Baby botoks, yüzde mimikleri yok etmeden ince kırışıklıkların açılması yöntemine denir. Amaç, mimikler kaybolmadan doğal, genç ve bebeksi dokunuşlu bir cilt görünümü elde etmektir.
Normal botoks ile baby botoks arasındaki en önemli fark ise daha az fark edilir olmasıdır. Botoks uygulamaları genellikle daha yoğun bir şekilde yapıldığı için insanların mimikleri de kaybolabilir. Fakat baby botoks enjeksiyonu oldukça doğal bir görünüm vermek için kullanılır. Böylece mimiklere de zarar gelmemiş olur.
Baby botox enjeksiyonları da botullinum toksininden üretilir. Sadece az miktarda uygulanarak kasları gevşetir ve sinirlerin kasılmalarını azaltır. Ortalama 15 dakika süren bir operasyon ile yüz kaslarına dikkatli bir şekilde enjekte edilir. Botoks enjeksiyonunun etkisi ortalama 1 – 2 gün içinde ortaya çıkar.
Baby Botoks sonrasında 24-48 saat sıcak su ile duş, hamam, sauna tarzı işlemlerden uzak durmak gerekir. Tedaviden 6 saat sonra yüz yıkamak ve ılık su ile banyo yapmakta mahsur yoktur. Nedir? Mimikleri ve doğal yüz ifadesini bozmadan, minimal dozlar ile yapılan bir işlemdir.
Klasik uygulama bölgesi kapsamında olan tüm bölgeler, baby botoksun uygulama alanındadır. Alın, göz çevresi, kaz ayakları, burun çevresi, burun ucu, gülüş çizgileri gibi bölgelere uygulanabilir. Tek işlem olarak yapılabilen uygulama, diğer yüz estetik uygulamalarıyla birlikte kombine olarak yapılabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Hem klasik botoks hem de baby botoks işlemlerinin sonuçları 3-10 gün arası kendini belli eder. Her iki uygulama ile de alında aydınlanma ve parlaklık oluşur. Klasik botoksta mimikler bloklandığı için alın hareketleri kısıtlanır.
Botox zaman içerisinde yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları, çizgileri azaltan bir uygulamadır. Botox'un etkisi süresi 4-6 ay kadar sürmektedir. 3 aydan sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye, 4'cu aydan sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6'cı ayın sonrasında etkisi tamamen ortadan kalkar.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldunca başarılıdır sonuçlar gözlemlenir. Daha büyük yüz veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavi sık aralıklarlada uygulanması gerekir.
Botoks uygulamasına genellikle 30'lu yaşlarda başlanması tercih edilmekle birlikte kişide daha erken yaşta kırışıklıklar meydana gelmeye başladıysa daha erken bir dönemde yapılan botoks enjeksiyonu ile daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.
Botoks kas gevşetici bir ilaçtır. Kas içi enjeksiyon şeklinde uygulanır. Uygulamayı sadece dermatolog, plastik cerrah ve medikal estetik sertifikası almış uzman doktorlar yapmaya yetkindir. Asla doktor olmayan bir kişi botoks yapamaz.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Kırışıklık oluşumunu engellemek için 20'li yaşların başlarında Botulinum toksin (Botoks, Dysport) tedavisine başlanabilir. Önleyici botulinum toksin tedavisi (Botoks,Dysport)genç hastalarda yüz mimik kaslarının hareketinden kaynaklı dinamik kırışıklıklar derinleşmeden önlenebilir.
Alkol ve Sigara: Botoks sonrası alkolden ve sigaradan kaçının. Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
ANTİKOR OLUŞUMU : Eğer botoksu çok sık aralıklarla yaptırıp , uygun olmayan dozlar ve uygun olmayan formlar ile yaptırırsanız vücut bu toksine karşı antikor oluşturur . Ve siz botoks yaptığınızda maalesef tıpkı antibiyotik direnci gibi botoksa karşı da antikor direnci oluşur.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Botoks işlemi, 10 ila 20 dakika arasında sürer. Botoks işleminden sonra iyileşme süreci de oldukça hızlıdır. İşlem sonrasında genellikle kişinin günlük aktivitelere hemen dönmesine izin verilir. Ancak, işlem yapılan bölgede hafif şişlik, kızarıklık veya enjeksiyon yerinde ufak morluklar oluşabilir.
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
Enjektöre çekip kullanacağı hacim (dolayısıyla ünite) yine aynı kalacaktır.. ♣ Botox® u 2cc. ile sulandırıyorsa ve kişi başı 1cc. BOTOX® kullanıyorsa (2 hastaya yeter), DYSPORT® u 3 cc. ile sulandırıp kişi başı yine 1cc. kullanması (3 hastaya yeter) yeterli olacaktır..
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks uygulaması için özel bir mevsim yoktur, yılın her mevsimi yaptırılabilir. Botoks çok ince uçlu bir iğne ile kasa enjekte edildiği için, herhangi bir mevsimde uygulanabiliyor. Güneşe veya sıcak havalara karşı hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle botoks uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri