Badem sütü, inek sütü gibi laktoz içermez. Bu özelliği sayesinde mide ve bağırsakların rahatsız olmasını engelleyerek rahat bir sindirim süreci yaşatır. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsak duvarlarını korur, bağırsakların sağlıklı olmasını sağlar.
Badem, içeriğinde bulunan yağlar ve posa sayesinde kabızlığa iyi geliyor.
Kalsiyum içeriği ile kemik gelişimini ve yoğunluğunu destekler. 65 yaş ve üzeri artan kalsiyum ihtiyacı için tercih edilebilir. Zengin mineral ve vitamin içeriği ile bağışıklığı güçlendirir. Kalp dostudur. Kolesterol içermez.
1 bardak badem sütü, günlük kalsiyum ihtiyacınızın %30'unu karşılar. İnek sütü laktoz içerdiği için, sindirimi zordur. Ancak badem sütü laktoz içermez ve şişkinlik, gaz gibi sorunlara neden olmaz. Tam tersine, içerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır, kabızlık gibi sorunlara da iyi gelir.
Sindirimi kolay olduğu için laktoz hassasiyetinde gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Cildi nemlendiren badem sütü, içeriğindeki b2 vitamini sayesinde saçları ve tırnakları güçlendirir.
İlgili 32 soru bulundu
Porsiyonu yaklaşık 165 kalori olan badem sütü, kilo vermeye yardımcı olan besinlerden biridir. Özellikle diyet listelerinde yer verilir. Çok fazla tüketildiğinde ishale neden olduğu için, aralıklı tüketilmesi önerilir.
- Laktoz içermeyen badem sütü mide rahatsız etmeyen bir özelliğe sahiptir. - Potasyum kalsiyum gibi mineraller açısından da oldukça zengin olan badem sütü ve vücudun ihtiyacı olan potasyum ve kalsiyum ihtiyaçlarını karşılar.
Bağırsakları Hareketlendirir
İçeriğinde bulunan yağlar ve posa sayesinde kabızlığa iyi gelir.
Badem sütünü kimler tüketmeli? Genellikle inek sütü alerjisi olanlar, ya da inek sütü tüketmek istemeyenler,laktoz intoleransı olanlar, koyu/keçi sütünü sindiremeyenler, veganlar tarafından tüketilebilecek sağlıklı bir süt alternatiftir.
Süt: Az miktarda süt tüketmek gaz ve şişkinliklerin önüne geçerken, çok fazla miktarda süt tüketmek ise kabızlığa neden olabilir. Sütün içerisinde yer alan bazı maddeler, kabızlığı tetikler niteliktedir. O nedenle sık sık kabızlık problemiyle uğraşanlar süt yerine yoğurt yemeyi tercih edebilir.
Her gün taze süt yapmak yerine birkaç günlük süt hazırlamak istenirse de hazırlanacak badem sütünü ağzı kapalı şekilde en fazla 3 gün içerisinde tüketilmek üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.
Badem sütü ne kadar içilmeli? Günde 1 bardaktan fazla tüketilecek badem sütü vücudun ihtiyacı olan mineral seviyesinin üstünde mineral alımına neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar günde 1 bardak badem sütü tüketmenin uygun olduğunu ifade ediyorlar.
İçerdiği Omega-3 ile kalp ve damar sağlığını koruyan bademin faydaları saymakla bitmiyor. Cinsel güç kaybı yaşayanlara ilaç gibi etki eden badem, çiftlerin yüzünü güldürüyor. Erkeklerde cinsel isteksizliği bitiriyor.
Kabızlığı önlemede etkili: Yağlı yiyecekler bağırsaklardaki kasların kasılıp gevşemesine yardımcı olarak bağırsak hareketlerinin artmasına neden olur. Posadan zengin yiyecekler ise bağırsağa su çekerek bağırsak hareketlerini artırıyor. Badem, içeriğinde bulunan yağlar ve posa sayesinde kabızlığa iyi geliyor.
Bağırsakları harekete geçirerek kabızlık ve ishale iyi geliyor. Süt ayrıca bağırsak sağlığı için oldukça faydalı. Bağırsakları çalıştıran süt böylelikle kabızlık çeken ya da ishal sorunu yaşayan kişilerin hayatlarını iyileştirmelerine yardımcı oluyor.
İnek sütü fincan başına (240 mi) 233 mg fosfor ve 366 mg potasyum içerirken, aynı miktarda badem sütü sadece 20 mg fosfor ve 160 mg potasyum içerir. Badem sütü, böbrek hastalığı nedeniyle potasyum ve fosfor alımını azaltmaya çalışan kişiler için uygun bir alternatif olabilir.
Hem hayvansal süt ürünleri gibi yüksek kalsiyum içeren hem %100 bitkisel olan bir ürün arayışındaysanız en iyi badem sütü markası diyebileceğimiz Alpro'yu mutlaka denemelisiniz. Alpro Şekersiz Badem Sütü, zengin mineral ve vitamin içeriğiyle en sağlıklı içecekler arasında bulunur.
Kalp dostudur ve bağışıklığı güçlendirir. Sağlıklı beslenmek, metabolizmasının çalışmasını desteklemek ve kilo vermek isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği badem sütü, kolesterol dengesine yardımcı olmanın yanı sıra bağırsak sağlığı için de oldukça faydalıdır.
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor.
Günde en az 8 bardak su tüketimi ihmal edilmemelidir. Düzenli bağırsak alışkanlığını sağlayabilmek için her gün düzenli bir ritimde güne başlanmalı, kahvaltı saati sabit tutulmalı ve kahvaltıdan ortalama yarım saat sonra tuvalete gitme alışkanlığı edinilmelidir.
Badem sütü, inek sütü gibi laktoz içermez. Bu özelliği sayesinde mide ve bağırsakların rahatsız olmasını engelleyerek rahat bir sindirim süreci yaşatır. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsak duvarlarını korur, bağırsakların sağlıklı olmasını sağlar.
Fındık, ceviz, badem, kuru üzüm, kuru incir ve kuru erik kansızlığa iyi gelen besinler arasındadır.
Badem aynı zamanda iyi bir E vitamini kaynağı. E vitamini bağışıklık sistemine yardımcı olmanın yanı sıra cilt ve göz sağlığı için de önemli bir antioksidan. Bazı ticari badem sütlerinde D vitamini de dahil olmak üzere ilave vitaminler oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri