Vivo, Çin merkezli bir teknoloji şirketi olan BBK Electronics Corporation'a aittir. BBK Electronics Corporation aynı zamanda Oppo, OnePlus ve Realme gibi diğer markaları da bünyesinde bulundurmaktadır. Vivo, özellikle akıllı telefonlar konusunda kaliteli ürünleriyle ön plandadır.
Dünyada akıllı telefon sevkiyatlarında ilk sıralarda yer alan vivo, kullanıcı deneyimi ve tavsiyelerinde de rakiplerinin önünde yer alıyor. Araştırma şirketi IPSOS tarafından tüm Türkiye'yi kapsayan ve 16-50 yaş aralığında 1301 kişinin katılımıyla araştırmada, en çok tavsiye edilen Android markası vivo oldu!
Vivo Communication Technology Co. Ltd.
(Çince: 维沃移动通信有限公司), Çin merkezli bir tüketici elektroniği şirketidir.
OnePlus, Vivo, iQOO ve Realme markalarının da sahibi olan BBK Electronics'in alt kuruluşudur. OPPO Electronics Corp. 2021 yılının birinci çeyreğinde OPPO, küresel akıllı telefon sevkiyatında 4'üncü sırada ve Çin'de 2'nci sırada yer aldı.
Vivo telefonlarının büyük bir bölümü Çin merkezli BBK Electronics Corporation şirketi tarafından üretilmiştir. BBK Electronics'in üretim tesisleri ve Vivo'nun genel merkezi, Çin'in güncelki Dongguan ülkeleri bulunmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Yerli Üretim Telefonlar
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor. Venus E, Venus V ve Venus Z Serisi'nin sunduğu kapsamlı ve gelişmiş teknolojik özellikler, tüm beklentileri en iyi şekilde karşılıyor.
Akıllı telefon üreticisi Çin'li teknoloji devi Vivo, Türkiye'de kurduğu üretim fabrikasını büyütme kararı aldı. Türkiye'de kurduğu fabrikayla Gebze'de üretime başlayan Çin'li teknoloji devi Vivo, Türkiye'ye yatırıma devam ediyor.
Oppo ile kardeş şirket konumundaki Vivo'nun da gelişiyle, dünyanın en büyük ilk 6 akıllı telefon markası resmen Türkiye'de faaliyet gösterecek. Vivo'nun Türkiye'deki resmi duyurusu 26 Ağustos'ta düzenlenecek toplantı ile yapılacak.
Peki, Çin'in en büyük telefon markası hangisi? Xiaomi OPPO, Vivo, Huawei gibi Çin telefon markaları son yıllarda birbirleriyle yarışa tutuştular. Ortaya inanılmaz sonuçlar çıktı. OPPO, Xiaomi, Vivo ve Huawei gibi markaların ürettiği birçok telefon modeli Easycep sitesinde sizlere sunuluyor.
Bir diğer Çinli teknoloji devi Xiaomi, Oppo'ya göre daha genç bir şirket diyebiliriz. Şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi'nin temellerini 2010 yılında attı. Herkes için erişilebilir ve kaliteli teknoloji görüşüyle yola çıkan Jun, kısa sürede şirketi global bir şirket hâline getirmeyi başardı.
Gebze'deki fabrikasında üretilen Y serisi telefon ailesinde yer alan Y35 modelinin, satışta olan tüm vivo telefon modellerine göre yüzde 38 daha çok sattığını açıklayan vivo Türkiye, Y35 modelinin Türkiye'de üretilmeye başladığından bu yana, tasarımı ve 256 GB geniş hafızasıyla da vivo kullanıcıları tarafından yoğun ...
Gebze'de tesislerinde üretim yapan Vivo Türkiye, Çin, Güney ve Güneydoğu Asya'dan sonra 8. üretim merkezi olarak vivo'nun global üretim kapasitesini yıllık 200 milyon adedin üzerine çıkardı.
Dayıoğlu, telekomünikasyon, perakende ve e-ticaret kanallarından oluşan pazar stratejisindeki ortaklığının bir parçası olarak Türkiye'de ilk etapta çeşitli perakende mağazalarında ve online kanallarda vivo markalı cihazları tüketicilere sunacaklarını ifade etti.
5- VIVO. Geniş telefon yelpazesi ve teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken VIVO 2009 yılında Çin'de kurulmuştur. Akıllı telefonlar, akıllı telefon aksesuarları, yazılım ve çevrimiçi hizmetler sunan şirket 25,4 milyon sevkiyat, yüzde 8,1 pazar payı ile adını 6. sıraya yazdırıyor.
Türkiye'deki kullanıcılarla buluşan bu telefon aynı zamanda Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun da Resmi Akıllı Telefonu. Sektör lideri teknolojileri ve güçlü özellikleri ile vivo V25 5G, şık tasarımı ve güçlü performansının yanı sıra kullanıcılarına mükemmel fotoğrafçılık özellikleri sunuyor.
En Çok Satan Marka: Vivo Oldu
2022'deki 329 milyon telefona kıyasla sevk edilen toplam cihaz sayısı 268 milyon oldu.
Xiaomi, Oppo,Vivo ve Huawei gibi markalar sadece çin pazarında değil global akıllı telefon pazarında da artık önemli bir paya sahip. Bu yükselişle beraber, son yıllarda üretilen çin menşeili akıllı telefonlarda oldukça yenilikçi çözümler görüyoruz.
Honor Magic 5 Pro, DxOMark'ın testlerinden 152 puan alarak liderlik koltuğuna oturdu ancak dahası da var. Telefon aynı zamanda ekran testlerinde 151 puan alarak “en iyi ekranlı telefon” unvanına da sahip oldu.
2019'da başlayan ABD ambargosuna dek pek çok pazarda dikkatleri üzerine çeken Huawei, ambargonun ardından büyüme ivmesini neredeyse tamamen kaybetti. Hizmet gücünü artırmak isteyen marka bu doğrultuda yeni bir adım atarak bir başka Çin menşeili marka Oppo ile güçlerini birleştirme kararı aldı.
Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Xiaomi 13 modellerinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte neden iPhone kullandığına açıklık getirdi.
Xiaomi Corporation, 6 Nisan 2010'da Lei Jun tarafından kurulmuş ve merkezi Pekin'de bulunan Çinli bir elektronik şirketidir.
vivo, 2021 yılında Gebze'de açtığı Türkiye üretim tesisinin kapılarını gazetecilere ilk kez açtı. 20 milyon dolar yatırım ile Gebze'de hizmete giren vivo Türkiye üretim tesisi, Çin, Güney ve Güneydoğu Asya'dan sonra 8'inci üretim merkezi olarak vivo'nun global üretim kapasitesini yıllık 200 milyon adedin üzerine ...
Türkiye (Kocaeli) ve Pakistan'da (Faisalabad) yeni açılan tesislere ek olarak, vivo'nun üretim ağı, Çin (Dongguan, Chongqing), Hindistan (Büyük Noida), Bangladeş (Dakka) ve Endonezya'daki (Tangerang) üretim üslerini içermektedir. vivo globaldeki bütün üretim ağı ile yılda yaklaşık 200 milyon adet üretim kapasitesine ...
Çinli akıllı telefon üreticisi vivo, 2021 yılında Türkiye'de toplam 20 milyon dolarlık yatırımla hizmete giren fabrikasında yeni üretim bantlarını devreye alarak kapasitesini artırmayı ve daha fazla kişiyi istihdam etmeyi planlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri