E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
e-Devlet'e girdikten sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini yapabilir, şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
PTT AŞ'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri; kendileri adına yatan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
İlgili 30 soru bulundu
HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden ve HGS Mobil uygulamasından ulaşılabilmektedir. HGS ÜRÜN BAKİYEMİ VE GEÇİŞLERİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.
PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
Hasta bezi parası sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılmaktadır. turkiye.gov.tr üzerinden sisteme giriş yapmanız ve 'Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme' bölümünden geçmiş ödemeleri görebilirsiniz. Yukarıda ki butonu kullanarak e-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak ödeme bilgilerini görebilirsiniz.
E-Devlet'e Giriş Yapın: E-Devlet hesabınıza giriş yapın. Takasbank'ı Arayın: Arama kutusuna "Takasbank" yazın ve sonuçları görüntüleyin. Hesabınızı Kontrol Edin: Karşınıza çıkan Takasbank ekranında, BES hesabınızı kontrol etmek için gereken bilgilere ulaşabilirsiniz. Burada biriken paranızı görüntüleyebilirsiniz.
E-Devlet'e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz. Bir diğer biriken para öğrenme ekranı ise Şahıs ödemeleri.
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
Söz konusu hizmete hak sahiplerimizin ulaşabilmesi için E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kısmına "5543" yazıp arama yaptırması, çıkacak ekrandan "İskan Kanunu Borç Sorgulama" yazısının üzerine tıklayarak çıkacak ekrandan “uygulamaya git” demesi yeterli olacaktır.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
Kişilerin SGK'dan toplu olarak para iadesi alabilmesi için resmi başvuruda bulunması şarttır. Aksi halde kişilere otomatik olarak ödeme yapılmamaktadır. Kişilerin resmi başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri veya Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezlerine dilekçe ile yapmaları yeterli olacaktır.
Hızlı süren işlemlerden olan rapor parası ve emzirme yardımı genellikle 15 gün içerisinde yatar. Ancak tıbbi malzeme, yol ödemesi, diş ödemeleri gibi ödemeler en uzun süren ödemelerdir ve paranın yatması 2-3 ay sürer. Diğer ödemeler için ortalama bir tarih vermek gerekirse, 1-2 aylık bir süre diyebiliriz.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan çeşitli geri ödemelerine verilen genel ad, şahıs ödemeleridir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gönderdiği şahıs ödemeleri, dilekçe veya e-Devlet yoluyla banka hesabı eklemesi yaptığın hesaplara gönderilmekte.
Takasbank, Borsada gerçekleştirilen alım satım işlemlerinden doğan menkul kıymetlerin teslimi ve bedellerinin ödenmesine ilişkin taahhütlerle ilgili takasın yapıldığı ve BIST'da alım satımı yapılan menkul kıymetlerin fiziken saklanması zorunlu olan merkezi saklama kuruluşudur.
Takas edilmek istenen çek, alacaklı tarafın çalıştığı bankaya götürülür ve çekin takas edilmek istendiği belirtilir. Sonrasında banka, Takas Odası aracılığıyla, çek üzerine gerekli bilgileri ekler. Bu aşama çeki ciro etme işlemiyle oldukça benzerdir. Bilgileri eksiksiz bir şekilde yazılan çek, takasa gönderilir.
Bireysel Emeklilik Sisteminde Ne Kadar Para Biriktiği Nasıl Öğrenilir? E Devlet'e giriş yaptıktan hemen sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini Kısa bir sürede yapabilirsiniz.
SGK hasta bezi ödemelerini PTT'ye hasta adı ve hastanın TC kimlik numarasına yatırmaktadır. Bez yardımı alan kişiler PTT kart ile PTT ATM'lerinden veya PTT gişelerinden alabilmektedirler.
Devlet Hasta Bezi Ödemesi 2022 Fiyatları
Böylelikle Yeni SUT fiyatlarına göre SGK 2 aylık raporlarda bezin adet fiyatını 1,88 TL'sini karşılıyor. SGK 1 aylık Hasta Bezi ödeme tutarı 120 adet x 1,88 TL = 225,60 TL KDV hariçtir. KDV dahil 243,65 TL 'dir.
Öte yandan reçete gerekmektedir. Reçetede aylık 120 ya da 2 aylık 240 adet bez verileceği ifade edilmektedir. Bez için yardımlar maddi olarak değil, bez olarak yapılmaktadır. Bez almaya uygun olan kişiler herhangi bir eczaneye giderek bez alabilir.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
Aile yardımı miktarı 2023 yılı için arttırıldı. Şu anda yapılan en az ödeme 7200 TL olarak belirlendi. Ödeme için siz de e-devlet başvuru formunu doldurduktan sonra onay olarak PTT şubesine gidebilirsiniz.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri