Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.
15 yaşını doldurmamış Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına şifre teslimi yapılamamaktadır. Mavi kartın ibraz edilemediği durumlarda; kişinin uyruğuna tabi olunan ülke devletince verilen fotoğraflı resmi kimlik belgelerinden (pasaport, sürücü belgesi, kimlik kartı vs.) herhangi birisinin ibraz etmesi gerekmektedir.
.e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
Bunun için vekaletnamenin aslı ve şifre tesliminde geçerli kimlik belgelerinden birinin ibrazı gerekmektedir. Ancak vekaletnamede, vekil tayin edilen kişiye e-Devlet Kapısı şifresi alma yetkisinin verildiğinin açık bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir.
Gündem Haberleri. Her vatandaş kendi e-Devlet şifresini T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik kartı ile alabilir En yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifresi edinilebiliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlar, uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Koç, hizmetin ilk olarak 17 Kasım 2020'de Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde başlatıldığını hatırlattı.
Size ait olan e-devlet şifrenizi, sizden başkasına kesinlikle vermemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bilgileriniz çalınabilir ve başınız derde girebilir.
Şifre Online Olarak Alınabilir mi? e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre güvenliği önemlidir. Bu nedenle PTT'den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir.
Ölen kişi için e-devlet şifresi tanımlaması yapmak mümkün değildir. Bu noktada başka sistemler üzerinden veraset işlemlerinin takibi gerekir.
Vatandaşları veya 15 yaşını doldurmuş engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilmekte, başvurularının durumlarını takip edebilmektedir. İnternet Bankacılığı, E-İmza, Mobil İmza ve T.C.
Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devlet şifresini alabilir.
İnternet bankacılığı müşterisi olan kullanıcılar https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris alanından müşterisi oldukları bankayı seçerek giriş yaptıktan sonra E-Devlet Kapısına geçerek şifre oluşturabilirler.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayınız
Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz, şifrenizi göremez ve adınıza şifre değişikliği yapamaz.
Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.
MESAJLA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA VAR MI? Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
Mahkeme kararı olmadan başkasının adına asla e devlet şifresi alınamaz. E devlet şifresi alacak kişi kendi TC numarası ve kimliği ile bizzat PTT şubesine gitmeli ve imzası karşılığında e devlet şifresini almalıdır. . E-devlet şifre parası ise ilk alımda 2 lira, ikinci e-devlet şifresi almak ise 4 lira.
Bilişim sistemine girme suçu, bilişim suçları içerisinde işlenmesi en basit olan suç tipidir. Örneğin, bir kişinin facebook, twitter, instagram, e-mail adreslerine izni olmadığı halde kullanıcının şifresini veya diğer güvenlik önlemlerini devre dışı bırakarak erişmek bilişim sistemine girme suçu olarak cezalandırılır.
E-Devlet ve Web-Tapu Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. İşlem başvurusu, iş takibi v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz.
E-Devlet internet sitesine yapılan girişten sonra internet bankacılığında kullanılan banka seçilmekte ve internet bankacılığı bilgileri girilmektedir. Bilgilerin doğruluğu sistem tarafından onaylandıktan sonra otomatik olarak kullanıcı, E-Devlet hizmet sayfasına yönlendirilecektir.
e-Devlet KapısıAdrese Teslim Şifre Başvurusu
Talep edilen şifreler PTT aracılığıyla gönderilmektedir. Başvurunuzu tamamladıktan sonra, PTT tarafından gönderinizin oluşturulması durumunda, başvurunuzu iptal edemezsiniz. PTT tarafından oluşturulan gönderinizin süreci tamamlanana kadar yeni başvuruda bulunamazsınız.
e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü kişiler uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Şifre teslimleri, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra yapılıyor.
Covid-19 ile mücadele kapsamında; daha önce hiç e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifrelerini beyan ettikleri adreslerde teslim alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri