Medikal estetik uzmanlarına Medikal Estetik Doktoru ya da Estetik Doktor denmektedir. Medikal Estetik ya da Estetik Doktorları estetik alanda çalışan hekimlerdir. Estetik alanında Cerrahi uygulamaları ve Operasyonları gerçekleştiren hekimlere de “Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı” denilmektedir.
Medikal estetik doktorlar veya bazen estetik doktorlar da denilen, estetik alana özel ilgisi olan 'pratisyen' hekimlerdir. Bu alanda çalışmak ve eğitim almak için sertifika kurslarına katılırlar.
Tıp fakültelerini bitirdikten sonra ameliyatsız medikal estetik uygulamaları ile ilgili uzun eğitimlerden geçerler. Medikal estetik hekimleri, cerrahi olmayan dermal dolgu, botulinum toksini enjeksiyonu, çeşitli lazerler, kimyasal soyma ve kilo verme programlarını uygularlar.
Halk arasında kısaca estetik cerrah, plastik cerrah olarak geçen ünvanı kazanmak için, öncelikle liseden sonra 6 yıl tıp fakültesi eğitimi almak gerekiyor. Akabinde uzmanlık sınavına girerek, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmak gerekiyor.
Tıbbi bir estetisyen olmak oldukça basit bir iştir. Medikal estetik uzmanı kursu, medikal estetik teorisi üzerine 4 haftalık çevrimiçi bir kurstan, daha sonra 2 haftalık klinik sınıf eğitiminden oluşur. Tıbbi estetik teorisindeki 4 hafta, yoğun programınızdan ödün vermek zorunda kalmadan her yere götürülebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Medikal estetik alanı, sadece tıp doktorlarının uygulama sahasıdır. Medikal estetik yaklaşımında klasik tıp bilgi ve birikimleri kullanılır; bu nedenle estetik her zaman, konusunda uzman hekimlerce yapılmalıdır.
Üniversite Sayısı: Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü toplam 19 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Plastik Cerrahi Uzmanlığı, Tıp Fakültesi eğitimi sonrası uzun bir ihtisas eğitimi ile gerçekleşen bir tıp dalıdır. Estetisyenlik ise, tıp eğitimi gerektirmeyen bir meslek eğitimidir.
Hemşirelerin Botoks veya Dermal Dolgu enjeksiyonlarını uygulamalarına izin verilmez sadece işlem sonrası hastaya bakım sağlayarak hekimlere asistanlık edebilirler. Botoks ve Dolgu işlemi kozmetik bir prosedür olarak kabul edilmektedir ve sadece lisanslı bir tıp hekimi tarafından uygulanabilir.
Deri yaşlanması, kırışıklıkları, sarkmaları, volüm kaybı, izler, lekeler, kılcal damarlanmaların tedavisi başta olmak üzere çok çeşitli estetik ve kozmetik alanda ameliyatsız tedavi seçenekleriyle hizmet veriliyor.
Ancak, Türkiye'de çalışan bir estetisyenin aylık brüt maaşı genellikle ortalama olarak 13.000 TL ile 24.000 TL arasında değişebilir. Bu rakamlar, estetik sektöründeki farklılıklara, çalışılan yerin büyüklüğüne ve iş tecrübesine göre değişebilir.
Estetik ameliyatlar genel olarak, ya dikkat çekmek, daha güzel görünmek ya da tedavî amacına yönelik olmaktadır. Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır.
bu yönetmelikle Güzellik Merkezlerinde çalışabilecek hekimler; Dermatoloji Uzmanları, Plastik Cerrahi Uzmanları ve Sertifikalı Hekimler olarak tanımlanmış, bu hekimler dışında güzellik merkezlerinde hekim çalışamayacağı hükme bağlanmıştır.
Estetisyen olmak için formal bir eğitim koşulu yoktur ancak üniversitelerin 2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü'nden mezun olan kişiler estetisyen olarak çalışabilir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlardan bu alanda eğitim ve sertifika alan kişiler de estetisyen olur.
Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin "Kuaförlük ve Cilt Bakımı" bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların "Güzellik Uzmanlığı" sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.
Yaşlanma belirtilerini geciktirmek ve daha genç bir cilde sahip olmak için yapılan estetik uygulamaları da estetisyanların görevlerindendir. Eğitimini tamamlamış, sertifikası olan, kişilerin cilt guzelliğini ve bakımını sağlayan uzman kişilere estetisyen denir.
Medikal doktor ne yapar sorusuna şu şekilde yanıt verilebilir: Gerekli tıbbi yöntemleri kullanarak hastalıkların teşhis ve tedavisini gerçekleştir. Takibinden sorumlu olduğu hastaların teşhis ve tedavi planlarını yaparak, uygulamalarını hemşire gibi diğer sağlık personelleriyle birlikte yürütür.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 4 yıllık bir bölüm değildir ancak lisans programına geçmek isteyen öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki bölümlere geçiş yapabilir: Kimya. Uluslararası İlişkiler. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü toplam 53 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Botoks, dolgu gibi işlemler, en doğru şekilde uzmanlık alanı deri olan Plastik, Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanları ve Dermatoloji uzmanları tarafından yapılabilir. Bu kişiler, size bu uygulamaları yapabilmek için 12 sene tıp eğitimi almış kişilerdir. Donanımları bu işlemleri tüm riskleriyle yönetmeye elverişlidir.
Ancak, Türkiye'de güzellik uzmanlarının botoks gibi tıbbi prosedürleri uygulama yetkisi bulunmamaktadır. Bu tür prosedürler, yalnızca yetkili sağlık profesyonelleri tarafından uygulanabilir. Bu nedenle, Türkiye'de bir güzellik uzmanı botoks uygulayamaz.
2) Botoks, dolgu gibi enjeksiyonla yapılan işlemler sadece muayenehane, poliklinik, tıp merkezi ve hastanelerde yapılabilir. Lazer, ultrason, radyofrekans, dermaroller, dermapen gibi uygulamalar sadece bu mekanlarda uygulanmalıdır.
Güzellik salonunda hekim istihdam edilse dahi hekimlik yetkisinde olan işlemlerin gerçekleştirilmesi yasaklanmış durumda. Güzellik merkezinden muayenehaneye ya da polikliniğe dönüşen yerlerde hekimler yetki alanlarına giren işlemleri yapabiliyorlar.
Botoks uygulamasının yalnızca uzman sağlık profesyonelleri tarafından yapılması gerekir. Dermatologlar, plastik cerrahlar ve bazen de nörologlar gibi branşlar botoks uygulaması yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri