Eğer siz bulaşıkları önceden sudan geçirmişseniz sensörlere tabağın temiz olduğu algısı gönderirsiniz. Bunun sonucunda makineniz de bulaşıkları daha hafif bir yıkamadan geçirecektir. Dolayısıyla bulaşıkları makineden çıkardığınızda tam temizlenmiş olmadıkları fark edebilirsiniz.
Elektrikli ev aletleri üreticilerine göre, bulaşık makinesi kullandığınızda elde yıkamaya kıyasla 2,5 kat daha az enerji ve 3,5 kat daha az (35 litreye karşılık yaklaşık 10 litre) su kullanırsınız.
Halbuki bulaşıkları makineye koymadan önce sudan geçirmek, hatta elde yıkamak, makine deterjanının etkinliğini azaltıyor ve israftan başka bir işe yaramıyor. Bununla birlikte tabaklarınızı makineye koymadan önce mutlaka sıyırın.
Bulaşık makineleri ortalama 12 litre su ile bütün bulaşıkları yıkayabilir. Oysaki elde yıkama yapıldığında bu miktar yalnızca birkaç parçanın temizlenmesine yetebilir. Üstelik zorlu kirlerde uzun süre suda bekletme ve normalden daha fazla su kullanma durumu oluştuğu için harcanan su daha da artar.
Bulaşık makinenizin üst sepetine; bardakları, kupaları ve kaseleri iç kısımları aşağı bakacak şekilde yerleştirmelisiniz. Spatula, maşa, kepçe gibi büyük gereçleri de üst sepete yatay şekilde yerleştirebilirsiniz. Bulaşık makinesinin alt sepetine ise tabakları, geniş kaseleri, tencere ve tavaları dizebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Normal bulaşıklar için az miktarda Pril power gel kullanabilirsiniz; her 5 litre su için sadece 3 ml deterjana ihtiyacınız vardır. Zor bulaşıklar için ise her 1 litre su için 5 ml (1,5 yemek kaşığı) deterjan kullanın.
Ankastre bulaşık makinesi yerleştirme işlemleri, mutfak tezgahının altına yapılmaktadır. Bulaşık makinesinin tezgah altına yerleştirilmesi, kirli bulaşıkların, tezgah üzerinden kolaylıkla makine içerisine yerleştirilmesini sağlayacaktır.
Çoğu bulaşık için en uygun seçenek sıcak sudur. Sıcak su bakterilerden kurtulmaya ve yağları çıkarmaya yardımcı olur. Su tipik olarak 45 Santigrat derece üzeri olmalıdır; tabii her bardak yıkayışınızda termometreyle suyun derecesini ölçmeniz gerekmez.
Süzgeçler tıkalıysa suyu boşaltamayacağı için deterjanlı bırakabilir. Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak, bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında altta yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan bardak şeklindeki süzgeci tutup hafifçe sola çevirerek yerinden çıkarın.
Bulaşıklarınızın iyice temizlenmemesine neden olan sert su, bulaşıklarda leke bırakır ve mutfak aletlerine zarar verir. Bulaşık makinesi tuzunun, bulaşık makinenizdeki sert suyu yumuşatarak bulaşıklarınızın temiz olmasını sağlaması ve çizilmesini önlemesi, bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar sorusuna bir cevap oluyor.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Sert suların yumuşamasını sağlayan ve bu sayede bulaşıklarınızda oluşabilecek çizilmeleri önleyen bulaşık makinesi tuzu, her makinede mutlak suretle kullanılması ve düzenli olarak takibinin yapılması gereken bir malzemedir.
Çamaşır suyu makinenin ön yıkama gözüne konulmalı deterjanla karıştırılmamalıdır. Elde çamaşır yıkarken çamaşır suyu kullanımında ise çamaşırın doğrudan kıyafetin üstüne dökülmemesi, mutlaka su ile seyreltilmesi gereklidir.
Bulaşık deterjanları kirli tabaklardaki yemek kalıntılarına yapışarak görevini yapıyor. Eğer deterjan yapışıp temizleyecek bir şey bulamazsa işini de yapamaz. Bu da sadece yıkama programının daha az verimli olmasına sebep olmakla kalmaz, ayrıca deterjanı da ziyan etmenize sebep olur.
Tuz ve su yumuşatıcı
Bölgedeki su "sertse", yani kötü görünümlü kireç tortusuna sebep olan kireç içeriyorsa bulaşık makinesi tuzu kullanın.
Tek damlasıyla yağları temizleyen Cif Professional Bulaşık Deterjanı Elde Yıkama, bulaşıkları tertemiz ve pırıl pırıl yapar. On binlerce tabak yıkayabilen Cif Professional Bulaşık Deterjanı Elde Yıkama, aynı zamanda kolay durulanır ve durulama sırasında az suya ihtiyaç duyar.
*Sıcak suyla yıkanmak daha fazla temizlik ve hijyen demektir. Yüksek ısıda bakteriler daha kolay ölür bu sebeple sıcak suyla yıkanmak gözenekleri açar ve cildi temizler.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Eğer plastik ürünleri bulaşık makinenize atarsanız hasar görebilir ve tehlikeli olabilir. Buna plastik kepçeler, spatulalar ve saklama kapları da dahil. Bunun sebebi plastik ısıtıldığında BPA gibi kimyasalları serbest bırakması ve makineyi açtığınız anda kimyasalların ev ortamınızda salınmasıdır.
Yüksek sıcaklıktan dolayı deforme olabilecekleri için plastikler de bulaşık makinelerinde yıkanmamalıdırlar.
Kullandığınız deterjanda parlatıcı katkısı varsa, 3 konumuna alabilirsiniz. Hazne üzerinde düğme yoksa, bulaşık makinenizin üzerinde üç çizgi olan bir tuş sayesinde ayarlara ulaşabilirsiniz.
Mutfak bezleri nasıl yıkanır diyorsanız, çamaşır makinenizin deterjan gözüne beyaz sabun rendesini ekleyip ayarlanabilen en yüksek derecede tüm bulaşık bezi ve kurulama bezlerinizi yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri