* Hastel Baklavalık yufka Helal gıda belgesine ve ts en iso 9001:2008 kalite yönetim sistemi, ts en iso 22000:2006 gıda güvenliği yönetim sistemi belgelerine sahiptir.
Hazır baklava yufkalarında sistein tehlikesi çok yüksektir. Ucuz olması sebebiyle genellikle berberlerden toplanan insan saçı ve domuz kılları sistein için en çok kullanılan hammaddedir.
Ürün çeşitlerini sürekli arttıran; ISO 22000:2005 Gıda Güvenirlik Sistem Belgesi, ISO 9001:2008 Kalite ve Sistem Sertifikası, Helal Belgesi, TSE Hizmet Yeterlilik Sertifikalarına sahip olan YUFBİ, başta yufka çeşitleri (Baklavalık, Böreklik) olmak üzere üretim ve satışını yapmaktadır.
ince ince açılan, bir tepsi baklava için üst üste 70 tane konan yufkadır. güllüoğlu na göre baklava yufkası, yufkanın ardını görecek kadar şeffaf olmalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Baklava hamuru malzemeleri:
1 kg un. 3 adet yumurta sarısı 2 su bardağı su. 1 tatlı kaşığı sirke (elma ya da üzüm)
Baklavalık yufkanın içinde yumurta var mı? Baklava yufkası incecik açılmalı, içine esnek ve dayanıklı olması için yumurta, piştiği zaman gevrek olması için de limon ya da sirke eklenmeli. Yumurta eklediğiniz hamur daha kolay açılır, açarken yırtılmaz. Aynı zamanda yumurta baklava hamuruna lezzet de katar.
Tartışma konusu ise; yufkada, hamurda ve baklava gibi unlu mamullerde içeriğinde L-Sistein adı verilen katkı maddesi kullanılıp kullanılmadığı. İçeriği toz haline getirilmiş hayvan kılı olarak bilinen bu madde hamura esneklik katarken, üretilim hızını da ikiye katlıyor.
AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir.
Unlum Baklavalık Böreklik Yufka aşırı işlenmiştir. Vejetaryen,Vegan,Helal diyet tercihleri için tüketime uygun. Propionik asitin kalsiyum tuzudur.
Yufkada dediğim gibi maya yok katkı maddesi de yok, ne var; un var, tuz var. Evde yufka yapmak isterseniz aynı şekilde yaparsınız. İyi yapılmış yufkayı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz, kilo bile almazsınız.
Baklavalık un üretiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin durum buğdayı olarak bilinen Zenit çeşidi de tercih edilen buğdaylar arasındadır. Durum buğdayının sert yapısı baklavaya gevreklik kazandırır. Unun partikül iriliği arttıkça baklavanın şerbet çekme özelliği de artmaktadır [4].
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz.
40 kat yufka diye bir gelenek vardır baklava yapımında. Bunun için yufkaların aynı incelikte olması gerekir ancak aynı boyutta olması şart değildir.
Ekmek Tebliği'ne göre ekmeğin üzerinde etiket olmalı ve ekmek poşetle satılmalıdır. Ekmeğe domuz vb. ürünlerden elde edilen katkılarında etiketine yazılması etiket tebliğine göre zorunluluktur. Ancak bütün bunların hiçbiri yapılmamaktadır.
Tüketicilerin domuz kılı fırçası olduğunu anlamasının tek yolu kılların her birine bakmaktır; kılların her biri üç çatallı bir yapıda ise, bu domuz kılı olduğu anlamına gelir. Keçi veya koyun tüyleri ise sivri uçludur.
Baklava Ortadoğu, Güney Kafkasya, Doğu Avrupa, Mağrip olmak üzere oldukça geniş bir coğrafyada pişiriliyor. İsminin Farsça ya da Arapçadan geldiği ve Osmanlı mutfağında oldukça önem kazandığı konusunda hemfikir birçokları. Bazı araştırmacılar ise baklavanın Bizans mutfağına dayandığını söylüyorlar.
Baklavanın ana maddesi un olduğu için verdiği enerji yüksektir. Hamurun içine konulan süt ve yoğurt ile hamurun vitamin ve mineral içeriği ve protein değeri artırılmaktadır. Süt ve yoğurtta A, B1, B2, B3, D, E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve fosfor mineralleri ve laktoz bulunmaktadır.
AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 Tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir. Bu tarihten önce Yunanlılar kültürümüze ait herşeyi sahiplendikleri gibi bu ürünü de sahiplenmeye çalışmıştır. Ancak Türkiye uluslararası arena da bu ürünün yapım ve isim hakkının kendisine ait olduğunu kanıtlamıştır.
Un ve ekmekte kullanılan, domuz ve insan saçından elde edilen bir katkı maddesi olan L-Sistein. Bu madde Çin'de üretilmekte ve diğer ülkelere ihraç edilmektedir. E920 koduyla bilinen L-Sistein maddesi, insan saçı, kanatlı hayvanların tüyünden ve domuz kılından elde edilmektedir.
Aktif kuru hamur mayası. Domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürün yoktur. Koruyucu atmosferde ambalajlanmıştır.
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır. Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır. Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır. Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
yarım çay kaşığı tuz. 1 su bardağı ılık süt.
Baklava Neden Hamurlaşır? Baklavanın hamurlaşmasının en büyük sebebi, yufkaların yeterince ince açılmış olmamasıdır. Eğer yeterince ince açılmamış yufkalar kullanır ve sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökersen baklavan hamurlaşır. Bunun önüne geçmek için usulüne uygun, kâğıt gibi incecik açılmış yufkaların olmalı.
Bunun yanı sıra, paketi açar açmaz hepsini çıkarmak yerine yufkalarınızı teker teker çıkarıp pakette kalan yufkaların üzerini hava geçirmeyen bir naylon örtüyle kapalı tutabilirsiniz. Böylece kurumayı yavaşlatmış olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri