Soğuk Algınlığı - Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.
Bal ve tarçın karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve bedenin hastalıklara karşı direnci arttırması için oldukça önemlidir. Özellikle şiddetli öksürüğün dinmesi ve boğaz ağrısının hafiflemesi için gün içinde bal, limon ve tarçın karışımının tüketilmesi tavsiye edilir.
Tarçının vücuda sağladığı olumlu etkilerden bir tanesi de inflamasyonu azaltmasıdır. Eski çağlardan beri bronşit tedavisinde ve kronik öksürüklerin iyileştirilmesinde tarçının kullanılmasının nedeni de budur.
Balın içine kestiğiniz limon dilimlerini atın, bekletip tüketin. Tarçın ve bal karışımı bağışıklık sisteminizi destekleyecektir, bunu yaparken aynı zamanda yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile mücadele eden vücudunuza yardımcı da olacaktır.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Doğal bir anti bakteriyel olan bal, boğaz tahrişine neden olan bakterilerden kurtulma sürecini hızlandırır. Ayrıca su tutucu özelliği ile boğaz kuruluğunu alarak boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğü keser.
Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor.
Küçük bir kase içine 1 yemek kaşığı süzme bal koyun. Üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tarçın, çok az miktarda karabiber ve taze sıkılmış yarım limon suyu ekleyin. Karışımı kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı gün içinde mutlaka tüketin.
Ballı limonlu su öksürüğe iyi gelir mi sorusu sıklıkla soruluyor. Bu harika içecek aslında sadece öksürüğe değil, astım ve boğaz kuruluğu gibi şikayetlere de iyi gelir. Ballı limonlu su grip süreci için uygun ve zararsız bir içecektir. İçine az miktara karabiber eklendiğinde kış hastalıklarına karşı adeta bir ilaçtır.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
BAL VE TARÇIN KARIŞIMININ HAZIRLANIŞI
Bal dolu kavanozun içerisine 3 yemek kaşığı tarçın tozu ekleyin ve bu karışımı iyice karıştırın. Koyu renk olan karışımı hava almayan bir kavanoza koyup, ağzını kapatın. Serin ve rutubetsiz bir yere koyun. Bu karışımı günde bir kez, bir kaşık olacak şekilde ağzınıza çeki.
Önce bir bardak suyu kaynatın, sıcak suya tarçın koyun ve demlenmeye ve soğumaya bırakın. Kaynar suya bal koymayın. Sıcak su baldaki enzimleri öldürür. Su oda sıcaklığına geldiğinde tarçının iki katı kadar bal ekleyin.
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. İnatçı bir öksürüğe sahipseniz bir bardak sütün içine bir çay kaşığı karabiber ve balı karıştırın.
Zencefil bal karışımı adına yapılan ve en fazla bilinen tarif; bir tatlı kaşığı bal ile bir çay kaşığı toz zencefilin karıştırılarak hemen tüketilmesidir. Bu karışım; soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi mevsimsel hastalıklar için oldukça faydalı bir karışımdır.
Bal bakteri barındırmadığı için doğal antibiyotik özelliği taşır, çok güçlü bir antioksidandır. Balın yaraları çabuk iyileştirmesini sağladığı bilinmektedir. Öksürüğe, uykusuzluğa, astım ve bronşit hastalıklarına iyi gelir. Vücut içerisinde ve deride meydana gelen enfeksiyonları kolaylıkla ortadan kaldırabilir.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
Boğaz Tahrişi: Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı görülmüştür. Bal ile limonu,sirkeyi ve tarçını karıştırarak sıcak bir bardak suyun içine katın ve bu şekilde tüketin. Bal boğazınızı kaplayarak yumuşatır,yardımcı olur. Boğaz kapsülü veya sert bir şeker emin.
Enfeksiyon hastalıkları dışında larenjit, boğaz enfeksiyonu, bademcik iltihabı, sinüzit, alerjiler ve reflü gibi durumlar da kuru öksürük nedenleri arasında yer alır. Covid-19 hastalığı sırasında ateş ve nefes darlığı ile birlikte kuru öksürük gelişimi oldukça sık görülen şikayetlerdir.
Hangi bal öksürüğe faydalıdır? Kara buğday balı öksürük için daha etkilidir. Kara buğday balının kuvvetli bakteri öldürücü özelliği vardır. Özellikle enfeksiyonlara bağlı öksürüğe balın faydası olabilir.
Genel durumu iyi, ateşi, hırıltılı solunum gibi nefes alma problemi olmayan çocuklar evde izlenebilir. Bu gibi durumlarda en iyi öksürük şurubu; ılık sudur. Bol su ve sıvı alımı, çocuğunuzun boğazını yumuşatarak rahatlama sağlar. Burun tıkanıklığı varsa, deniz suyu veya fizyolojik serumlar ile açabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri