BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Su Bağırsak temizliğinin en önemli öğesi bol bol su içmektir. Günde ortalama 8 ila 10 bardak su içmeniz önerilir. Böylece bedendeki zararlı toksinleri doğal yollarla atabilirsiniz. Bol bol su içmek yiyeceklerin sindirim sisteminde daha kolay ilerlemesini sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor.
Bağırsak çalıştıran meyve ve sebzeler kayısı, hurma, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller, erik, avokado, üzüm, pancar, ıspanak, pazı, enginar, kabak, lahana olarak da sayılabilir. Yulaf ezmesi, çiya tohumu, keten tohumu, zeytin ve zeytinyağı bağırsakları çok çalıştıran gıdalar arasında yer alır.
Tipik bir kolon temizlik seansı yaklaşık 30-40 dakika sürer ve ana tankın toplam hacim kapasitesi olan yaklaşık 25 lt. su kullanır. Genellikle, sadece bir su dolu tank gereklidir. Seansın sonunda, hasta artık kolonu tamamen boşaltmak için dik oturarak kalan bağırsak artıklarını rahatça boşaltabilir.
Internal Shower Nedir Ne İşe Yarar? Kabızlık gideren başlığı ile son zamanlarda oldukça duyulan, internal shower; 1 bardak suya 2 yemek kaşığı chia tohumu eklenir daha sonra 1-2 limon suyu ilave edilir ve sabahları aç karnına tüketilir. Bu karışım bağırsakları temizleyerek ve sindirime yardımcı olur.
İyi bir bağırsak temizliği ile değerlendirme ideal seviyede olur. İyi temizliğin kriteri, işlem öncesi tuvalete gidildiğinde temiz beyaz su geliyor olmasıdır. "ONAM FORMU": Sizden bu işleme başlamadan önce kolonoskopiyi kendi isteğinizle yaptırdığınızı belgeleyen bir "ONAM(: rıza) FORMU" nu imzalamanız istenecektir.
Ağızdan beslenme kesilip, damar yolu ile sıvı ve ilaçlar verilir. Ayrıca burundan takılan "nazogastrik tüp" adı verilen bir sonda ile midede biriken sıvı ve hava boşaltılarak kusma engellenir. Lavmanlarla bağırsakların boşalmasına destek olunabilir.
Bir limon suyu, bir tutam deniz tuzu ve biraz bal bir bardak ılık suda karıştırın. Bu çözümü sabahları aç karnına için. Bu içecek hem kolon temizliğini sağlayacak hem de daha fazla enerji daha iyi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Bir bardak elma suyuna iki çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ekleyin.
Sindirim sistemini çalıştırmak için uyandığınızda en az 1 ila 2 bardak su içmek iyi gelecektir. Ancak su tek başına işe yaramaz. Bol miktarda lifli gıda (meyve, sebze, baklagiller, kepekli tahıllar) yemek de sağlıklı bir bağırsağı destekleyecek ve sizi düzenli tutacaktır.
Bağırsakların çalışmasına yardımcı olacak besin önerileri arasında genel olarak; taze meyveler, kuru meyveler, kepekli tahıl türleri, bakliyat çeşitleri sıralanabilir. Bağırsakların çalışması adına; elma, brokoli, erik, kefir, yoğurt, limon, karpuz, biber, turşu, kivi gibi besinler tercih edilebilir.
Koşma, yüzme ve dans etme gibi kan dolaşımını hızlandıran egzersizler bağırsak aktivitesini düzenlemeye yardımcı olur. Yoga benzeri esneme egzersizleri de iç organlarımıza adeta masaj yaparak bağırsakları uyarır.
Bol su içmek dışkının yumuşamasına yardım eder. Kuru incir, kuru erik, kayısı, chia ve keten tohumu gibi liften zengin besinler tüketmek. Sinameki, karahindiba, nane ve yeşil çay gibi bağırsak uyarıcı çaylar içmek. Kefir, yoğurt ve lahana turşusu gibi probiyotikler yemek.
Kabızlığın çözümü lifli beslenmektir.
Meyve ve sebze yiyin. Ekmek, makarna ve beyaz pirinç yerine tam tahıllı ürünleri tercih edin. Gaz ve şişkinlik problemi yaşamamak için lif alımınızı yavaş yavaş artırın. Bir günde her zaman içtiğinizden en az 2-4 bardak daha fazla su için.
NORMAL DIŞKILAMA NASIL MEYDANA GELİR ? Yemeklerden sonra sindirilmeyen besinler ince bağırsakları geçip 2-3 saat içinde kalın bağırsağa ulaşır. Kalın bağırsak içine gelen artıklar ancak 2-5 gün içinde dışkı olarak dışarı atılırlar. Normalde kalın bağırsağa gelen atıklar sıvı haldedir.
Zayıflamada ilk yapılması gereken bu bağırsaktaki birikmiş atıklardan kurtulmaktır. Bu temizlik de ancak kolon hidroterapi ile mümkündür! Kolon hidroterapinin zayıflamada diğer önemli etkisi ise metabolizmayı hızlandırmasıdır. Tabi kilo almaya sebep olan hastalıkları önleyici etkisi de yadsınamaz.
Bağırsak Hareketlerini Hızlandırabilir
Zeytinyağı, müshil etkisine sahip bileşenler içerir.
7. Kahve, Sindirim Sürecine Yardımcı Olur
Kahvenin sindirimi kolaylaştırabilen bir etkisi vardır. İçerdiği kafein miktarı ile bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir etkiye sahip olan kahve bu sayede sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri