Ailenizin bayram ruhunun raf ömrünü bir yıla kadar uzatmak ve bir akşamda bir kova şeker yemenizi engellemek için tüm bayram şekerlerini dondurucuya atabilirsiniz.
Şekeri, özellikle ocak ve doğalgazdan uzak, kiler gibi bir ortamda saklamak gerekir. Şekeri kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmek gerekir. Özellikle küp şeker, nemden etkilendiğinde üzerinde bir takım değişmeler meydana gelebilir. Şekeri saklamak için buzdolabı ve derin dondurucular uygun değildir.
Şeker ve çikolataların serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Kopuz, çikolata bazlı ürünlerin 15-20 derece arasında kuru ve temiz bir ortamda, keskin kokuların bulunmadığı bir yerde saklanması gerektiğini söyledi.
Şekerin tüm türleri bozulmadan yıllarca muhafaza edilmeye müsaittir. Hava almayan plastik poşetlerde muhafaza edebilirsiniz şekeri.
Az almak ya da fazla almak kişilerin bayramlarda sorun yaşamasına neden olabilir. Bayram şekeri çeşitleri içerisinde seçim yapılırken mutlaka son kullanma tarihleri incelenmelidir. Bu şekilde şekerlerin taze ya da bayat olduğu anlaşılabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Hava almayan ambalajlarda saklanan şekerler, son tüketim tarihi geçse bile güvenle tüketilebilir.
Nem ve kokudan uzak kalan toz şeker yaklaşık 1-2 yıl boyunca bozulmadan formunu korur.
Sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi bulunan akide şekerinin uzun süre saklanabilmesi için mutlaka güneş görmeyen gölge bir ortamda bulundurulması gerekir. Bunun yanı sıra akide şekeri sıcak ortamlarda çok daha kısa sürelerde bozulacağı için serin bir ortamda saklanması gerekir.
Her evde mutlaka bulunan malzemeler arasında ilk sıralarda yer alan şeker, ister esmer, ister beyaz olsun bozulmadan yıllarca muhafaza edilebilir. Hava almayan plastik poşetlerde sakladığınız sürece son kullanma tarihi geçse bile şeker bozulmaz.
Şeker üretiminde uygulanan saflaştırma işlemleri sırasında şekerin bileşimindeki tüm nem alınır. Bu durum şekerin sertleşmesini ve daha dayanıklı hale gelmesini sağlar.
Bayram şekeri çikolata 30 derecenin altında, oda sıcaklığında, serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Çikolata ambalajı, ürünün güzelliğini ve yeme deneyimini korumada önemli bir unsurdur.
Badem Şekeri ürünümüz %100 şekerden imal edilmiş olup herhangi bir katkı ve koruyucu madde kullanılmamıştır. Oda sıcaklığında (7) gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.Tüketilmediği takdirde renk değişimi meydana gelebilir.Bu sorunun önüne geçmek için derin dondurucuda muhafaza edilmesi tavsiye edilir.
Gıda kaynaklı hastalıkları önlemek için, bir saat içinde yemeyeceğiniz elmaları buzdolabında saklamak en iyisidir. Soğutulmuş elma şekerleri, atılmadan önce iki haftaya kadar dayanabilir.
Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır.
Şeker kolay böceklenen bir bitki olduğundan bu ilaçların kullanılması gereklidir fakat kullanılan kimyasalların insan üzerindeki etkilerinin araştırılmaması çalışanların zehirlenmelerine hatta ölümlerine neden olabilir.
Tavuğun son kullanma tarihi geçmiş ise tüketmeniz önerilmez. Tarihi geçmiş tavuk buzdolabında ise asla tüketilmemelidir. Fakat tavuk satın aldıktan sonra eve gelince buzluğa attınız tarihi geçmiş olsa da buzluktan çıkarttınız zaman yiyebilirsiniz. Unutmayın dondurulmuş tavuk tarihi geçmiş olsa da yenilebilir.
Akide Şekeri Nasıl Muhafaza Edilir? Evinize akide şekeri alıyorsanız havayla temas etmeyen temiz cam kavanozlarda saklamaya özen gösterin. Böylelikle tazeliğini daha uzun süre koruyabilirsiniz.
Beyaz çikolata uygun koşullar sağlandığında en fazla dört ay muhafaza edilebilir. Eğer daha uzun süre saklamak istersen derin dondurucu kullanabilirsin.
İÇİNDEKİLER :Toz Şeker, İçme Suyu, Doğala Özdeş Aroma (Tarçın), Asitlik Düzenleyici (E334 Tartarik Asit), Renklendirici (E129). MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır.
Tokluk kan şekeri yani besin alımından 2 saat sonra ölçülen kan şekeri değeri 140 mg/dl'ye kadar normal kabul edilir. Bu değer 140-200 mg/dl arasında olduğunda pre-diyabet (gizli şeker) durumu söz konusudur. Tokluk kan şekerinin 200 mg/dl'nin üzerine çıkması ise şeker hastalığını ifade eder.
Normal bir bireyde kan şekeri 2 saatlik süre zarfı sonunda 140 mg/dl'nin altındadır. 2.saat kan şekeri 140 ila 199 mg/dl arasında seyrediyorsa gizli şeker, 200mg/dl üstünde değer alıyorsa şeker hastalığı tanısı konur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri