Bakü, Azerbaycan'ın en pahalı şehirlerinden biridir. Yaşam maliyeti yüksek, bu da dışarıda yemek yemeyi daha da pahalı hale getiriyor. Yiyecek maliyetine ek olarak, ziyaretçiler eğlence ve ulaşım maliyetleri için de bütçe ayırmalıdır.
Bakü'de başka yerlerden daha temiz ama yine de içilebilir değil. Azerbaycan'da ortalama yaşam maliyeti kira hariç 745AZN (440 $). Kira genellikle ayrı bir maliyet olarak sayılır. Azerbaycan, kesinlikle yurtdışındaki diğer eğitim destinasyonlarından daha ekonomiktir, ancak komşusu Gürcistan kadar ucuz değildir.
Bakü için pahalı ya da ucuz bir şehir diyemeyiz, ülkemizle hemen hemen aynı fiyatlara sahip. Bu konuda kararı sen verebilirsin. Taksi kullanmayı düşünüyorsan bu konuda uyarabiliriz, taksi ücretleri çok değişken ve bize göre pahalı.
Azerbaycan ekonomik yaşam koşulları ile dikkatleri çekmektedir. Özellikle ülkenin güçlü ekonomisi sayesinde ortalama 1000 – 1500 dolar gibi bütçeler..
Temel gıda ihtiyaçları arasında olan ekmek, su, kuru gıdaların fiyatları 30 qepik ile 5 manat arasında değişmektedir. Örneğin ekmek 40 qepik, su 1 – 1.6 manat, kuru gıdalar ise 1-5 manat arasında markasına, kilosuna ve alındığı yere göre değişmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Azerbaycan'da Türk Lirası geçerli değildir. Azerbaycan'da alışveriş yapabilmek için paranızı Azerbaycan para birimi olan Manat'a çevirmeniz gerekmektedir.
Kalite açısından benzin ihtiyacının büyük istasyonlardan giderilmesi ve Azerbaycan'ın para birimi Manat bulundurulması uygun olacaktır.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir anlaşma ile Azerbaycan ve Türkiye arasındaki vize ve pasaport şartı kaldırılmıştır. 90 güne kadar yapılacak turistik seyahatlerde iki ülke vatandaşlarından vize, pasaport istenmemektedir. Azerbaycan'a girişte de yine çipli ve fotoğraflı kimlik kartı göstermek mecburidir.
Bakü petrolüyle, Hazar Denizi'nin tam ortasındaki bayrağıyla, parklarıyla, havyarıyla ve zerdüştlerin tapınağıyla meşhurdur. Öncelikle petrol kokan bu şehrin benzin fiyatları bizim ülkemizin benzin fiyatlarından 8 kat daha ucuzdur. Bakü Hazar Denizi'nin tam ortasında olan dünyanın en büyük bayrağına sahiptir.
Bakü, Azerbaycan'ın başkenti olup, aynı zamanda en gelişmiş kentidir. Sürekli gelişmeye devam etmektedir. Kent konum olarak Hazar Denizi'nin batı kıyısında bulunmaktadır. Çok büyük bir iç deniz olan Hazar Denizi kıyılarında birçok plaj, sahil, eğlence ve mesire yeri barındırmaktadır.
Başkent Bakü başta olmak üzere Azerbaycan dünyanın en güvenli ülkelerinden biri. Maalesef pek çok ülkede turistlerin baş belası olan “hırsızlık, kapkaç ve taciz” gibi suçlar Azerbaycan'da ağır suçlar kapsamında. Azerbaycan'da polis kuvvetlerinin hassasiyetiyle de neredeyse hiç yaşanmıyor.
Ortak bir kültür ve geçmişimiz olan Azerbaycan ekonomik açıdan incelendiğinde gelişmekte olan ülkeler arasında yer almaktadır. Azerbaycan milli gelir ortalaması Türkiye'de olduğu gibi 13500 $ civarlarında seyretmektedir.
Bakü'nün her ne kadar renkli ve eğleceli bir gece hayatı olsa da bunun çok uzun sürmediğini söyleyebiliriz. Eğlence mekanlarının büyük çoğunluğu hafta sonu 2-3, hafta içiyse 1 gibi kapanıyor. Şehirde sabaha kadar açık olan mekan bulmak elbette mümkün ama bu mekanların sayılarının çok çok az olduğunu hatırlatalım.
Dil. Nüfusun çoğunluğun anadili Azerice'dir.
Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.
2023 yılından Azerbaycan'da asgari ücret 345 manat, yani 3800 TL oldu. Ülkede 700 bin kişi bu maaşı alıyor. En az emekli maaşı ise 280 manat, yani 3080 TL.
Bakü, Azerbaycan'ın en pahalı şehirlerinden biridir. Yaşam maliyeti yüksek, bu da dışarıda yemek yemeyi daha da pahalı hale getiriyor. Yiyecek maliyetine ek olarak, ziyaretçiler eğlence ve ulaşım maliyetleri için de bütçe ayırmalıdır.
Cumhurbaşkanı Kararıyla, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren asgari ücret 116 AZN'den 130 AZN'ye çıkartılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri