Bağırsak/kıl kurdu teşhisi nasıl konur? Kıl kurdu gibi parazitler dışkı ile atılabilmektedir. Gözle görülerek tanı konulabilmektedir. Yassı solucanlarda olduğu gibi parazitin son halkaları anüsten atılmakta ve sümüksü yapının görülmesi ve incelenmesi ile tanı konulmaktadır.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
En yaygın belirtiler anüs çevresinde kaşıntı ve uykuda huzursuzluktur. Kaşıntı genellikle geceleri daha kötüdür, çünkü kurtlar yumurtalarını bırakmak için gece anüse doğru hareket eder. Ayrıca vajinaya yayılabilir ve vajinal akıntıya neden olabilir.
Parazit solucanlarının bağırsaklarda yol açtığı enfeksiyon hastalığıdır. Hayatta kalmak ve üremek için vücutta kalmaları gerekirken, sadece insandan insana bulaşabilir. Genellikle bireyde kaşıntıya ve bazı rahatsızlıklara yol açar. Zarar verici bir durum söz konusu değilken, tedavisi kolay ve hızlı yapılır.
İlgili 16 soru bulundu
Kıl kurdu, bir parazit türüdür. Bağırsaklarda oluşur ve ilerlemesi durumunda anüsten dışarı çıkar.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Bağırsak kurtlarından kurtulmak için detoks içeceklere ihtiyacınız olacak. Bu içeceklerden biri de nar suyudur. Nar suyunu 7 gün boyunca günde 1 defa 1 fincan şeklinde tüketiniz. Nar suyu bağırsakların temizlenmesini ve kurtların dökülmesini hızlandıracaktır.
Bu da vajina iltihabı yani vajinit ve uterusun iç zarının iltihabı yani endometrit gibi sorunlara neden olabilir. Daha nadir vakalarda kıl kurdu enfeksiyonu idrar yolu enfeksiyonları, karın boşluğu yani periton boşluğu iltihaplanması ve kilo kaybı gibi diğer komplikasyonlara yol açabilir.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
İç hastalıkları yani dahiliye polikliniğe randevu alarak gidebilirsiniz. Ardından dahiliye bölümü ise gerekli gördüğü takdirde gastroenteroloji bölümüne randevu almanızı isteyebilir. Bu şekilde tedavini sürecine başlanmış ve bağırsak kurdunun tespiti yapılmış olur.
Günde içerisinde bunu tüketin. Zerdeçal Anti-parazit özelliği olan zerdeçalda bulunan köriyi parazitleri öldürmek için bolca tüketmek gerekir. Karanfil Karanfil birçok parazite karşı etkilidir. Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
Kıl kurdu ile ilgili bilinen en güçlü yöntemlerden birisi de, sirke ve sarımsak karışımıdır. Bir miktar elma sirkesi ve sarımsağı bir kavanoza koyup bir süre beklettikten sonra içmek, bağırsak kurtlarını dökmenin güçlü yöntemlerindendir.
Parazit dışkıda çıplak gözle görülebilir, birkaç santim boyunda ince bir parazittir. Parazitin yumurtaları ancak mikroskopla görülebilir. Parazitin yumurtaları dışkıda görülmez. Sabah hastanın makat bölgesine yapıştırılan seloteyp incelenerek konur.
Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Karanfil yağı ve çay ağacı yağı da kıl kurtlarına karşı etkilidir.
Sindirim ve boşaltım sistemi üzerinde çok önemli etkiler yaratan bağırsak kurdu kişinin kilosunu da etkileyebilmektedir. Zayıflamak isteyen birçok kişide bağırsak kurtları nedeni ile kilo verme durmaktadır. Bu nedenle gerekli tedavi sonrasında istenilen kilo verme de başlayacaktır.
Kıl Kurdu Evde Doğal Tedavi Yöntemleri
Özellikle papatya, zencefil, zerdeçal çaylarının tüketimi bu durumun geçmesine yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda sarımsakta düzenli olarak tüketilmesi önerilenler arasında yer almaktadır.
İbrahim Saraçoğlu bağırsak kurdu düşürücü kür!
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Anüs bölgesinde olan kıl kurtlarının yumurtaları vajinal bölgeye de yayılabilmektedir. Vajinaya yayılan kurtların yumurtaları vajinal akıntıya sebebiyet verebilmektedir. Cilt çok fazla kaşındığında açık yaralar oluşabilir. Ve bu açık yaralar daha sonra cilt enfeksiyonuna da neden olabilmektedir.
Parazitleri ve bağırsak kurtlarını sona erdirmek için sarımsak, bağırsak kurtlarının yok edilmesi için idealdir ve çiğ olarak tüketilebilir. Ancak aynı zamanda antelmintik özelliklerini koruduğu için aromalı bir yağ olarak günlük olarak da tüketilebilir.
Çörek otu yağı, bağırsak parazitlerinin baş düşmanı olarak bilinir. Yapılan birçok araştırmada çörek otu yağının kolon kanseri hücrelerinin oluşumunu engellediği görülmüştür. Aynı zamanda gaz, şişkinlik, mide ağrısı gibi problemlerin etkisini de azaltması ile sindirim sürecinin çok daha rahat olmasına yardımcıdır.
Karın ağrısı, bağırsak boşaltımında sorunlara ve kilo kaybına sebep olabilir. En yaygın belirti olarak; yutaktaki hareketleri tükürük bezlerini uyardığı için, uykuda salya akıntısı ile ortaya çıkar. Balık tenyasında Vitamin B12 eksikliği saptanır. Ayrıca tüm tenya vakalarında kanda eozinofili gözlenir.
Gaita mikroskopisi: Hastanın gaita örneğinin sulandırılarak mikroskop camına yayılması ve incelenmesi yöntemidir. Bu şekilde, özellikle gaita içinde yer alan parazitler ve onlara ait yumurtalar tespit edilebilir.
Parazitler, bir canlıya bağımlı olarak yaşayabilen ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar veren mikroorganizmalardır. Bu nedenle birçok hastalığa neden olmaktadırlar. Parazitler; iç ve dış parazitler olmak üzere ikiye ayrılır. Bağırsak kurtları iç parazitlere, bit, kene ve uyuz etkenleri dış parazitlere en güzel örnektir.
Küçük iplik parçaları gibi görünen bu parazitler 6 hafta kadar yaşayabilir. Kıl kurdu kişilerde daha çok kaşıntı ve rahatsızlık hissi verir. Tedavisi kısa sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri