Lazer uygulamaları batık görünümünü azaltabilir. Bacakları fırçalamak ve sonrasında ılık suyla duş almak bölgeyi yumuşatabilir. Cildin nemli olması batık görünümünün geçmesine yardımcı olur. Peeling yöntemini kullanarak bacaklarınızda kadife bir görünüm elde edebilirsiniz.
Batık problemi son çare olarak lazerle ortadan kalkmaktadır. Ortalama 5 seans sonrasında batıkların renginin açıldığını görebilirsin. Ayrıca tüy yapına ve cilt durumuna göre seansların uzayabileceğini de unutma. Düzenli olarak lazer epilasyon yaptırarak tüylerin köklerini en ince kıvama getirebilirsin.
Cildi ölü deriden arındırmak, batık tedavisi için düzenli uygulamanız gereken yöntemlerin başında geliyor. Bunun için en ideal zaman duştur. Buhar ve ılık su ile açılan gözenekler sayesinde derinin yumuşaması, cilt yüzeyindeki ölü derilerden kurtulmanızı kolaylaştırır.
Batık lekelerini onarmak ve vücut bakımını sağlamak için en iyi nemlendiricilerden birini kullanmalısın. Cilt bariyerini koruyan ve cilt yenilenmesini destekleyen kremler batık lekelerinin daha hızlı geçmesini sağlayabilir. Epilasyon yaptıktan sonra cildinin kurumasına izin vermeden nemlendiricini sürmelisin.
Batık kıl sorununda asıl tedavi kılları yok etmektir. Kıl olmayınca batık sorunu yok olur. Bunun için batık kıl sorunu olan kişiler mutlaka lazer epilasyon yaptırmalıdır. Şu anki teknoloji ile kılları yok etmenin en iyi yolu lazer epilasyondur.
İlgili 19 soru bulundu
Jilet, batığa iyi gelmez. Aslında, yanlış tıraş teknikleri ve jilet kullanımı batık oluşumuna neden olabilir. Tıraş olurken kılların büyüme yönünde hareket etmek ve tıraş sonrası cildi nemlendirmek önemlidir.
Bacakta batık olmasının nedenleri arasında epilasyon aletleri, jilet kullanımı, cilt tipi ve ağda olarak sıralanabilir. Bacakta batık oluşumu kılın, deri tarafından engellenmesi ve yüzeye çıkmaması sonucunda gerçekleşir. Bahsedilen batıklarla oynamak ya da onları kaşımak kalıcı izlere sebep olabilir.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Tüyleri çıkış yönüne ve nazikçe tıraş etmek gerekir. Ayrıca, duş sırasında ya da sonrasında, fazla yağ ve ölü deriden arındıktan sonra bacakları tıraş etmek çilek bacak görünümünü azaltacaktır.
Batık kıl, kılın derinin dışına çıkamayıp derinin içerisinde uzaması durumudur. Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür. Kıl kökü her seansta bir miktar hasara uğrar ve ilerleyen seanslarla beraber bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip olur. Kalıcı sonuçlara sahip lazer epilasyon ile batık kıllardan kurtulabilirsiniz.
Sonuç olarak, pürüzsüz bacaklara sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmak, epilasyon yöntemleri denemek, peeling yapmak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, anti-selülit ürünleri kullanmak ve güneş koruyucu kullanmak oldukça etkili yöntemlerdir.
Kan Dolaşımını Artırma: At kılı fırçası ile yapılan hafif masaj, cilt üzerindeki kan dolaşımını artırır. Daha iyi kan dolaşımı, cildin sağlıklı ve beslenmiş kalmasına yardımcı olur. Bu da cildin daha iyi işleyişini destekler ve batıkların oluşumunu azaltabilir.
Cilt bakımında büyük sorunlardan biri olan batıklar için birçok önleyici veya tedavi edici görev üstlenen ürün kullanılır. Bunların başında ise batık kremi gelir. Bu krem, üst derinin altında kalan kılların yüzeye çıkarılmasına yarar ve düzenli olarak kullanıldığında kısa sürede etkisini gösterir.
Özellikle ağda sonrası gelişebilen batık oluşumlarında peeling kadar etkili yöntemlerden biride kuru fırçalama yöntemidir.
Bacaklara aşağıdan yukarı, kalbe doğru düz hareketlerle. Karın ve kalça bölgesine dairesel saat yönünde hareketlerle. Yüz, göğüs, kalp bölgesi hariç ortalama 5-10 ovma hareketi yeterli olacaktır, cildi aşırı kızartmadan ihtiyacınız olduğu kadar.
Bacaklarınızı yıkayıp kurulayın ve üzerine bebek pudrası sürün. 1/4 bardak toz şeker, 3 yemek kaşığı limon suyu ve 1/2 su bardağı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı bir kavanoza aktararak iyice çalkalayın. Bacaklarınıza sürün ve 20 dakika sonra ovalayarak çıkartın.
Çilek bacak görünümünü geçirmek için kan dolaşımını hızlandırmayı ve bacakların kendini onarma sürecini başlatmayı deneyebilirsin. Kuru fırçalama yöntemi için bacaklarını aşağıdan yukarı doğru at kılı fırça ile tara. Bu adım sayesinde kalbine giden kan akışını hızlandıracak, hücre yenilenmesini hızlandıracaksın.
Kimyasal veya fiziksel peeling uygulaması çilek bacak görünümünün iyileşmesine yardımcı olabilir. Bir Epilatör Kullanmak: Tıraş bıçağı veya ağda kullanımı ciltte tahriş oluşmasına neden olabilir. Bu durum çilek bacak görüntüsü oluşumuna yol açabilir.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Eğer kıl dönmesi sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isterseniz bunun tek yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamaları sırasında lazer ışınları kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl kökünde kalıcı hasara neden olur. Böylece işlem yapılan bölgelerde bir daha kıl uzamaz.
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir.
Batık tüyler, tüy alma işlemi sonrası, tüyler yeniden uzamaya başladığında ve deriye doğru kıvrıldığında oluşur. Bu durum genellikle tıraş, cımbız veya ağda işleminden sonra gerçekleşir. Batık kılın oluşmasını etkileyen en büyük faktör, kılın yapısı ve çıkış yönüdür.
Ağda ve tıraş yapılan bölgelerde görülen iltihaplı kıl batması, bikini, kol ve bacak bölgelerinde görülmektedir. Kıl batmasında çıkacak nokta bulamayan kıllar deri altında gelişim gösterir. Buna neden olan ise ağdadır. Ağda, kılları köklerinden aldığı için kıllar yeniden çıkacak bir nokta bulamazlar.
Hastaların bir kısmı ne yazık ki vücutlarında fark ettikleri bu oluşumun kendi kendine geçebileceği yargısıyla tedaviyi ertelemektedir. Lakin bilinmesi gerekir ki, kıl dönmesi oluşumu ne yazık ki kendiliğinden geçmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri