiği, gri, siyah, kahverengi, beyaz ve bej gibi farklı renkleri bulunan kıyafet, bişt olarak isimlendiriliyor.
Kafkasya'nın asıl yerlileri; Çerkezler, Gürcüler, Dağıstanlılar, Çeçenler, Kuşhanlar (As etinler) ve bir dereceye kadar Ermenilerdir. Kafkasya coğrafyasındaki yabancı kesim, yani sonradan bu coğrafyaya gelip yerleşmiş olanları ise; Türkler, Ruslar, Acemler, Almanlar, Yahudiler vb. halklar oluşturmaktadır.
Huasolar genelde Orta Şili'de (Santiago, Şili çevresi, Valle Central) ata binip çalışırlar. Çok tipik kıyafetleri olup başlarına Chupalla denen bir sombrero giyerler. Çoğunluğu, yine Manta tabir edilen panço giyer.
Azerbaycan'ın en güzel şehirleri listesinin başında yer alan başkent Bakü; şehrin tarihi sembolü Kız Kalesi, ulusal simge olan halıların sergilendiği Azerbaycan Halı Müzesi ve görkemli Ateş Tapınağı'na ev sahipliği yapmaktadır.
Başlı başına enfes bir ana yemek olan, efsane 'jiz-byz', sakatatların kızartılmasıyla oluşan geleneksel bir. Azerbaycan yemeğidir.
Üç fiziksel özellik Azerbaycan'da belirgindir: Kıyıları doğuda doğal bir sınır oluşturan Hazar Denizi; kuzeydeki Büyük Kafkas dağları; ve ülke merkezindeki geniş düzlüklerdir. Azerbaycan, eski Sovyetler Birliği'nin arazi alanının %0,4'ünden daha az, toplamda 86.600 kilometrekare toplam alana sahiptir.
Dini Birliklerle Çalışma Devlet Komitesi'ne (SCWRA) göre, Müslüman nüfus yaklaşık yüzde 85'i Şii ve yüzde 15'i Sünni'dir; geleneksel olarak farklılıklar keskin bir şekilde tanımlanmamıştır. 2016 tarihli bir raporda, ABD Dışişleri Bakanlığı bu rakamı 2011 yılı için yüzde 65 Şia ve yüzde 35 Sünni olarak göstermiştir.
Son yarım yüzyıl içinde yapılan antropolojik incelemeler Türkler'in beyaz ırktan olduğunu göstermiştir. Türkler, dört büyük beyaz ırk gurubundan biri olan Europid gurubunun Turanid kolundandırlar.
Çerkesler Kafkasya'nın yerli halkı olarak kabul edilmektedir ve komşu Kafkas halklarıyla akrabalık bağları vardır. Günümüzdeki Çerkeslerin ataları, Sind-Meot kabileleri olarak bilinmektedir. Arkeolojik araştırmalar sonucu ortaya çıkan bulgular Sind-Meot kabilelerinin Kafkasya'nın yerli halkı olduğunu göstermektedir.
Boyları Türkiye'deki bütün Çerkes boyları İstanbul ilinde de yaşasa da, Anadolu'da yoğun bir şekilde yerleşik bulunduğu iller şöyledir: Abzehler: Samsun, Sinop, Tokat, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya (Akyazı ilçesi) Şapsığlar: Samsun, Balıkesir, Afyonkarahisar, Bolu, Aydın, Sakarya, Bursa.
Değeri tam olarak 5 milyon 700 bin dolar olan söz konusu kıyafet, dünyanın en pahalı kıyafeti olarak kayıtlara geçti. İngiliz tasarımcı Debbi Wingham'e ait bu kıyafet 13 kilogram ağırlığında ve her biri 50 kıratlıkt 2 siyah elmas ile süslenmiş.
Kimono, Japonya'nın geleneksel kıyafetidir. Uzun kolludur ve omuzlardan topuklara kadar uzanır. Duruma bağlı olarak farklı Kimono türleri giyilir; Günlük giyim için olan kimonolar, resmi durumlar için olanlardan çok daha basittir. Kimonolar genellikle ipekten yapılır ve obi adı verilen geniş bir kemerle bağlanır.
En pahalı elbise unvanı, unutulmaz oyuncu Marilyn Monroe'nun "Yaz Bekârı" filminde giydiği ve uçuşmasıyla ünlü olan beyaz elbisesinin oldu. Söz konusu elbise 2011'deki açık artırmada 5.6 milyon dolara (20 milyon lira) alıcı bulmuştu.
Kimonolar genellikle geta veya zori adı verilen geleneksel tahta sandallar ve tabi adı verilen çoraplarla giyilir. Kimononun içine, nagajuban denilen daha kısa bir kimono içlik olarak giyilir.
Kimono, Japonya'da geleneksel olarak devam eden dini tapınak ziyaretleri, bayramlar, yeni yıl kutlamaları gibi özel günlerde giyiliyor. Ölüm törenlerinde ise siyah ve sade bir kimono tercih ediliyor. Kimono son yıllarda Japonya dışında da popüler olmuştur. Ancak kimononun Japonya dışında kutsal bir anlamı yoktur.
Kimono, geleneksel bir Japon kıyafeti ve Japonya'nın ulusal kıyafetidir. Kimono çoğunlukla dikdörtgen biçimli kumaşlardan yapılmış T şeklinde, dışa sarılmış bir giysidir. Önceleri geleneksel günlerde giyilen kimono, sonrada günlük hayata da uyarlanmış, kadın, erkek ve çocuklar tarafından giyilmeye başlanmıştı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri