Adetli kadınlar denize girmek istediklerinde karşılarına tampon seçeneği çıkar. Bakire olanlar ve bekaretine zarar vermek istemeyenler için tamponun hiçbir boyu tavsiye edilmemektedir. Tampon kullanan kişiler cinsel hayatını aktif eden kişiler olmalılardır. Denize girecek kişiler için en iyi seçim tampon kullanmaktır.
Bu noktada en çok ihtiyaç duyduğumuz şey siz kızların ve kadınların kendilerine inanması ve bu biyolojik olgunun hayatlarınız'dan sizi soyutlamasına izin vermemeniz. Adet dönemlerinde denize girmenin sakıncalı olduğuna dair yaygın inancın tıbbi bir temeli bulunmamaktadır. Adetliyken denize girmek mümkündür.
Bu yüzden Türkiye'nin regl külodu markası Peddon, regl dönemindeyken de denize güvenle girmek isteyen kadınlar için Pedkini regl mayosunu tasarladı. Pedkini regl mayosu yapısı gereği kanı sızdırmadan ve bulaştırmadan içine hapsettiği için regl döneminde denize girmek isteyen kadınlarda güvenle kullanılabilir.
Ancak regl döneminde denize girmek için tampon kullanılması gerekir. Bununla beraber tamponun doğru şekilde kullanımı da oldukça önemli. ADETLİYKEN DENİZE VEYA HAVUZA GİRMEK ZARARLI MI? Regl döneminde denize veya havuza girerken tampon kullanımın gerekebilir.
Genellikle adetin ilk iki veya üç günü kanama yoğun olarak gerçekleşir. Kişi bu dönemde denize veya havuza girmek istiyorsa vajen içi tampon kullanması gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Aslında, birçoğunun atletik çabaları sebebiyle düzenli dönemleri bile mevcut değildir. Bununlar birlikte, dönemlerinde olan yüzücülerin birçoğu, havuzun etrafında turlarken, kan akışlarını kontrol altında tutmak için tampon veya adet kupaları kullanmaktadırlar.
Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir. Aksi halde havuza girilmemelidir. Çünkü havuz pedi kullanmadan havuzun içerisinde yüzerken ilk etapta su basıncı ile kan su ile karışmasa da kanama devam ettiği için kısa sürede kan havuzda/denizde su ile karışır.
İlk gece kanamasının az oluğu durumlarda denize ve havuza girilebilir.
Adet kesici şeyler arasında bol su tüketmek, sirke içmek, limon ve doğal bitki çaylarının tüketilmesi ilk sırada gelmektedir. Adet kesici şeyler arasında vitaminler de en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Regl döneminde ilaç tüketimi adetin kesilmesine neden olmaktadır.
Adet olmak kadınların denize gitme planlarının önüne geçebilir. Çünkü adetli bireylerin denize girdiklerinde üreme yollarının mikrop kapma riski vardır. Ancak tampon kullanan kadınlar bu riskin önüne geçerek denize girebilirler.
Regl destek külodu, deniz veya havuz gibi su aktiviteleri için uygun değildir.
Tatil dönemleri için kadınları uyaran Dr. Ceydeli, “Adet kanamasının olduğu günlerde deniz, havuz, sauna, hamam gibi yerlere girilmemeli. Tatilde tamponlar kullanarak denizden faydalanılabilir ancak bu tamponlar 2 saatte bir değiştirilmeli” şeklinde konuştu.
Reglken duş alınabilir. Tek şart ayakta duş alınmasıdır, küvette oturmak uygun değildir.
Evet, tampon kullanarak denize girmek mümkündür. Tamponlar, regl dönemindeki kadınların kanı emerek sızıntıyı önlemek için kullandığı hijyenik ürünlerdir. Denize girmek için tampon kullanmak, regl sıvısının suya geçmesini engeller ve rahat bir deneyim sağlar.
Doğru yerleştirildiği sürece tamponun varlığı hissedilmez. Günlük yaşamda, spor aktivitelerinde, havuzda veya denizde tampon kullanılabilir.
Kullanabildiğiniz en düşük emici tamponu kullanın ve denize girdiyseniz tampon değiştirme süresini 2 saatin altına düşürün. Adetinizin çok hafif olduğu zamanlarsa tampon kullanmaktan kaçının; onun yerine günlük ped kullanmayı tercih edin.
Parlakgümüş, 'Halk arasında sık korkulan yan etkilerden bir tanesi ağrı kesicinin adeti azaltacağı veya keseceğidir. Ağrı kesicilerin bir kısmı adet miktarını azaltabilir. Ancak bunun sağlık üzerine gösterilmiş hiçbir olumsuz etkisi yoktur.
İbuprofen veya naproksen sodyum gibi NSAID'ler, adet kan kaybını azaltmaya yardımcı olur. NSAID'ler, ağrılı adet kramplarını (dismenore) rahatlatmanın ek yararına sahiptir. Traneksamik asit. Traneksamik asit, adet kan kaybını azaltmaya yardımcı olur ve sadece kanama anında alınması gerekir.
Efsane: Bu dönemde duş almak ya da ilaç kullanmak zararlıdır. Regliyi keser. Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir.
Yeterli ön sevişme ile vajinada sağlanan sulanma yeterli ise, eşlerin doğru zaman ve doğru yerde ise (kapıda kanlı çarşafı görmeyi bekleyenler yada kalabalık yaşayan aileler) ilk gece cinsel ilişkide hiçbir ağrı, acı olmaz. Kanama kızlık zarının yapısına göre hiç olmayabilir veya olabilir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Dr. Gürkan Zorlu, uyarıyor: "Çiftler ilk kez cinsel ilişki yaşayacaklarsa, havuza ve denize girerken dikkat etmeliler. Çünkü mikrop kapıyorlar ve özellikle kadınlar bu dönemde; vajinal akıntı, sistit, yanma ya da idrara sık çıkmaktan şikayet ediyorlar"
Enfeksiyon hastalıklarına karşı bu tedbirleri alın
Durgun ve kirli sularda, yüzeyi köpüklü ve yeşil görünümde olan denizde yüzmeyin. Havuz ve deniz suyunu mümkünse yutmayın. Suya atlarken burnunuzu kapatın. Ciltte sıyrık ve kesik alanları varsa, yüzme sonrasında temiz su ve sabunla cildinizi temizleyin.
Bilinenin aksine yüzmek kasları gevşettiği için adet dönemlerinde sancı çeken bayanların ağrılarını azaltmakta da yardımcı olmaktadır. Adetliyken tampon ya da menstrual kaplar kullanılarak havuza girilebilmektedir. Sağlık ya da dini açıdan herhangi bir engel yoktur.
Peki, plaja giderken nasıl giyinmeli? Sahil veya havuz kenarına giderken bikini veya mayolarınızın üzerine hafif bir pareo, kimono veya kaftan giymeyi tercih edebilirsiniz. Ayak tabanlarınızı rahat ettirecek açık ayakkabılar veya terlikler, elbette şıklığınızı tamamlayacak renk ve dokularda olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri