Sertleşme süresi 8-12 saat olan ürünümüzün vibrasyona karşı dayanıklı olması ve vibrasyonu emmesi gibi özelliklerinden dolayı inşaat sektöründe tercih sebebidir.
Her iki tüp aynı ölçüde( Boyda) temiz bir yüzeye sıkılır ve bir çubukla iyice karıştırılır.Yapıştırılacak yüzeylerin önceden iyice temizlenmesinde netice açısından çok fayda vardır.Yapışma, oda sıcaklığında 10-12 saat sürer. Soğuk ortamlarda bu süre biraz daha uzar. Tam priz yapması birkaç gün sürer.
*Radyatör çatlakları ve delikleri tamirinde, su borularının onarımında, depo tamirlerinde, emniyetle kullanılır. *Mutfak eşyalarında tabak, tencere, tava vb. fayans, lavabo, mermer kırık ve çatlaklarında, akümülatör kırık ve çatlaklarında vb. işerde kullanılır.
Plastik, çelik, kauçuk, MDF gibi yüzeyleri tutkallamaya yarayan, ısıya dayanıklı, son derece kuvvetli, hızlı şekilde sabitleme özelliğine sahip yapıştırıcıdır. 404 yapıştırıcı, farklı yüzeyler için uygulanan tasarımlarıyla karşınıza çıkar.
Yapıştırıldığı yerde film ve dolgu yapma özelliğine sahiptir. Isıya dayanıklıdır. Elektrik geçirmez. Tam priz yaptıktan sonra suya, rutubete, solventlere ve asitlere dayanıklıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Siyanoakrilat veya Türkçedeki yaygın adıyla Japon yapıştırıcı; tek bileşenli, çözücü (solvent) içermeyen, çabuk kuruyan (2-50 saniye), ısı direnci yüksek olan, az bir miktarla yapışma sağlayan, çok küçük boşluklara bile nüfuz eden bir yapıştırıcı. Siyanoakrilat, endüstriyel kullanımda genellikle CA olarak kısaltılır.
Elinizdeki yapışkanı temizlemek için öncelikle elinize aseton dökün ve bir pamuk yardımıyla tıpkı oje siler gibi elinizi silin. Cam yüzeylerden Japon yapıştırıcısını silmek için asetonu yüzeye dökün ve cama zarar vermeden kazımaya başlayın. Asetonu dilediğiniz her doku için kullanabilirsiniz.
Çamaşır deterjanını doğrudan leke üzerine dökerek nemli bir bez ile ovalayarak kumaş ya da mobilyalardaki yapıştırıcı lekesini kolayca temizleyebilirsiniz. Masa, çanta ve ayakkabı gibi yüzeylere damlayan Japon yapıştırıcı lekesi için leke üzerine karbonat dökerek margarin ile ovalamalısınız.
- Her türlü ev eşyası tamirinden mobilyalara oto aksesuarlarından deri eşyalara kadar güvenle kullanılır. Tamir gerektiren her türlü alüminyum, demir, döküm gibi metallerde; porselen, bakalit, seramik, fayans ve cam gibi maddelerde hızlı çözüm sağlar.
Türk Malı .
PLUSLOK® 2480 kauçuk takviyeli siyah renkli hızlı yapıştırıcıdır şok darbelere sarsıntılara karşı diğer şeffaf yapıştırıcılara göre daha dirençli ve dayanıklıdır 120 dereceye kadar ısıya dayanır.Orta-yüksek yoğunlukta bir ürün olup 3-5 dakika içinde yapıştırma işlemini tamamlar.
İkiz Tüp iran(Arap) Yapıştırıcı
Hızlı kuruyan, genel amaçlı, epoksi bazlı, metalik yapıştırma ve dolgu malzemesidir. 5 dakikada donar, 20 dakikada yapıştırır, 1 saat sonra kullanıma hazırdır.
Bunların başında aseton gelir. Zira aseton ojeyi tırnaktan çıkarabilmek için temel bir solvent görevi görür. Böylece kolaylıkla parmaklarınızdan Japon yapıştırıcısını çıkarabilirsiniz. Özellikle aseton içeren oje çıkarıcılar bu konuda büyük kolaylık sağlıyor.
Yapıştırıcının uygulandığı yüzeyi hafifçe bastırarak birleştirmek ve hava sirkülasyonunun sağlandığı bir ortamda kurumaya bırakmak hızlı kuruma sağlayabilir. Ayrıca daha hızlı hava sirkülasyonu için saç kurutma makinesi gibi cihazlar da kullanılabilir.
Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkar: Başlamadan Önce
Bu yöntemde her evde kolayca bulunabilecek malzemelerden yararlanacağız. Sirke, aseton gibi ulaşılması kolay ve oldukça ekonomik ürünleri kullanarak kıyafetindeki yapıştırıcı lekesini çıkarabilirsin.
Japon yapıştırıcısı tutuculuğu çok kuvvetli olan bir yapıştırıcıdır ve tırnaklara uygulanması tavsiye edilmez.
Yıkama işleminden sonra acil hekim kontrolü için başvurmak gereklidir. Halk arasında “Japon yapıştırıcı” olarak bilinen siyanoakrilat yapıştırıcıların göze kaçması durumunda kurumasına fırsat vermeden antibiyotikli göz pomadı bol bir şekilde sürülüp acilen göz hekimine müracaat edilmesi gerekir.
Japon yapıştırıcısının elinize bulaştığı bölgeye 2-3 damla aseton damlatın. Derinizi yapıştırıcıdan ayırırken, yavaşça hareket ederek ovun ve cildinizdeki yara bandını çıkarırkenki gibi çok dikkatli olun. Bu işlemi dikkatli şekilde gerçekleştirmeniz gerekir, aksi taktirde derinizin yırtılması olasılığı vardır.
Japon yapıştırıcı ve yağlı boya gibi maddelerse, kolayca çıkarılamaz. Çıkarmak için deriyi kazımak da gerekmez. Deriyi tahriş etmeden, çıkarılabildiği kadar çıkarılır, kalan kısmı abdeste ve gusle mani olmaz.
Tutkalın daha hızlı kuruması için üfleyebilirsiniz ancak bunu çok uzun süre yapamayacağınız için size çok bir zaman kazandırmaz. Saç kurutma makinesini kullanarak soğuk hava vererek hızlıca kurutabilirsiniz.
Sıcak Su. Sıcak su da Japon yapıştırıcısını çıkarma konusunda etkili oluyor. Özellikle Japon yapıştırıcısı bir bölgeye sürüldüyse, o bölgeyi sıcak su içinde bekletebilirsiniz. Sıcak su yapıştırıcıyı yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırıyor.
Ortalama olarak, bir yapıştırıcının tamamen kuruması genellikle 24-48 saat arasında sürer. Ancak, bu süre, uygulamanın nasıl yapıldığına ve hangi marka yapıştırıcı kullanıldığına bağlı olarak değişebilir.
1-3 dakika boyunca yüzeylerin birbirinden ayrı kuruması beklenir ve tekrar pres yapılır. Kullanıma başlamadan önce 24 saat yapıştırıcının kürleşmesi beklenmelidir.
Japon yapıştırıcısı üzerine uygulayacağınız karbonat ile bağlayıcı bir doku oluşturacaksınız. Serptiğiniz karbonatın üzerine bir kez daha Japon yapıştırıcısı dökün ve son bir kat daha karbonat serpin. Bu işlemi tamir etmek istediğiniz çatlak ya da kırığın derinliğine göre birkaç kez tekrar edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri