Arzu ederseniz haşlayacağınız muzu birkaç saat beyaz sirkeli suda bekletin. Ardından muzun başlarını kesip tencereye alın ve üzerine 2 bardak kadar su ekleyin. Muzlar haşlanınca ocağın altını kapatıp, biraz daha demlenmesini bekleyin. Ilınan muzu süzün.
Muz kabuğu kaynatıp içmenin faydaları
Magnezyum, kaslarımızı gevşetmeye yardımcı olurken, muz kabuğundaki B6 vitamini de uyku döngümüzü düzenlemeye yardımcı oluyor. Basit bir tarifle, bu değerli besinlerden faydalanabilir ve daha iyi bir gece uykusunun tadını çıkarabilirsiniz.
Bir muzun kurutulmuş kabukları bir buçuk su bardağı eklenerek kaynatılır. Ortalama 15 dakika kaynatılan suya bir çay kaşığı tarçın eklenir. Daha sonra süzülerek içilir. Bunun yanı sıra taze hafif yeşil renkte olan bir adet muzu iyice yıkayın.
Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili bir madde. Potasyumla bir araya geldiğinde ise kasların gevşemesini sağlıyor. Dolayısıyla uyku için muhteşem bir yardımcı oluyor.
uykusuzluğa birebir gelen ve içerdiği potasyum ile magnezyum nedeniyle kas ve damarların da rahatlamasına yardımcı olan hoş aromalı içecek.
İlgili 28 soru bulundu
Hiperkalemi düzensiz kalp atışı, kas güçsüzlüğü ve geçici felce yol açabilir. Yüksek potasyum kan düzeyi ile gelen böbrek hastalıkları gibi diğer hastalıklara sahipseniz veya potasyum takviyeleri alıyorsanız, risk altında olabilirsiniz.
İçi kadar kabuğu da besleyici olan ve sayısız faydaya sahip olan muzun kabuğunda çok fazla miktarda demir, potasyum, B vitaminleri, C ve K vitaminleri bulunuyor. Ayrıca antioksidan, antifungal, antibakteriyel ve enzimatik özellikleri barındıran muz kabuğu bu yönüyle birçok derde de deva oluyor.
Magnezyum, kaslarımızı gevşetmeye yardımcı olurken, muz kabuğundaki B6 vitamini de uyku döngümüzü düzenlemeye yardımcı oluyor. Basit bir tarifle, bu değerli besinlerden faydalanabilir ve daha iyi bir gece uykusunun tadını çıkarabilirsiniz.
Bir adet muzu haşlayarak uykusuzluk sorununuzun üzerine sünger çekebilirsiniz. Muzu haşladığınız suyu afiyetle içtikten dakikalar sonra göz kapaklarınız ağırlaşmaya başlayacak. Bunun sebebi ise muzda bulunan potasyum. Günlük potasyum tüketimine dikkat edildiği takdirde uykusuzluk sorunu yaşamanız çok da mümkün değil.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Depolarda bekletilen muzların olgunlaşma hızını artırmak adına önceden karpit gazı kullanılırdı. Suyla birleştiğinde tepkimeye girerek asetilen gazı çıkaran karpit, meyvenin hızlı olgunlaşmasını sağlıyordu.
Muzları kişi başı 1 adet muz olacak şekilde ya mangalda ya da önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. 5 dakika pişiriyoruz. Kabuğunun rengi tamamen kararacak endişe etmeyin.
Lif açısından oldukça zengindir ve kabızlığa iyi gelir. Potasyum açısından zengin olan muz, böbrekler için de faydalıdır. Muz, kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Kan basıncını dengeler ve kalp kaslarını güçlendirir.
muz, iltihap önleme, tahriş olan bölgeleri iyileştirme ve cilt lekelerini geçirme gibi çeşitli faydalara sahiptir. Ayrıca muz kabuğu diş beyazlatmada doğal ürünler arasında en etkili besindir. Bu nedenle muzu sadece besin olarak güzellik ürünü olarak da kullanabilirsiniz.
Her gün 1 muz yemek; gaz, şişkinlik ve ishal gibi gastrointestinal (mide ve bağırsak) problemlere sebep olabiliyor. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız bunun geçici olduğunu ve muz yemeyi kesince biteceğini unutmayın. Orta boy 1 muz, 3 gramlık diyet lifi içeriyor.
Sağlıklı bir insan günde 7,5 muz yiyebilir
Ortalama bir muz 125 gram. Her bir muz 450 mg potasyum içeriyor. Bu da sağlıklı bir insanın tavsiye edilen potasyum seviyesi için en az 7,5 muz yiyebileceği anlamına geliyor.
Muz kış mevsiminde yetişen bir meyvedir. Sonbahar aylarında ekilen muz, 3-3,5 ay boyunca hasat edilebilir. Kasım ayındaki hasattan itibaren aralık, ocak, şubat ve mart aylarında muz tüketilebilir. Sonbahar ayındaki hasattan itibaren ilkbahar mevsimine kadar muz tüketimi yaygındır.
Muz kabuklarını varsa mutfak robotunuzun içerisine yerleştirin. Ardından birkaç dakika parçalayın. Eğer mutfak robotunuz yoksa muz kabuklarını kesme tahtası üzerinde çok minik parçalar halinde kesin. Bu işlemden sonra muz kabuğu gübrenizi doğrudan bitkilerinizin toprağına uygulayabilirsiniz.
Muz ve gazoz birlikte tüketilince midenizde öyle bir tepkimeye giriyorlar ki, inanmamak hayli güç. Her ikisi de asidik yapı da olan, muz ve gazozu, siz siz olun birlikte tüketmeyin.
Muzları dilimliyoruz, tereyağı tavada eritip muzları tavaya atıyoruz. Bir kere çeviriyoruz yağda hemen yumuşuyorlar zaten. Tarçını ekleyip bir kez daha çeviriyoruz ve altını kapatıyoruz. Kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederim.
Çok fazla muz yemek son derece tehlikeli olabilir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yetişkinlerin günde iki muzdan fazla yememesini öneriyor.
Muz mideyi sakinleştirir, kan düzeyini toparlarken kanı sulandırır...
Kabuğu yenilmeyen meyveler
Muz, kavun ve karpuz gibi meyveleri de yemeden önce yıkamak gerekli çünkü bu kabukları ne kadar soysak da bakteriler yenilebilir kısımda kalabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri