Papatya çayı bağırsak kurtlarını kısa sürede bağırsaktan atan bir bitkisel destektir. Antioksidan etkiye sahip olan papatya çayı, bağırsaklarda meydana gelen kurtları temizleyecektir. Sabah ve akşam 1 fincan içilen papatya çayı sayesinde, vücudunuzu bu rahatsız edici durumdan arındırabilirsiniz.
Kıl kurdu tedavisi için genellikle elma sirkesi tercih edilir. Bir bardak suya 2 çay kaşığı elma sirkesi ilave edilip iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım her gün 2 bardak olacak şekilde düzenli olarak içilir. Dilerseniz içeceği tatlandırmak amacıyla karışıma bir tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
Tedavide anti-parazit ilaçlar, kullanılır. Bu ilaçların en yaygın kullanılanları; Albendazol (Albenza), Ivermektin (Stromectol) ve Mebendazol'dür. Bir ila üç gün boyunca alınan bu ilaçlar yetişkin kurtçukları öldürür. Hafif karın ağrısı veya ishal gibi yan etkileri olabilir.
Zerdeçal: Anti – parazit bir özelliğe sahip olan zerdeçal bağırsak kurdu tedavisinde oldukça etkilidir. Bu bitkiyi yemeklerinizde bolca tüketebilirsiniz. Kekik: Faydalı sonuçları ile bağırsak kurdunun tedavisinde çok sık tercih edilen kekik kısa sürede etkisini göstermektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Bilhassa uyurken sık sık ağızdan su akabilir ve parazitler ağız kokusuna da sebep olmaktadırlar. Dışkı kıvamı sık sık değişiyor ve ishale benzer bir hal alıyorsa bu da parazitlerin varlığını işaret edebilir. Mide bulantısı, kilo kaybı ve kilo alamama, gelişimde gerilik, ciltte kaşıntı da diğer belirtiler arasındadır.
Nar meyvesinin köklerinin kaynatılarak, elde edilen suyun bir kaç sabah ardı ardına aç karna içilmesi, kıl kurdunun düşürülmesinde etkili yöntemlerden biri olarak uygulanır. Her gece yatmadan önce 1 diş sarımsak yutmak, pek çok hastalıkta iyi etki gösterdiği gibi kıl kurdunun dökülmesinde de faydalı oluyor.
Bağırsak parazit enfeksiyonu ağızdan dışkı yoluyla yayılır. Bu, kirli su, yiyecek veya tuvalet kolları gibi yüzeyler yoluyla enfeksiyonu içerir. Bu parazitler ayrıca çocuk bezlerini değiştirmek veya diğer anal veya dışkı teması gibi kişiden kişiye temas yoluyla da yayılabilir.
Günlük olarak çamaşır ve yatak çarşaflarını değiştirmek: Yumurtalardan kurtulmak için bu önlem şarttır. Çamaşırları sıcak suyla yıkamak: Kıl kurdu yumurtalarını öldürmek için çarşafları, gecelikleri, iç çamaşırlarını, lifleri ve havluları sıcak suda yıkamak gerekir.
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Kıl kurtları yumurtalarını geceleri bırakırlar. Bu sebeple sabahları anal bölgeyi yıkamak vücuttaki kıl kurdu yumurtalarının sayısını azaltmaya yardımcı olabilir.
Bağırsak solucanlarının ortak belirtileri şunlardır:
Bağırsak solucanı olan bir kişi dizanteri yaşayabilir. Dizanteri dışkıda kan ve mukus ile ishale neden olan bağırsak enfeksiyonudur. Bağırsak solucanları ayrıca rektum veya vulva çevresinde döküntü veya kaşıntıya neden olabilir.
Kıl kurdu, yiyecekler, içecekler ya da parmak yolu ile kişiye bulaşabilmektedir. Yutulmuş olan yumurtalardan çıkan larvalar, ince bağırsakta birkaç hafta içinde kurda dönüşebilmektedir.
Kötü hijyen koşulları, kötü sanitasyon, el yıkama alışkanlığının olmaması, aynı yatağı, koltuğu paylaşma, elbise paylaşma, bulaşmayı arttırır. Yuva, kreş, huzur evi, yurtlarda sık görülür. Ağız yoluyla bulaşan yumurtalar bağırsakta açılarak 1- 2 ayda parazit haline döner.
Kasık Biti - Kıl Biti
Cinsel temas ile bulaşabileceği gibi başkasının kullandığı tuvaletten, iç çamaşırlardan ve yatak örtüsünden de bulaşabilir. Parazit kan emdikçe kaşıntıya neden olur. Dikkatli bir muayene ile parazit veya yumurtaları görülebilir.
Kıl kurdundan kurtulmak için elma sirkesi kullanmanız gerekir. Sarımsak ile birlikte elma sirkesinin bir kavanoza eklenip bir süre beklenmesi gerekir. D-Sonra bu bekleyen sirkeden bir bardak içerek tüm kıl kurtlarından kurtulabilirsiniz.
Fakat nadir olarak kadınlarda ağır ve şiddetli kıl kurdunun görülmesi kadınların üreme organlarında enfeksiyon oluşmasına neden olabilir. Kıl kurtlarının yumurtaları nadir olarak anal bölgeden vajinaya ve vajinadan uterus'a ve oradan da pelvik organlara yayılabilmektedir. Bu ciddi problemlere yol açabilmektedir.
Hava oluşmayan ortamlarda kurtların oluşup oluşmadığı merak ediliyor. Kurtlar hava alan veya almayan her ortamda oluşabilir. Gıdalarda yer alan bakteriler, zamanla yumurta bırakabilir. Oluşan yumurtalar zamanla gıdaların tüketilmemesi nedeniyle, kurtlara dönüşebiliyor.
Bağırsak kurtları düğümlenirse ishal ya da kabızlık yapar.
Kurt tedavisinde eğer hastanın vücudunda dolaşım varsa yüzde 100'dür. Antibiyotiklere dirençli tüm mikro organizmaları kurtlar ya yiyerek ya da salgıladıkları enzimlerle öldürüyorlar.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Parazit anal bölgeden vajinaya ulaşarak, uterusa ve pelvik organların etrafına ilerleyebilir. Bu durumda iç zarın iltihabı ve vajina iltihabı gibi sorunlar ortaya çıkabilir. İdrar yollarında yaşanan enfeksiyonlar, ağır istila durumlarının yaşandığı kadın bireylerde daha fazla görülür.
Kıl kurdunu döken yiyecekler arasında lezzetli bir atıştırmalık olan kabak çekirdeği de vardır. Bağırsak kurdu kabak çekirdeği tedavisi ile vücuttan atılmaktadır. Bunun için kabak çekirdeğini taze şekilde tüketmeniz gerekir.
Eğer parazitler nedeniyle bağırsak tahrişi oluyor. bu da kendini sürekli ishalle gösteriyorsa, gıda emilimi azaldığı için kilo alamama durumu ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri