Bebeğiniz 6 aylıkken bal kabagi yemeye başlayabilir. Dilerseniz doğrudan püre yapıp verin, dilerseniz bu püreye biraz yoğurt ya da yulaf, hatta tavuk bile ekleyebilirsiniz.
Küçük bir tencerede kabak ve suyu yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından bir fiske toz tarçın ekleyerek blenderdan geçiriyoruz. İsterseniz çatalla ezerek de verebilirsiniz bebeğinize ancak blenderdan geçirmek daha pürüzsüz bi hale getirdiği için ek gıdaya ilk geçiş döneminde bu şekilde hazırlamak daha uygun.
Bebek için balkabağı püresini bebeğine 7. ay itibarıyla yapmanı öneririz.
Yetişkin, Anne ve Çocuk Diyetisyeni Dilan Dalgıç Görücü, bebeklere çorba yaparken çok fazla su eklenmemesi gerektiğini, bunun çorbanın besin değerini düşürdüğünü belirterek minikler için bir balkabağı çorbası tarifi hazırladı. 6 aydan sonra bebeğinize verebileceğiniz bu çorbanın malzemeleri ve yapılış aşamaları ise ...
İlgili 32 soru bulundu
Balkabağı, bebekler için oldukça uygun bir meyvedir. Faydaları saymakla bitmez, kolay sindirilir, lezzetlidir, bebeğin yutması oldukça kolaydır, lifli yapısıyla kabız bebekleri rahatlatır.
0-1 yaş arası bebeklerde bal yedirilmemesinin sebebi ise arıların bal yapma sürecidir. Arılar bal yaparken “kolostridyum botalium” adı verilen bir bakteriyi bala bırakıyor. Bu bakteri botulizm denilen bir tür zehirlenmeye yol açabiliyor.
Bal kabağı kaç kalori. Besleyici özelliği sayesinde yaz kış tüketilen bal kabağına diyetlerinizde de yer verebilirsiniz. Düşük kalorili yiyeceklerden biri olan bal kabağını diyete uygun hale getirerek aynı zamanda yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.
En minik gurmenin bile damak tadına uygun. Bebeğiniz 6 aylıkken bal kabagi yemeye başlayabilir.
Hızlı büyüme döneminde olan Bebeklerin gelişimi için ekstra bir ya da birkaç ek gıdaya ihtiyaçları vardır. Peki, Bebeklere Balkabağı Kaçıncı Ayda Verilir? Sorusu da oldukça sık görülen sorulardan biridir. Balkabağı ilk 6 ayını doldurmuş olan Bebeklere püre ya da çorba halinde verilebilecek bir besin kaynağıdır.
Kabak meyvesi, bir askorbat oksidaz ve alerjiye neden olan yaygın bir alerjen olan profilin içerir. Kabak çekirdeğine bağlı alerjik şok gelişen vaka bildirimleri de vardır.
Balkabağı bağırsak harekelerini hızlandırıyor
Posadan oldukça zengin bir kaynak olduğundan püresi veya çorbası uzun süre tok kalmanızı sağlarken; bağırsak tembelliği yaşayan kişilerde bağırsakların yeniden hareket kazanmasına yardımcı oluyor.
Miktarı istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz. Hazırladığınız püreyi buzdolabında hava almayan bir kap içinde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Bal kabağı çok fazla tüketildiğinde, bağırsakların çok hızlı çalışmasına sebep olur. Bu durum ishale sebep olabilir. Mide krampları yaşanabilir. Özellikle tatlı şeklinde tüketildiğinde mideye zarar verebilecek durumlar yaşanabilir.
Bal Kabağı Püresi Nerelerde Kullanılır? Tatlı balkabağı püresini, sütlü tatlılar, cheesecake, kek, muffin, tart, turta, bisküvili pasta ve farklı türde pastalar üzerinde kullanabilirsiniz.
Bebeğiniz ishal sorunu yaşıyorsa ona kabak vermeyin. İshalini arttırabilir. Ancak kabızlık yaşıyorsa kabağı menünüze ekleyin.
İçerdiği demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve pek çok yönden yardımcı olan C, A, E, K, folat ve riboflavin gibi iz minerallerinin yanı sıra, bebekleri anne sütünden keserken yapabileceğiniz en iyi sebzelerden biridir.
Bal kabağı; demir, potasyum, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum açısından çok zengin. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunuyor. Demir içermesi nedeni ile de kansızlığı önlüyor. Bal kabağı, bebeğin ilk yiyeceklerinden biri olmaya uygundur.
14. Balkabağı: Zengin beta karoten içeriğiyle sütünüzü artıran balkabağını, tatlı olarak tüketmeniz hem tatlı isteğinizi azaltacak, hem de sütünüzü artıracaktır.
7-8. aydan itibaren balkabağını kendi suyunda haşlayıp çatalla ezerek bebeğe yedirmeye başlayabilirsiniz. 9. Aydan itibaren içine az kırmızı mercimek, patates, soğan, sarımsak ekleyerek pişirip balkabağı çorbası olarak yedirebilirsiniz.
Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
Ek Gıda Önerisi: 8.aydan itibaren, susam alerjisi olmayan miniklere kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri