Palamut gibi büyük balıkları kızartarak pişirecekseniz öncesinde dilimlemeyi ihmal etmeyin. Daha sonra balıkları una ya da galeta ununa buladığınızda hem daha lezzetli olur hem de yapışmazlar. Kızartma aşamasında yağın iyice ısındığından da emin olmalısınız. Yağ çok sıcak olmazsa balıklarınız yağ çeker.
Balık kızgın yağa yavaşça dizilmeli
Fevzi Çimşit, mısır unu kullanımına da değinerek, "Balığımızı mısır ununa bulamadan önce unu mutlaka kontrol etmeliyiz. Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır.
Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz.
Hamsi unlanarak kızartılır. Buğday unu, mısır unu gibi ama nişasta da kullanılabilir. Nişastaya bulanarak kızartılmış balıklar daha bir çıtır çıtır olur.
Granit ve döküm tavaları kullanarak balıkları rahatça pişirebilirsiniz. Hem buğulama hem de kızartma yöntemini kullanarak tavadan kolayca kaldırabilirsiniz. Balıkları çiğ bırakmadan tam kıvamında pişirmek için kapaklı ya da çift taraflı çevirebileceğiniz özel balık tavaları, pek çok market ve mağazada bulunuyor.
İlgili 40 soru bulundu
- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. - Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor.
Balıkları yıkayıp suyunu tamamen süzdükten sonra, biraz yağlayıp ardından unlayabilirsiniz. Bu sayede daha az yağ çekerler. Balıkları tavaya koymadan önce yağı iyice kızdırın. Kızgın olmayan yağa erkenden bırakılan balıklar daha çok yağ çeker.
Taze hamsi buharla kurutulup değirmenden geçirilir, yağı alındıktan sonra yüksek protein değerlerine sahip balık unu olarak kullanıma hazır hale getirilir. Zengin besin içeriği nedeniyle çiftlik hayvanları, kanatlı ve balık yemi rasyonlarının en önemli ham maddesidir ve çoğunlukla yem sanayiinde kullanılır.
Tavada hamsi normal unla yapılır mı? derseniz. Evet yapılır,ancak yağ çekmemesi ve çıtır çıtır bir kıvamı olması için mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca mısır ununa bulanan balığın lezzeti, una bulanan balıktan çok daha lezzetli olduğunu bilmenizi isterim.
Kepekli un, beyaz unun içerisine sonradan kepek eklenmiş halidir ve beyaz undan farkı olmadığı için kan şekerine olumsuz etkisi vardır. Tam buğday unu, buğday taneciklerini bütün olarak içinde barındıran un çeşididir ve dolayısıyla buğdayın yapısında bulunan vitamin, mineral gibi maddelerin de kaybolmamış halidir.
Balıkları mısır ununa bulayıp, tavaya dizin. Kızardığında kapak ya da büyük düz tabak yardımıyla ters çevirip, diğer tarafını da kızartın.
Hamsi unlanarak kızartılır. Buğday unu, mısır unu gibi ama nişasta da kullanılabilir. Nişastaya bulanarak kızartılmış balıklar daha bir çıtır çıtır olur.
Öncelikle güzelce suyla yıkayalım. Daha sonra tuzlayıp galeta ununa batıralım ve kızgın yağımızda kızartalım. Kızarmış balıklar kağıt havluya koyalım ki yağını alsın. Sonra servis edeceğimiz tabağa alalım.
Suyu süzülen balıklar tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanarak kızartılır. Beyaz etli balıklar unlanmadan önce süte, küçük ve siyah etli balıklar da biraya batırılırsa çıtır çıtır olurlar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Balık ununa ne katılır? 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta, 250 ml çok soğuk bira, 2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber iyice karıştırılıp çırpılır. Pişirilecek malzeme ilk Önce una bulanır, unun fazlası silkelenir, sonra bu hazırlanan karışıma bulanır.
Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz.
Kolay bulabildiğimiz bu lezzetli balığı, klasik bir tava tarzında pişirmesek olmazdı.Her balığın en lezzetli haline büründüğü bu pişirme tekniğini tüm balıklarınıza kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz mısır unu, beyaz un ve kızartmak için sıvı yağ!
Hamsilerimizi güzelce temizleyip yıkayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimizin üzerine balıklarımızı koyup tuzumuzu ve sıvı yağımızı gezdirelim. Düzenli bir şekilde dizelim. Üzerine para şeklinde dilimlediğimiz balıklarımızı dizelim. 200° fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Fırında hamsi yaparken sadece galeta unu, mısır unu ya da normal un da kullanabilirsiniz.
Mısır unuyla balık Kizartilir mi? Kızgın yağ içinde arkalı önlü iyice kızartın. Mısır unlu palamutlar kızardıktan sonra servis tabağına alın. Tavada mısır unlu palamut kızartmasını yanında bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz.
Eğer sıvı yağda kızartıyorsanız balığın sadece 2/3'ünü kaplayacak kadar yağ koymalısınız. Tereyağında kızartacaksanız derin bir tavada yüksek ısıda kızartmalısınız. Etli ve yağsız balıklar kızartmaya en uygun balıklardır. Balık kızartırken yağın ısısı mutlaka 165 dereceden fazla olmalıdır.
Mısır unu yerine kullanılabilecek pek çok kıvam arttırıcı madde vardır. Beyaz un, pirinç unu, mısır nişastası, tapyoka unu, guar zamkı ve sorgum unu, koyulaştırıcı maddeler için birinci sınıf çözümlerdir.
Sardalya nasıl kızartılır diye merak ediyorsanız basit bir yöntem vardır. Baharat eklenmiş mısır ununa sardalyaları buladıktan sonra kızartma işlemine başlayabilirsiniz.
Palamut tavalarınızı isteğe bağlı olarak mısır unu yerine buğday unu ile de kızartabilirsiniz. Ancak mısır unu balıklarınızın daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
Hamsiler una bulanır ve fazla unu çırpılır. Kızartma tavasına sıvı yağ alınır orta ateşte ısıtılır, hamsiler tavaya daire şeklinde dizilir ve kızartılır, altı kızarınca hamsilerin üzerine düz bir tabak konur ayrı bir kaba yağı süzülür ve tava tabağın üzerine doğru ters çevrilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri