Badem Sütünün Zararları
Badem sütünün insan sağlığına bilinen bir zararı yoktur. Ancak badene alerjisi olan kişilerde badem sütü kullanımı yan etki gösterebilir. Alerjen hassasiyeti kapsamında badem sütü kullanımı ile burun akıntısı, nefes darlığı ya da hapşurma gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Kalsiyum içeriği ile kemik gelişimini ve yoğunluğunu destekler. 65 yaş ve üzeri artan kalsiyum ihtiyacı için tercih edilebilir. Zengin mineral ve vitamin içeriği ile bağışıklığı güçlendirir. Kalp dostudur. Kolesterol içermez.
Badem sütü, inek sütü gibi laktoz içermez. Bu özelliği sayesinde mide ve bağırsakların rahatsız olmasını engelleyerek rahat bir sindirim süreci yaşatır. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsak duvarlarını korur, bağırsakların sağlıklı olmasını sağlar.
İçeriğindeki E vitamini sayesinde hücre zarının korunmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca selenyum içeriğiyle de bağışıklığı destekliyor, tiroid mekanizmasının sağlıklı bir şekilde çalışması sağlıyor.
İlgili 30 soru bulundu
Tirozin: Tiroid hormonunuzun fonksiyonlarını düzgün şekilde yerine getirebilmesi için avokado, muz, kabak çekirdeği, susam ve yumurta gibi besinleri tüketin.
Tirozin: Tiroit hormonunuzun fonksiyonlarını düzgün şekilde yerine getirebilmesi için tirozine ihtiyaç vardır. Bunun için; avokado, muz, kabak çekirdeği, susam ve yumurta gibi besinleri tüketmeniz gerekir.
Sindirim sorunlarına neden olmaz
Ancak badem sütü laktoz içermez ve şişkinlik, gaz gibi sorunlara neden olmaz. Tam tersine, içerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır, kabızlık gibi sorunlara da iyi gelir.
- Laktoz içermeyen badem sütü mide rahatsız etmeyen bir özelliğe sahiptir. - Potasyum kalsiyum gibi mineraller açısından da oldukça zengin olan badem sütü ve vücudun ihtiyacı olan potasyum ve kalsiyum ihtiyaçlarını karşılar.
Her gün taze süt yapmak yerine birkaç günlük süt hazırlamak istenirse de hazırlanacak badem sütünü ağzı kapalı şekilde en fazla 3 gün içerisinde tüketilmek üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.
İçerdiği Omega-3 ile kalp ve damar sağlığını koruyan bademin faydaları saymakla bitmiyor. Cinsel güç kaybı yaşayanlara ilaç gibi etki eden badem, çiftlerin yüzünü güldürüyor. Erkeklerde cinsel isteksizliği bitiriyor.
Badem, içeriğinde bulunan yağlar ve posa sayesinde kabızlığa iyi geliyor.
İnek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktozu içermemesi, özellikle laktoza alerjisi olanlar için, badem sütü büyük bir avantajdır. Lezzetli olduğu kadar düşük protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle besleyicidir.
İnek sütü fincan başına (240 mi) 233 mg fosfor ve 366 mg potasyum içerirken, aynı miktarda badem sütü sadece 20 mg fosfor ve 160 mg potasyum içerir. Badem sütü, böbrek hastalığı nedeniyle potasyum ve fosfor alımını azaltmaya çalışan kişiler için uygun bir alternatif olabilir.
Tatlandırılmamış badem sütü kan şekerini yükseltmez
Tatlandırılmamış badem sütü diyabet hastaları için de uygun bir alternatiftir. Şekersiz badem sütü düşük karbonhidratlıdır; bir bardak badem sütünde aşağı yukarı 1,5 gram karbonhidrat bulunur.
Hem hayvansal süt ürünleri gibi yüksek kalsiyum içeren hem %100 bitkisel olan bir ürün arayışındaysanız en iyi badem sütü markası diyebileceğimiz Alpro'yu mutlaka denemelisiniz. Alpro Şekersiz Badem Sütü, zengin mineral ve vitamin içeriğiyle en sağlıklı içecekler arasında bulunur.
Badem sütü, görünüşte ve kıvamda inek sütüne benzerlik gösteren zengin kremsi sütlü beyaz bir sıvıdır, süt ve laktoz içermez. Hastalıklarla mücadele eden bir antioksidan olan E vitamini bakımından doğal olarak yüksektir. Bir bardakta günlük önerilen E vitamininin %50'sini karşılar. Cildi güneş hasarına karşı korur.
Düşük kalorili olması ve yağsız içeriği sayesinde diyetlerde kullanılabilir bir besin maddesi olarak öne çıkıyor. Ayrıca bağırsak florasının düzenlenmesi vücutta biriken toksinlerin ve ödemin atılmasına destek veriyor. Badem sütü birçok faydasıyla zayıflamak isteyenlerin tercihi oluyor.
Badem sütü, glütensiz ve laktozsuz bir yapıya sahip olan bir süt türüdür.
Badem sütünün posa kısmına zeytinyağı, nişasta, limon suyu, tuz ile beraber ekleyip macun kıvamını alana kadar karıştırın. Yoğurt bu şekilde ortaya çıkıyor.
Badem sütünü direkt olarak içebileceğiniz gibi bazı tariflere de ekleyebilirsiniz. Örneğin badem sütü ile bir kahve yapabilirsiniz. Özellikle Latte'ye çok yakıştığı bilinir. Muhallebi gibi sütlü tatlılarda inek sütü yerine badem sütü kullanabilirsiniz.
Bebeklerde badem sütü kullanımı 2 yaş ve sonrası için uygundur. Aksi takdirde inek sütünde olduğu gibi allerjen durumlar baş gösterebilir. Eğer bir alerji durumu söz konusu değilse, mutlaka bebeklere, vitamin yönünden zengin ve destekleyici bir besin olan badem sütü verilmelidir.
Tiroit hastalığı olan kişiler de bol bol ceviz suyu tüketmelidir çünkü tiroide iyi gelir. Sinir sistemini düzenler. Böylece anti-stres özelliği yaratır denilebilir. Sinir sisteminizi işlemesi gerektiği yönde düzene sokarak sizi rahatlatır.
Yapılan bazı çalışmalarda fazla miktarda yeşil çay tüketiminin tiroid hormon salgısını azalltığı üzerinde durulmuştur. Günde 2 bardak yeşil çay tüketiminde herhangi bir sıkıntı oluşmamaktadır. Günde 5 gramı geçen tüketimde fare deneylerinde tiroid hormonlarında azalma gözlenmiştir.
Kahve, çay ve az miktarda alkolün tiroid hastalıkları ile ilgisi bulunmuyor. Kahve, alınan ilaç dozunun artırılmasına neden olabiliyor. D Vitamini ile ilgili az sayıda kanıt ise şimdilik faydası olmadığını gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri