Keskin bir koku ve tada sahip olan acı badem yağı ile karıştırılmamalıdır, tatlı badem yağı güzel bir aromaya sahiptir ve tat verici olarak kullanılmaktadır. Tatlı badem yağının tıbbi ve aromatik özelliği yüz yıllardır alternatif tıpta bilinmektedir.
Açık sarı renge sahip olan tatlı badem yağının kendine has karakteristik bir kokusu, yumuşak bir dokusu bulunmaktadır.
Orjinal badem yağı kokusuz olup, çakmak tuttuğunuzda yanmaz, özellikle saç bakımı için satılan bir çok yağın çakmakla yanıp yanmadığını kontrol ediniz, eğer yağ yanıyorsa saf değildir. Ayrıca saf badem yağının arka etiketinde içerik bilgisi olarak sadece prunus amygdalus dulcis oil yazmalıdır.
Badem ağacı tohumlarına uygulanan soğuk sıkım yöntemi sonucu elde edilen badem yağı ceviz tadında ve soluk sarı renge sahip bitkisel bir yağdır.
Kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Badem; zengin esansiyel yağ asitleri, karbonhidrat ve protein ve ayrıca oldukça besleyici vitamin ve mineral kaynağıdır. Bademin zengin B vitamini kompleksi ve çinko içeriği, cildi güzelleştirme özelliklerini destekler çünkü bu bileşenler sağlıklı görünen bir cildi geliştirmenin ve korumanın anahtarıdır.
Badem yağı içeriğinde yüksek miktarda e vitamini bulunur. Bu yüzden fazla kullanımı istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu sorunlardan en sık rastlananı ise tüylenmedir. E vitamini kıl köklerini besleyen bir vitamin olduğu için yüzde fazla kullanıldığında tüylenme sorununa sebebiyet verebilir.
Badem yağının düzenli ve doğru kullanımı saçta meydana gelen dökülmeleri azaltır. Kırılan saç tellerini onarmaya yardımcı olur. Saçın daha canlı görünmesini sağlar. Saç uzamasının daha hızlı ve sağlıklı gerçekleşmesini sağlar.
Saça uygulanan badem yağı saç tellerinin de kısa bir süre sonra kalınlaşmasını sağlar. Bu şekilde saçlar da oldukça güçlü bir yapıya bürünür.
Gelelim herkesin kafasındaki o soruya: “Tatlı badem yağı yüze sürülür mü?” Cevap veriyoruz: Evet! İçeriğindeki pek çok zengin bileşen sayesinde badem yağı, cildinin neredeyse ihtiyacı olan her şeyi sağlıyor. Ayrıca vücut için de kullanılabiliyor.
Bademlerin ezilmesi yoluyla elde edilen tatlı badem yağı, ceviz yağı gibi hafif bir kokuya ve soluk bir renge sahiptir. Zeytin yağının kıvamındadır ve zeytinyağı gibi yemek ve salatalarda kullanılır.
Badem yağını tüketecekseniz 2 haftada bir 5 gün ara vermelisiniz. Cildinize kullanacaksanız az miktarda her gün yüzünüze ve saçlarınıza, kirpiklerinize kullanabilirsiniz. Saçınıza kullanacaksanız şampuanın içine damlatırsanız her duşta kullanabilirsiniz.
Badem yağı saçları yumuşatır
Bu, saçınızın dokunuşta daha yumuşak olmasını sağlar. Saçınızda badem yağı kullanmak zamanla daha yumuşak bir doku sağlar.
Diğer birçok bitki gibi bademin de birçok çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerin çoğu yenebilirken acı badem, tüketilmesi pek de tercih edilmeyenler arasında yer alıyor. Yenebilir bademlerden elde edilen yağ tatlı badem yağı olarak anılırken, acısından elde edilen de acı badem yağı olarak geçiyor.
Badem Yağı, E vitamini ve antioksidan bakımından zengindir, bu özelliği ile cilt hücrelerini yeniler ve cilttteki lekeleri yok eder. Badem yağı cilt tonunu eşitler, ciltteki ton değişikliklerini giderir.
Durulamaya ihtiyaç yoktur, bu şekilde günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. Birkaç damla kullanıldığından saç tellerinin yağlanması gibi bir durum olmaz.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Bu yağı 2 günde bir kullanabilirsiniz. Ancak kullanım sırasında saç diplerine yedirmeniz gerekir. Saç uçlarına doğru sürerek tüm saçların bu yağdan yararlanmasını sağlamalısınız. Haftada iki ya da üç defa kullanabilirsiniz.
Badem yağı, gözenekleri açmaya ve temizlemeye yardımcı olur. Badem yağının içerisinde bulunan A, B ve E vitaminleri, sivilcelerin kurumasında oldukça etkilidir. Cildi temizledikten sonra geceleri hafifçe uygulayabilirsiniz. Yalnız akne problemi olanların tatlı badem yağını fazla kullanmamaları gerekir.
Badem yağı hem Hint yağının koyulaştırma etkisini arttıracak hem de saç köklerinizi besleyecektir. YAPILIŞI: Yeşil ceviz kabuklarını cevizden ayırdıktan sonra bir miktar su ile kaynatın. Kaynatılan suyu saçlarınıza uygulayın.
Tatlı badem yağı içeriğindeki güçlü bileşenler cildin hızlı bir şekilde derinden nemlenmesini sağlar. Cildi anında besler ve cilt bariyerini güçlendirmeye destek olur. Tatlı badem yağının içeriğindeki vitaminler cildin beslenmesini sağlar. Ciltteki lekelerin ve izlerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
Badem yapı cildi bu zararlı UV ışınlarına karşı korur, olumsuz etkileri azaltır. İnce bir yağ olduğu için cildin badem yağını emmesi oldukça kolaydır. Bu yüzden özellikle akneli ciltlerde kullanılması derinlemesine bir temizlik için etkidir.
KURU YÜZE İYİ GELEN YAĞLAR İLE TARİFLERİ
Kuru bir yüze sahipseniz kullanmanız gereken doğal yağlar badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, argan yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Argan yağı E vitamini ve Omega 3 içerdiğinden cildi nemlendirir ve kuru cildin nemlenmesini sağlar.
Özellikle ağız yolu ile tatlı badem çeşitleri yaygın kullanılmaktadır. Bu konuda acı badem yağı ise sabun olarak ele alınır ya da masaj için vücuda sürülerek kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri